Wat kost werving en selectie?

Tarieven werving en selectie

Er gaat veel geld om in ‘werving en selectieland’. De werving en selectie tarieven zijn hoog en de kosten voor werving en selectie kunnen flink oplopen. Wanneer je zelf aan de slag gaat met werving en selectie word je al snel geconfronteerd met kosten voor het plaatsen van een vacature op een vacaturesite of een dure social media campagne.

Bij het inschakelen van een werving en selectiebureau, hoort in veel gevallen een werving en selectie fee gebaseerd op een percentage van het jaarsalaris. Kies je voor detachering dan zit je voor langere tijd vast aan een maandelijks tarief; dat zijn geen geringe bedragen.

Daarnaast kost het opstellen van een goede vacature tekst en het doorlopen van een werving en selectieproces flink wat tijd. Tijd die je waarschijnlijk liever besteed aan de uitvoering van jouw vak en de aansturing van jouw onderneming.

Gemiddelde kosten werving en selectie

Wat kost werving en selectie?

De gemiddelde werving en selectie fee ligt in Nederland op circa 25% van het bruto jaarsalaris. Dit percentage kan hoger of lager zijn afhankelijk van de zwaarte van de functie, de sector en grootte van het bedrijf. De omrekenfactor bij detachering ligt tussen de 2,0 en 3,0.

Werving en selectie kosten berekenen

Wat kost werving en selectie?

Een werving en selectie fee berekenen doe je door het jaarsalaris voor de betreffende functie inclusief vakantiegeld en toeslagen als basis te nemen en hiervan het geldende percentage voor de werving en selectie te nemen.

Voorbeeld: er geldt een salaris van €3.500,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Dat is een jaarsalaris van € 42.000,-. Tel hier het vakantiegeld à 8% bij op: € 42.000,- x 1,08 =  € 45.360,-. En pas hierop het percentage toe dat het werving en selectiebureau hanteert, bijvoorbeeld 25%. € 45.360,- x 0,25 = € 11.340,-. Dat zijn ruim drie maandsalarissen!

Bij detachering krijg je te maken met een omrekenfactor. Deze ligt gemiddeld tussen de 2,0 en 3,0. Betaal je jouw werknemer een bruto uurloon van € 20,- dan kost je dat dus € 40,- tot € 60,- per gewerkt uur. Voor een fulltime medewerker komt dat al snel uit op gemiddeld € 8.666,- bruto per maand. Iemand met datzelfde bruto uurloon in vast dienst nemen kost € 3.466,-. Zie je het verschil?

Dat kan anders vinden wij bij Métier, én goedkoper. Namelijk voor € 4.250,- per werving en selectietraject. Daarmee vallen de werving en selectie kosten een stuk lager uit.

Métier biedt een vaste werving en selectie fee

Wat kost werving en selectie?

Wij werken met een vaste werving en selectie fee (niet no cure no pay) van € 4.250,- per werving en selectietraject. En dat is een stuk minder dan de gemiddelde fee voor werving en selectie.

Waarom? Het gaat ons erom dat we een werving en selectie traject goed kunnen begeleiden op inhoud en dat we de juiste kandidaat voor jouw onderneming vinden. We hebben er geen belang bij om iemand te plaatsen en daar een fikse werving en selectie fee mee te verdienen.

We houden van transparantie, samenwerking en een kwalitatieve match voor de lange termijn. Onze drive is het verder helpen van uw onderneming. Dat we daar ook wat mee verdienen en betaald krijgen voor het werk dat we doen, is niet meer dan normaal. Met onze vaste fee van €4.250,- kan dat prima uit.

Ontdek de voordelen van werken met Métier!

Wat kost werving en selectie?

  • Onze passie ligt bij het technisch MKB in Noordoost Nederland
  • We komen veel in fabrieken en op bedrijfsterreinen.
  • Métier is voor u een samenwerkingspartner die oprecht geïnteresseerd is in uw onderneming
  • We willen precies weten wat de medewerker die de vacature gaat invullen doet op een dag, wat de context van de functie is en hoe systemen en procedures werken
  • Onze vacatureteksten zijn wervend, geven de realiteit goed weer en zijn duidelijk
  • Bijna 25 jaar ervaring met werving en selectie en daarom een groot netwerk aan kandidaten en veel kennis van de arbeidsmarkt
  • Een efficiënt en doordacht werving en selectieproces (en dat ziet u terug in de kosten)
  • Persoonlijke en transparantie werkwijze; we nemen u mee in alle stappen die we zetten
  • We doen samen met u de selectie van kandidaten en spreken de uitgekozen kandidaten samen met u via Teams in een eerste kennismakingsgesprek
  • Een lange termijn match tussen u, uw onderneming en de nieuwe medewerker

U leest al wel, wij gaan heel graag aan de slag om de juiste medewerker voor uw onderneming te vinden voor een vaste lage werving en selectie fee. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij werving en selectie? We vertellen u graag hoe wij dat kunnen doen!

Tarieven werving & selectie

We vertellen u graag meer!

Ontdek wat Métier voor u kan betekenen

Wilt u meer weten over werving en selectie met Métier en de tarieven? Neem dan contact met ons op via het

Contactformulier

Of lees hier meer over ons werving en selectieproces

Maak een afspraak

Deborah, Ingobert of Melissa maakt graag tijd voor u!

Bel ons: 038- 452 88 33

arrow-right arrow-down arrow-left chevron-down close menu search2 social-twitter social-linkedin mail instagram phone-call social-facebook map-pin grid clock earth award briefcase book-open sun euro user pie-chart home map venus-mars coffee clipboard cloud-drizzle trending-up heart users eye