Technisch Directeur

structuur en organisatie – bouwtechniek & werktuigbouw – kwaliteit waarborgen

Vacature

In deze nieuwe rol ben je verantwoordelijk voor de technische aansturing van de organisatie en de borging van de hoogwaardige kwaliteit. De algemene aansturing en de aansturing van de verhuur-tak van de organisatie ligt bij de eigenaren met wie jij samen het directieteam vormt. Jij geeft leiding aan de afdeling engineering en ontwikkeling (ca. 3 medewerkers) waarvan één engineer tevens verkoop doet. In eerste instantie stuur je ook de werkplaats met een aantal medewerkers aan. Bij groei van de organisatie zal op termijn een werkplaats-chef worden aangenomen.

In de dagelijkse operatie coördineer, plan, bepaal en bewaak je de voortgang van projecten, zodat deze efficiënt en soepel verlopen. Dit betekent dat je prioriteiten stelt, de werkzaamheden verdeelt en de planning voor de werkplaats maakt. Je bewaakt juiste registratie van uren en kosten, doet voor- en nacalculaties, houdt overzicht over de projecten en zorgt dat deze binnen de afgesproken tijd worden afgerond. Voor de medewerkers ben jij het aanspreekpunt bij vragen of problemen op organisatorisch en technisch gebied. Je spart regelmatig inhoudelijk met hen over de beste oplossing, helpt bij het maken van technische keuzes en checkt of werktekeningen correct zijn. Daarnaast ben jij degene die eindverantwoordelijk is voor het borgen van de veiligheid (zowel in de werkplaats als in de producten en oplossingen) en de juridische checks van contracten, voorwaarden etc. vanuit een technisch oogpunt. 

Omdat er nog veel groeipotentie is voor Bomecon, is het nodig dat de organisatie daar op wordt ingericht. Zowel op het gebied van structuur als qua beschikbare capaciteit. 
Je gaat aan de slag met het efficiënt inrichten van de processen en optimalisering van overdrachtsmomenten binnen de organisatie. Samen met de andere directieleden spar je over de mogelijkheden tot verbetering. Automatisering speelt hierbij een rol. Jullie maken samen plannen voor de toekomst en vervolgens ga jij aan de slag met de daadwerkelijke uitvoering hiervan. Ook ga je actief op zoek naar nieuw personeel om de capaciteit te vergroten. 

Je vervult een voorbeeldfunctie als het gaat om samenwerking en gestructureerd en resultaatgericht werken en denken. Door jouw centrale rol en eenduidige aansturing breng je rust, structuur en duidelijkheid.

Standplaats: Nijkerk

Functie-eisen

Je hebt een technische HBO/WO opleiding afgerond, bij voorkeur Werktuigbouwkunde. Je hebt leidinggevende werkervaring bij een technische, project gestuurde organisatie. Je bent in staat om 3D tekeningen te lezen en beoordelen en hebt voldoende technische ervaring en inzicht om op niveau te kunnen sparren en opdrachten te doorgronden. 

Persoonskenmerken
Je bent een stevige persoonlijkheid met een verbindende en samenwerkingsgerichte instelling. Met oog voor ieders toegevoegde waarde ben je in staat een sterk team te creëren. Je kunt en durft snel, en toch doordacht, beslissingen te nemen en daarvoor te staan. Leiding geven doe je op ontspannen, maar duidelijke wijze en door je goede communicatieve vaardigheden ben je in staat leiding te geven aan uiteenlopende menstypen. Bij Bomecon werken mensen met verschillende levensvisies, jij hebt respect voor ieders overtuiging. Je coacht, controleert en stuurt bij indien nodig. Jouw analytisch vermogen stelt je in staat snel overzicht te krijgen en te zien waar verbetering mogelijk is. Vervolgens maak je hierin vlot de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk. Organiseren, prioriteiten stellen, overzicht houden, planningen maken en bewaken en daar flexibel op kunnen inspelen is jou op het lijf geschreven. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Bomecon, een familiebedrijf gevestigd in Nijkerk. Bomecon is een innovatief bedrijf, deskundig in uitersten in hijstechniek en levert al dertig jaar innovatieve producten, hijsgereedschappen, hijsbegeleiding en maatwerkoplossingen.

Het bedrijf produceert en verhuurt innovatieve maatwerkoplossingen voor handling en verticaal transport in zowel de woning- als de utiliteitsbouw. De oplossingen worden onder eigen beheer gebouwd en voornamelijk afgezet op de Nederlandse markt. 

Bomecon bevindt zich in een unieke positie op de markt en draagt bij aan de meest prestigieuze bouwprojecten in de Nederland en Europa. Vanwege de combinatie van werktuigbouw en bouwtechniek waarmee de organisatie haar oplossingen ontwikkelt, ervaart het bedrijf weinig concurrentie en is er nog veel groeipotentie. 

Op dit moment staat de tweede generatie op het punt de aansturing van het bedrijf over te nemen van grondlegger ing. D. van den Bor. Om de technische kennis en kwaliteit te waarborgen en het directieteam compleet te maken, zijn wij voor Bomecon op zoek naar een technisch directeur.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.