Stapsgewijze aanpak

Het werving en selectieproces

Een goed georganiseerde procedure is de sleutel tot het aantrekken van talent. Métier biedt inzicht in een stapsgewijze aanpak die specifiek is afgestemd op de behoeften van het technisch MKB en familiebedrijven.

Behoefteanalyse en vacature tekst

Het werving en selectieproces

Het begint allemaal met een duidelijke analyse van de behoeften van uw bedrijf en een nauwkeurige beschrijving van de vacature. Métier besteedt hier veel tijd en aandacht aan om een goede basis te leggen voor het wervings- en selectieproces.

Werving

Het werving en selectieproces

Met een breed scala aan kanalen en methoden streven wij ernaar om uw vacatures maximaal onder de aandacht te brengen bij potentiële kandidaten binnen het technisch MKB.

Selectieprocedure

Het werving en selectieproces

Samen met u maken we de selectie van de binnengekomen sollicitaties. Zo krijgt u een goed beeld van de arbeidsmarkt en heeft u invloed op welke kandidaten u spreekt. Vervolgens voeren we de eerste ronde videogesprekken samen met u.

Het werving en selectieproces

Wat maakt Métier uniek?

Als u op zoek bent naar een partner voor werving en selectie, heeft u mogelijk al verschillende bureaus overwogen. Hiermee onderscheidt Métier zich van andere werving- en selectiebureaus:

 1. Expertise in het technisch MKB: Métier heeft een specifieke focus op het technisch MKB, waardoor we diepgaande kennis hebben van deze sectoren en nauwkeurig kunnen inspelen op de unieke behoeften en uitdagingen van deze bedrijven.
 2. Persoonlijke aanpak: Bij Métier geloven we in een persoonlijke en op maat gemaakte aanpak. We nemen de tijd om uw bedrijf, cultuur en vacaturebehoeften te begrijpen, zodat we de best passende kandidaten kunnen vinden.
 3. Geen No Cure, No Pay en een lage fee: In tegenstelling tot veel andere werving- en selectiebureaus werkt Métier niet op basis van no cure, no pay. We hanteren een vaste, transparante fee van € 4.250,- waardoor we ons kunnen concentreren op het leveren van kwalitatieve diensten zonder financiële druk.
 4. Maximale zichtbaarheid: We zorgen voor maximale zichtbaarheid van uw vacatures binnen het technisch MKB, door vacatures te plaatsen op relevante platforms en actief potentiële kandidaten te benaderen via verschillende kanalen.
 5. Focus op samenwerking en objectiviteit: Bij Métier zien we het werving en selectieproces als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. We staan naast u als partner en lossen samen de puzzel op, met objectiviteit en transparantie als kernwaarden.
 6. Gedegen selectieproces: Ons zorgvuldige selectieproces omvat cv-screening, interviews via Teams en live-gesprekken op locatie bij de klant.

Kortom, Métier biedt een unieke combinatie van expertise, persoonlijke aanpak, transparantie en focus op het technisch MKB, waardoor we ons onderscheiden als uw ideale partner voor werving en selectie.

Het werving en selectieproces

Stappenplan voor werving en selectie

 1. Inventarisatie: We starten met een grondige inventarisatie van uw behoeften en bedrijfscultuur door gesprekken met relevante stakeholders.
 2. Wervende tekst: Op basis van de inventarisatie stellen we een krachtige vacaturetekst op die de juiste kandidaten aantrekt.
 3. Verspreiding: We plaatsen de vacature op verschillende online kanalen en benaderen actief potentiële kandidaten via LinkedIn.
 4. Selectie: Alle sollicitaties worden zorgvuldig beoordeeld en een eerste selectie van kandidaten wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
 5. Videogesprekken: De eerste gespreksrondes vinden plaats via videoconferentie, waardoor u in korte tijd een indruk krijg van meerdere kandidaten.
 6. Facturatie: Na de videogesprekken ontvangt u de factuur van €4.250,-.
 7. Verdere begeleiding: Heeft u behoefte aan begeleiding in de volgende gespreksrondes dan rekenen wij met een tarief van €125,- per uur.

Valkuilen om te vermijden

Het werving en selectieproces

 1. Beperkte interactie met de werkplek: We hechten veel waarde aan een grondige kennismaking met de werkomgeving door actief de werkvloer op te gaan.
 2. Een vacaturetekst die een lijst van eisen wordt: Het is belangrijk om de vacaturetekst aantrekkelijk te houden zonder te verzanden in een droge opsomming van vereisten.
 3. Onvoldoende inzicht in de gewenste persoonlijkheid en vaardigheden: We streven ernaar om gerichte vragen te stellen om de echte behoeften van onze klanten te achterhalen en een betere match te garanderen tussen de kandidaat en de functie.

Het werving en selectieproces

Niet genoeg tijd of expertise? Métier helpt u verder!

Ontdek wat Métier voor u kan betekenen

Bij Métier begrijpen we dat het wervings- en selectieproces voor veel bedrijven een uitdaging kan zijn. Met onze diepgaande kennis en ervaring op het gebied van werving en selectie, specifiek gericht op het technisch MKB en familiebedrijven, kunnen we u ontlasten van de complexiteit van dit proces.

Onze kracht ligt in het bieden van op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de unieke behoeften van uw organisatie

Contactformulier

Of lees hier meer over ons werving en selectieproces

Maak een afspraak

Bel ons: 038- 452 88 33

 

Deborah, Ingobert of Melissa maakt graag tijd voor u!

 

arrow-right arrow-down arrow-left chevron-down close menu search2 social-twitter social-linkedin mail instagram phone-call social-facebook map-pin grid clock earth award briefcase book-open sun euro user pie-chart home map venus-mars coffee clipboard cloud-drizzle trending-up heart users eye