Technisch Schrijver

Engels – marine & automotive – technische kennis

Vacature

Met een team van schrijvers ben je verantwoordelijk voor de technische documentatie van diverse productgroepen van Webasto. Je schrijft en redigeert installatie-instructies, gebruiksaanwijzingen en handboeken voor auto- en marinedaken, kachels, airconditioning en laadpalen. 

Een aantal van deze documenten is zeer gedetailleerd. Zo bevat een werkplaatshandboek al snel 60 pagina’s met technische informatie over alle onderdelen van een product en uitleg voor onderhoud en reparaties. Jij begrijpt de technieken en werkende principes in de productgroepen zodat je de technische informatie tot in detail correct kunt beschrijven. Uiteraard schrijf je nauwkeurig en foutloos Engels. In je teksten houd je zowel rekening met de wisselende doelgroep per document als met de wensen van de productieafdeling. 

Na de design freeze van een product krijg je documenten en 3D tekeningen in CAD-files aangeleverd vanuit de productielocaties in Duitsland en Italië. De brontaal daarvan is Engels of Duits. Je kunt schema’s en technische tekeningen lezen en haalt alle informatie eruit die je nodig hebt. Veelal gaat het niet om totaal nieuwe producten, maar om ontwikkelingen van of wijzigingen aan bestaande producten. Met het database publishing system en vanuit InDesign of Illustrator geef je de documentatie tekstueel en grafisch vorm. Vervolgens zijn er meerdere correctierondes in samenwerking met productspecialisten in Duitsland en Italië. 

Je spreekt je collega’s in het buitenland meerdere keren per week via videoconferencing en e-mail. Een aantal keer per jaar ga je naar de productielocaties om hen te spreken, relaties op te bouwen en de ontwikkeling van de producten te bekijken. 

Standplaats: Kampen

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde technische hbo-opleiding. Je hebt brede technische kennis en ervaring met het schrijven van technische documentatie. Je spreekt en schrijft vloeiend Engels. Duits is een pré.  

Persoonskenmerken
Jouw technische kennis gecombineerd met jouw nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat je wilt weten hoe elk product in elkaar zit. Je bent op technisch vlak een stevige inhoudelijke gesprekspartner voor de productspecialisten. Je communiceert helder en duidelijk, maar je bent tegelijk gericht op verbinding en samenwerking. Je vindt het leuk om te werken in een internationale context en ziet ook medewerkers in andere landen als jouw collega’s. 

Je schrijfvaardigheden zijn uitstekend en je werkt accuraat. Vanzelfsprekend ben je talig zeer sterk. Je werkt gestructureerd en planmatig. Je houdt overzicht over de verschillende processen die lopen. Je bent stressbestendig en hebt geen moeite om te werken onder de druk van deadlines. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Webasto Groep in Kampen. Webasto is een wereldwijde partner in innovatieve systemen voor vrijwel alle producenten in de automotive/mobiele sector en is een van de 100 topleveranciers in deze industrie. De kernactiviteiten omvatten het ontwikkelen en produceren van zonnedaken, panoramadaken en cabriodaken alsmede verwarmingssystemen voor alle soorten aandrijvingen. Daarnaast bouwt Webasto met batterijsystemen en laadoplossingen haar productportfolio uit op het gebied van elektromobiliteit. De Webasto Groep heeft meer dan 13.000 werknemers op meer dan 50 locaties wereldwijd. Het hoofdkantoor van het in 1901 opgerichte bedrijf is gevestigd in Stockdorf (Duitsland). 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.