Technisch Adviseur Binnendienst (32-40 uur)

professional – gedreven – Infra (rail & energie)

Vacature

Je werkt op het kantoor in Amersfoort aan de ondersteuning van onze klanten. Dat begint met het opnemen van offertes of orders via de telefoon en e-mail. 
Bij een standaardoplossing telt vooral de prijs en beschikbaarheid. In andere gevallen – zeker bij grotere projecten – doorgrond je wat de klant precies van plan is. Hoe het project idealiter wordt uitgevoerd. In die gevallen kunnen PION écht toegevoegde waarde bieden met een project specifieke oplossing of een custom made product. Je stelt kritische vragen en geeft aanvullend advies, zodat je precies weet wat te offreren en een klant binnen te halen of te behouden. Nog mooier is het om in overleg met alle betrokkenen een innovatief product te ontwikkelen. Met dit maatwerk en proactief partnership onderscheidt het bedrijf zich van andere aanbieders.

Je overlegt met de accountmanager over het opvolgen van offertes, houdt continu een oor aan de grond bij projecten van (potentiële) klanten en als je commerciële kansen ziet, onderneem je zelf actie. 
Er zijn diverse andere activiteiten die je kunt oppakken. Samen met jouw collega’s maak je PION, dit is een belangrijk speerpunt binnen die organisatie en daarvoor krijg je de ruimte. Denk aan (online) marketing, digitalisering, gerichte projectbezoeken, productontwikkeling, social media en ICT-activiteiten. Je kunt dus deels je eigen functie vorm geven. Jouw ideeën en creatieve inbreng zijn op alle fronten van harte welkom.

Ons aanbod
PION Kunststoffen B.V. is een pro-actieve, informele en integere organisatie met mooie ambities. Er wordt minder waarde gehecht aan functieprofielen en er wordt liever gedacht in kwaliteiten en eigenschappen. Je werkt in een team met professionals die jou zeker in het begin veel kunnen leren. Ben je eenmaal thuis in de materie, dan kun je verder voor een groot deel zelf je functie invullen en initiatieven ontwikkelen, met name waar het acquisitie en relatiebeheer betreft. PION biedt een uitstekend salaris, aantrekkelijke secundaire voorwaarden en goede mogelijkheden voor jouw verdere ontwikkeling.

Standplaats: Amersfoort

Functie-eisen

Je hebt MBO+ of HBO-niveau om overtuigend te kunnen adviseren, in combinatie met commerciële ervaring in een vergelijkbare rol. Je pakt zaken snel op en bent gemotiveerd en ondernemend. Je werkt vol energie aan manieren om de klant nóg beter van dienst te zijn. Je wordt enthousiast als er een technische tekening op je bureau landt en kunt op niveau overleggen met relaties. Je doet wat je belooft en verrast de klant met creatieve ideeën of oplossingen. Overigens is het handig als je in (de buurt van) Amersfoort woont. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, PION KUNSTSTOFFEN B.V., levert kwalitatief hoogwaardige bescherming van kabels en leidingen voor o.a. railinfrastructuur, energiemarkt, wegenbouw, telecommunicatie en industrie. PION staat voor Partnership Is Our Nature, wat veel zegt over de filosofie en DNA van het bedrijf. De bedrijfscultuur kenmerkt zich door: klant- en oplossingsgericht handelen, commerciële drive, enthousiasme, een leuk en betrokken team en pro actief handelen met ruimte tot eigen initiatief en verantwoordelijkheid. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.