Werving en Selectie

Ons specialisme

Door ontwikkelingen in de markt is uw organisatie continu in beweging. Hierdoor ontstaat er behoefte aan andere competenties en is de invulling van nieuwe rollen noodzakelijk. Onze jarenlange expertise ligt bij de werving en selectie van talentvolle medewerkers of opvolging voor familiebedrijven. Dit doen we vanuit een bedrijfskundig perspectief en met aandacht voor de familierelaties en bijbehorende emoties. Met onze vestigingen in Groningen en Zwolle richten wij ons op MKB bedrijven – met een eigenaar/directeur structuur en zonder P&O afdeling – in Noordoost- en Midden-Nederland.

Bewust mét de eigenaar/directeur en zónder P&O, omdat we dan meer kunnen toevoegen en écht ontdekken wat er binnen een onderneming speelt. Vanuit P&O is vaak al een ‘frame’ bepaald waarbinnen we ons moeten bewegen. Dat kan ons beperken in onze vrijheid het juiste advies te geven over wat er nodig is om u en uw onderneming verder te helpen.

werving en selectie

Werving en Selectie

Het aanbod

Compleet pakket voor een vaste fee

€ 4.250

Wat krijgt u voor deze scherpe fee?

 • Uitgebreide inventarisatie van de functie
 • Een wervend opgestelde vacature tekst
 • Het breed uitzetten van de vacature via vacaturekanalen. LinkedIn en onze database
 • De gratis optie om de vacature ook in andere EU landen uit te zetten
 • Gezamenlijke selectie van de cv’s
 • Eerste ronde videoconferentie gesprekken met geselecteerde kandidaten
 • Na de videogesprekken ontvangt u van ons de factuur.

U kiest er vervolgens zelf voor of wij ook verder begeleiden na de videogesprekken of dat u de procedure zelf voortzet en afrondt. Voor alle werkzaamheden die wij dan nog voor of met u uitvoeren rekenen wij € 125 per uur.

Meer weten over het selectieproces? We hebben alle stappen van onze werkwijze uitgebreid voor u beschreven.

Contact

Werving en Selectie

Wat kunt u van ons verwachten?

De kaders

We verzorgen de complete procedure voor het invullen van middenkader- en managementfuncties binnen uw technisch georiënteerde en/of productiebedrijf.

Hoewel het gebruikelijk is om in de recruitment sector te werken op no cure no pay basis, kiezen wij er bewust voor om dat niet te doen en het anders aan te pakken.

We werken met een vaste lage fee van € 4.250. Daardoor richten we ons op het inhoudelijke proces en hebben we geen extra (financieel) belang bij het plaatsen van een kandidaat.

Maximaal wervend

We zijn ons bewust van de schaarste in de arbeidsmarkt. Daar willen we ook reëel over zijn. Dat betekent namelijk dat uw verwachtingen en eisen in balans moeten zijn met de realiteit van de markt. Soms vraagt dit om een aanpassing in de rol of een andere, meer wervende functietitel. Natuurlijk met als doel om de meest geschikte medewerker voor uw bedrijf te vinden. Wij schrijven voor u een vacature tekst die:

 • maximaal wervend is beschreven;
 • tegelijkertijd de waarheid geen geweld aan doet;
 • geen ‘platgeslagen kikker’ beschrijft;
 • een functietitel heeft die aanspreekt.

Onze teksten zijn soms wat aan de lange kant, maar vertellen wel ‘het echte verhaal’. Een kandidaat geeft vaak een vaste baan op om bij u te komen werken, dan willen we wel zorgen dat hij precies weet wat hij gaat doen. Geen ruis, wel transparant.

Samenwerking en objectiviteit

Wij geloven dat we u het beste kunnen begeleiden door objectief naast u te staan. Samen met u als klant lossen we een puzzel op. We zien het werving en selectie proces als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Beide partijen hebben een aandeel, waarbij wij verantwoordelijk zijn voor het proces en de uitvoering daarvan. U draagt bij door transparant te zijn over wat u nodig hebt en ons een inkijk te geven in uw organisatie, processen en medewerkers.

Benieuwd hoe onze klanten terugkijken op een werving en selectietraject?
Lees de reviews onderaan de homepage
of de voorbeelden uit de praktijk.

Onze kandidaten

 • zijn gemotiveerd en gepassioneerd;
 • weten welke talenten zij hebben;
 • hebben de drive om die talenten in te zetten;
 • hebben een duidelijke visie hoe zij hun ambities waar gaan maken;
 • beschikken over actuele vak- en marktkennis en professionele skills;
 • hebben een consistente cv-opbouw en zijn HBO of WO opgeleid.

Werving en Selectie

Onze werkwijze

1.
Inventarisatie

Samen met u bespreken we, bij u of bij ons op kantoor, welke aanvulling u nodig heeft binnen uw bedrijf. We interviewen een aantal collega’s op de betreffende afdeling, zodat we een goed beeld van uw bedrijf en de behoeften krijgen.

2.
Wervende tekst

Op basis van die uitgebreide inventarisatie schrijven wij vervolgens een wervende tekst. Een wervingsprofiel met een aansprekende functietitel, krachtig en maximaal wervend beschreven zonder de waarheid geweld aan te doen.

3.
Uitzetten

Deze tekst plaatsen we, uiteraard na uw akkoord, op een breed scala aan vacaturekanalen en social media.

4.
Database

Tevens versturen wij de vacature in een mailing naar een selectie van kandidaten uit onze database, die qua ervaring en achtergrond aansluiten bij uw vacature.

5.
LinkedIn search

Omdat we graag kijken hoe we het beste om kunnen gaan met de huidige schaarste op de arbeidsmarkt gaan we ook samen met u via LinkedIn op zoek naar geschikte kandidaten.

6.
Cv's bespreken

Alle sollicitaties die vervolgens binnenkomen, zowel via de binnenlandse als de buitenlandse kanalen, bespreken we met u. Samen maken we een eerste selectie van kandidaten, die worden uitgenodigd voor een korte kennismaking.

7.
Videogesprekken

Deze eerste ronde gesprekken vinden plaats via videoconferentie. Bij ons of bij u op kantoor maken we op die manier kennis met de geselecteerde kandidaten. Daardoor krijgt u binnen korte tijd een beeld van relatief veel kandidaten.

8.
Facturatie

Na de videogesprekken factureren wij standaard onze vaste wervingsfee van € 4.250.

Werving en Selectie

Hoe gaat het verder?

Na de videogesprekken kiest u er zelf voor of wij u ook begeleiden bij de tweede ronde gesprekken of dat u de procedure zelf afrondt. Voor € 125 per uur is een van onze werving en selectie adviseurs aanwezig bij de live gesprekken.

Is er na deze fase van het proces geen geschikte kandidaat gevonden? Dan bieden we als extra het aanpassen en uitzetten van een tweede tekst versie voor € 500. Voor het vervolgens bespreken van de binnengekomen sollicitaties, een nieuwe ronde videogesprekken met andere kandidaten en eventuele vervolggesprekken rekenen wij een uurtarief van € 125.

Werving en Selectie

7Life Scan

Wilt u meer weten over de kandidaat die u hebt geselecteerd voor uw vacature? Aansluitend op het wervings- en selectieproces kan een 7Life scan ingezet worden. Deze scan brengt in beeld welke communicatiestijlen de kandidaat heeft en welk effect dat heeft op o.a. samenwerking.

Effectief samenwerken

Werving en Selectie

Meer informatie of een afspraak maken?

arrow-right arrow-down arrow-left chevron-down close menu search2 social-twitter social-linkedin mail instagram phone-call social-facebook map-pin grid clock earth award briefcase book-open sun euro user pie-chart home map venus-mars coffee clipboard cloud-drizzle trending-up heart users eye