Werving en Selectie

Ons specialisme

Métier heeft ruim 20 jaar ervaring met Werving & Selectie in Noordoost en Midden Nederland. Het begeleiden van een effectief Werving en Selectie traject zit in ons DNA. We kennen de arbeidsmarkt, zijn bij veel bedrijven binnen geweest en voelen ons, door onze jarenlange ervaring helemaal thuis als we binnen het technisch MKB aan slag mogen met Werving en Selectie.

Onze jarenlange expertise ligt bij de werving en selectie van talentvolle medewerkers of opvolging voor familiebedrijven. Dit doen we vanuit een bedrijfskundig perspectief en met aandacht voor de familierelaties en bijbehorende emoties. Met onze vestigingen in Assen en Zwolle richten wij ons op MKB bedrijven – met een eigenaar/directeur structuur en zonder P&O afdeling – in Noordoost- en Midden-Nederland.

Bewust mét de eigenaar/directeur en zónder P&O, omdat we dan meer kunnen toevoegen en écht ontdekken wat er binnen een onderneming speelt. Vanuit P&O is vaak al een ‘frame’ bepaald waarbinnen we ons moeten bewegen. Dat kan ons beperken in onze vrijheid het juiste advies te geven over wat er nodig is om u en uw onderneming verder te helpen.

Wij helpen u graag bij het werving en selectie traject om die éne persoon te vinden die toegevoegde waarde biedt voor uw onderneming.

Onze werkwijze

Werving en Selectie voor €4.250,-

Met een werving en selectieproces via Métier doorloopt u het volgende stappenplan.

1.
Inventarisatie

Samen met u bespreken we, bij u of bij ons op kantoor, welke aanvulling u nodig heeft binnen uw bedrijf. We interviewen een aantal collega’s op de betreffende afdeling, zodat we een goed beeld van uw bedrijf en de behoeften krijgen.

2.
Wervende tekst

Op basis van die uitgebreide inventarisatie schrijven wij vervolgens een wervende tekst. Een wervingsprofiel met een aansprekende functietitel, krachtig en maximaal wervend beschreven zonder de waarheid geweld aan te doen.

3.
Uitzetten

Deze tekst plaatsen we, uiteraard na uw akkoord, op een breed scala aan vacaturekanalen en social media.

4.
Database

Tevens versturen wij de vacature in een mailing naar een selectie van kandidaten uit onze database, die qua ervaring en achtergrond aansluiten bij uw vacature.

5.
LinkedIn search

Omdat we graag kijken hoe we het beste om kunnen gaan met de huidige schaarste op de arbeidsmarkt gaan we ook samen met u via LinkedIn op zoek naar geschikte kandidaten.

6.
Cv's bespreken

Alle sollicitaties die vervolgens binnenkomen, zowel via de binnenlandse als de buitenlandse kanalen, bespreken we met u. Samen maken we een eerste selectie van kandidaten, die worden uitgenodigd voor een korte kennismaking.

7.
Videogesprekken

Deze eerste ronde gesprekken vinden plaats via videoconferentie. Bij ons of bij u op kantoor maken we op die manier kennis met de geselecteerde kandidaten. Daardoor krijgt u binnen korte tijd een beeld van relatief veel kandidaten.

8.
Facturatie

Na de videogesprekken factureren wij standaard onze vaste wervingsfee van € 4.250.

Werving en Selectie

Vervolg Werving en Selectie

Heeft u na afronding van voorgaand stappenplan behoefte aan extra begeleiding of is de juiste kandidaat nog niet gevonden? Dan bieden wij het volgende:

Live gesprekken

€ 125 per uur

Wilt u graag dat wij begeleiden bij de live (vervolg) gesprekken? Dat doen we uiteraard graag.

Opnieuw uitzetten

€ 750

Soms trekt de vacature niet de juiste kandidaten aan of is het tussentijds gewenst de vacature aan te passen.

Extra LinkedIn search

€ 750

Het kan nuttig zijn om na een aantal weken opnieuw op LinkedIn te zoek naar potentiële kandidaten. Eventueel vanuit een andere denkrichting.

Werving en Selectie

Waar kunt u op rekenen met Werving en Selectie via Métier?

Onze werkwijze is duidelijk anders dan die bij de meeste werving en selectiebureaus. We leggen u graag uit hoe wij ons onderscheiden en waarom dat zo goed past bij het technisch MKB in Noordoost en Midden Nederland.

De kaders

Vaste fee

We verzorgen de complete procedure voor het invullen van middenkader- en managementfuncties binnen uw technisch georiënteerde en/of productiebedrijf.

Hoewel het gebruikelijk is om in de recruitment sector te werken op no cure no pay basis, kiezen wij er bewust voor om dat niet te doen en het anders aan te pakken.

We werken met een vaste lage fee van € 4.250. Daardoor richten we ons op het inhoudelijke proces en hebben we geen extra (financieel) belang bij het plaatsen van een kandidaat.

Maximaal wervend

Doordachte vacature tekst

We zijn ons bewust van de schaarste in de arbeidsmarkt. Daar willen we ook reëel over zijn. Dat betekent namelijk dat uw verwachtingen en eisen in balans moeten zijn met de realiteit van de markt. Soms vraagt dit om een aanpassing in de rol of een andere, meer wervende functietitel. Natuurlijk met als doel om de meest geschikte medewerker voor uw bedrijf te vinden. Wij schrijven voor u een vacature tekst die:

  • maximaal wervend is beschreven;
  • tegelijkertijd de waarheid geen geweld aan doet;
  • geen ‘platgeslagen kikker’ beschrijft;
  • een functietitel heeft die aanspreekt.

Onze teksten zijn soms wat aan de lange kant, maar vertellen wel ‘het echte verhaal’. Een kandidaat geeft vaak een vaste baan op om bij u te komen werken, dan willen we wel zorgen dat hij precies weet wat hij gaat doen. Geen ruis, wel transparant.

Samenwerking en objectiviteit

Transparant

Wij geloven dat we u het beste kunnen begeleiden door objectief naast u te staan. Samen met u als klant lossen we een puzzel op. We zien het werving en selectie proces als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Beide partijen hebben een aandeel, waarbij wij verantwoordelijk zijn voor het proces en de uitvoering daarvan. U draagt bij door transparant te zijn over wat u nodig hebt en ons een inkijk te geven in uw organisatie, processen en medewerkers.

Benieuwd hoe onze klanten terugkijken op een werving en selectietraject?
Lees de reviews onderaan de homepage
of de voorbeelden uit de praktijk.

Onze kandidaten

Passend in het technisch MKB

  • zijn gemotiveerd en gepassioneerd;
  • weten welke talenten zij hebben;
  • hebben de drive om die talenten in te zetten;
  • hebben een duidelijke visie hoe zij hun ambities waar gaan maken;
  • beschikken over actuele vak- en marktkennis en professionele skills;
  • hebben een consistente cv-opbouw en zijn HBO of WO opgeleid.

Werving en Selectie

Meer informatie of een afspraak maken?

arrow-right arrow-down arrow-left chevron-down close menu search2 social-twitter social-linkedin mail instagram phone-call social-facebook map-pin grid clock earth award briefcase book-open sun euro user pie-chart home map venus-mars coffee clipboard cloud-drizzle trending-up heart users eye