(Toekomstig) Manager Backoffice (32-40 uur)

technisch commerciële omgeving –“hands-on” – verbindend

Vacature

Bij Snijder Filtertechniek is veel specialistische kennis aanwezig. Om je deze eigen te maken, werk je naar schatting het eerste jaar vanuit een meewerkende rol op de binnendienst. Je inventariseert de vraag en wensen van de klant, werkt offertes uit en onderhoud contacten met de klant. Zodra een offerte wordt omgezet in een order, zorg je voor de administratieve verwerking en een goede overdracht naar je collega’s. 

Na dit eerste jaar word je verantwoordelijk voor de directe aansturing van drie binnendienstmedewerkers. Daarnaast werk je intensief samen met het eerste aanspreekpunt voor het magazijn, deze collega onderhoud vanuit technisch perspectief klantencontact. Ook heb je intensief contact met een collega die op het gebied van automatisering klantcontact heeft. Beide collega’s leggen, net als jij, verantwoording af aan de directeur.

Je gaat op projectmatige wijze aan de slag met het implementeren van verbeteringen zoals het upgraden van de database, 0inrichting van het CRM, stroomlijnen van processen, optimalisatie van de werkverdeling en klantverdeling over jouw binnen- en buitendienstcollega’s en verbetering van de planning. Tevens coach je jouw collega’s in het klantcontact. Daarnaast zorg je voor verbinding tussen de buiten- en binnendienst, je zorgt dat overdacht soepel verloopt en creëert wederzijds begrip van medewerkers voor elkaars werkzaamheden en uitdagingen. Ook voorzie je zowel buiten- als binnendienstmedewerkers van up-to-date kennis die meegaat met de ontwikkelingen van het bedrijf. 

Standplaats: Hasselt

Functie-eisen

Je beschikt minimaal over een afgeronde MBO-opleiding in technische of commerciële richting en hebt HBO-werk- en denkniveau. Je hebt werkervaring in een soortgelijk leidinggevende rol op een commerciële binnendienst in een technisch georiënteerd bedrijf. 

Persoonskenmerken
Je bent flexibel en hebt een commerciële drive. Vanzelfsprekend ben je communicatief vaardig en weet je op een prettige en duidelijke wijze informatie te vergaren bij de klant. Jouw benadering is persoonlijk, vertrouwenwekkend en overtuigend, waarbij je het commerciële doel niet uit het oog verliest. In jouw werk ben je nauwkeurig en heb je oog voor detail. Zowel in het contact met klanten als met collega’s stel je je proactief op. Tenslotte beschik je over analytisch vermogen en cijfermatig inzicht. 

Als leidinggevende ben je toegankelijk, coachend en mensgericht, maar tegelijkertijd ben je ook helder in communicatie, durf je beslissingen te nemen en andere aan te spreken op hun verantwoordelijkheden. Je weet mensen mee te nemen in de visie van het bedrijf, hen te inspireren en motiveren en te zorgen voor verbinding, begrip voor en collegialiteit tussen interne en externe medewerkers. 

Je werkt gestructureerd, ziet waar verbetering mogelijk is en zorgt op projectmatige, doordachte en praktische wijze voor realisatie daarvan. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Snijder Filtertechniek in Hasselt. Dit familiebedrijf is al ruim 30 jaar een betrouwbare partner voor de verkoop en levering van mobiele en industriële filters. In de afgelopen jaren hebben zij zich erin gespecialiseerd om een totaalleverancier in filtratiemiddelen te worden voor hun klanten in onder andere de sectoren scheepvaart, landbouwmechanisatie en civiele aannemerij.

Snijder Filtertechniek kenmerkt zich door een zeer snelle levering tegen een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Bij Snijder Filtertechniek werken ongeveer 20 mensen. 

De bedrijfscultuur is het beste te omschrijven met de volgende trefwoorden: nuchter, technisch gericht, samenwerkend en dienstverlenend.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.