Technisch Specialist Water & Techniek

diverse technieken – buitenfunctie – leren in de praktijk – vestiging Zwolle

Vacature

Werk jij graag buiten met veel vrijheid aan afwisselende innovatieve projecten? En dat in een bedrijf dat er vooral waarde aan hecht dat jij in je kracht staat en doet wat je goed kunt? Dan ben je bij Henk van Tongeren Water & Techniek op de goede plek. 

’s Ochtends beginnen jij en je collega’s op de vestiging om de dag door te spreken. Daarna ga je met een van je collega’s met de vrachtwagen op pad, meestal in de buurt van Zwolle zodat jullie weinig hoeven te reizen. Je werkt altijd samen met een ervaren monteur die jou de kneepjes van het vak leert. Binnen een paar weken ben je voldoende ingewerkt om als 2e man mee te gaan. Samen handel je op een dag meerdere projecten af, die gericht zijn op het verlagen of beheersen van het grondwaterpeil zodat de aannemer of infrabouwer daarna aan de slag kan. 

Je komt op veel verschillende plekken en werkt bijna dagelijks aan andere grote of kleinere projecten. Denk aan de voorbereiding voor de aanleg van een snelwegtunnel, het installeren van een watervoorziening of een kelder onder een woonhuis. Door de diversiteit in projecten kom je ook veel verschillende technieken tegen, zoals grondmechanica, diesel- en elektrotechniek. 

Vanuit het vertrouwen dat jij je werk goed wilt doen krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid, word je uitgenodigd om mee te denken en zelf initiatief te nemen. Na een half jaar tot een jaar kun je je verder specialiseren. Wat zijn je beste eigenschappen? Ben je meer van de machines of juist van de systemen? Wil je installeren of onderhouden? Of je nou een boormachine wilt bedienen of in de werkplaats wilt sleutelen, er zijn altijd wel doorgroeimogelijkheden die bij jou passen. 

Standplaats: Zwolle

 

Functie-eisen

Bij ons gaat het niet zozeer om je diploma’s, maar om je motivatie, inzet en proactieve houding. We vinden het belangrijker dat je interesse hebt in techniek, praktisch inzicht hebt en past bij ons team. Als je wilt leren krijg je bij ons alle ruimte om je te ontwikkelen en te specialiseren in dat wat jij goed kunt. 

Wel is het nodig dat je je rijbewijs hebt en dat je in (de directe omgeving van) Zwolle woont. Wil je kijken of je werken bij ons wat vindt? Een dagje meelopen is altijd mogelijk. 

Persoonskenmerken
Je houdt ervan om praktisch en technisch bezig te zijn. Je vindt het bijvoorbeeld leuk om thuis te verbouwen en te klussen of aan machines of voertuigen te sleutelen. Daarin ben je een aanpakker en doorzetter. Je ziet waar de problemen zitten en denkt creatief in het vinden van een goede oplossing. Je kunt jouw ideeën vervolgens goed bespreken en overleggen met je collega’s. 

Je leert graag nieuwe dingen en staat open voor tips en uitleg van ervaren collega’s. Als je vragen of voorstellen hebt dan uit je die makkelijk. Je kunt goed omgaan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Er is veel aandacht voor jouw ontwikkeling, maar je voert ook zonder klagen de werkzaamheden uit die je minder leuk vindt, zodat het werk met elkaar altijd goed gedaan wordt. Verder ben je vooral een betrouwbare, sociale en loyale collega en kun je je vinden in de kernwaarden van het bedrijf. 
 

Bedrijfsomschrijving

Henk van Tongeren Water & Techniek is een allround dienstverlener op het gebied van (grond)watertechniek. Kenmerkend is de innovatieve slagkracht van het bedrijf en de grote vloot aan pompen, aggregaten, boor-, en drainmachines. Hierdoor zijn zij marktleider op het gebied van duurzame infiltratietechnieken en mobiele duurzame energiesystemen. 

Het in 1949 opgerichte familiebedrijf heeft ongeveer 80 medewerkers en vestigingen in Apeldoorn, Appingedam, Drachten, Eibergen en Zwolle. Ze gaan voor veelzijdige oplossingen en innovatie. Het bedrijf waar de directeur middenin de organisatie staat en iedereen kent, investeert veel in haar medewerkers en stelt de mensen binnen het bedrijf centraal. Dat is ook terug te zien in de vijf kernwaarden - menswaardigheid, betrouwbaarheid, verantwoordelijkheid, positiviteit en slagvaardigheid – die leidend zijn in de informele platte organisatie. Meer weten over het bedrijf en de projecten waar ze aan werken? Kijk op www.henkvantongeren.nl
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.