Teamleider magazijn en logistiek

meewerkend – procesmatig – MBO+/HBO

Vacature

In deze nieuwe en uitdagende functie heb je vanuit een meewerkende rol de verantwoordelijkheid de logistieke processen intern en extern van magazijn tot transport te optimaliseren. Je wordt aangestuurd door de operationeel manager en wekelijks heb je voortgangsoverleg met je collega’s van het bedrijfsbureau, de planning en de productieleiding.

In het magazijn komen grondstoffen, producten en halffabricaten binnen. Het betreft een zeer uitgebreid assortiment waarin jij zorgt voor het beheer van de voorraad, controleert of er geen afwijkingen zijn, uitgifte coördineert en samen met jouw team (ca 3 FTE) garant staat voor een soepele afwerking van de processen. Je bent ongeveer de helft van de tijd te vinden op de werkvloer waar je vragen van collega’s beantwoordt en zelf de handen uit de mouwen steekt. Je motiveert medewerkers om samen te werken, elkaar te helpen en spreekt hen aan op hun verantwoordelijkheden t.a.v. kwaliteit en de orde en netheid op de werkvloer. 

De resterende tijd ga je aan de slag met verbeterplannen om de processen in het magazijn verder te optimaliseren. Je signaleert en analyseert de werkwijzen en ziet in wat er beter, anders en efficiënter kan. Je koppelt deze informatie terug in rapportages en analyses aan het management. Je richt je met name op het brengen van structuur, stroomlijnen van processen, reduceren van kosten en doorlooptijden en de meest efficiënte werkwijze qua verpakking. Je stelt verandervoorstellen op en implementeert die. Daarnaast onderzoek je op welke wijze de organisatie van het magazijn op het gebied van automatisering, met behulp van ERP pakket MKG, naar een hoger plan gebracht kan worden. Op heldere en concrete wijze communiceer je nieuwe processen richting alle betrokkenen en borg je dat deze worden gevolgd. 

Functie-eisen

Je hebt minimaal MBO+/HBO werk- en denkniveau met ervaring in een vergelijkbare coördinerende rol in de logistiek. Je hebt zeer goede logistieke en automatiseringskennis.  Ervaring met een ERP pakket is vereist, kennis van MKG is een pré, evenals als een heftruckcertificaat.


Persoonskenmerken
Je bent een pro-actieve, toegankelijke en doortastende persoonlijkheid met een praktische instelling. Op coachende maar duidelijke wijze ben je in staat jouw medewerkers te motiveren om tot de beste resultaten te komen. Jouw benadering is samenwerkingsgericht met de nodige stijlflexibiliteit om te communiceren met verschillende menstypes. Je denkt niet in problemen, maar in uitdagingen en je hebt een gestructureerde en resultaatgerichte manier van werken. 

Daarnaast heb je een proces- en projectmatige manier van denken, gericht op verbetering en optimalisatie. Je hebt een goed ontwikkeld abstractieniveau, waardoor je snel in staat bent de consequenties van wijzigingen in processen, klant- en leveranciersafspraken en planningen te doorzien. Je vindt het leuk om op een creatieve wijze structuur in processen aan te brengen en knelpunten op te lossen. Analytisch en cijfermatig ben je goed onderlegd en je werkt planmatig en accuraat. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, Brink Industrial in Hoogeveen, heeft al ruim 100 jaar expertise in innovatieve oplossingen in de metaalbewerking. Het familiebedrijf is opgericht in 1903 en is uitgegroeid tot een erkend specialist in het bewerken van allerlei metalen. Brink Industrial bewerkt alle soorten metaal in elke gewenste vorm, waarbij het volledige ontwikkelings-, ontwerp- en productieproces onder één dak plaatsvindt. De bewerkingen die plaatsvinden zijn onder andere dieptrekken, forceren, lasersnijden, kanten, persen en walsen. Naast metaalbewerkingen voor de industriële toelevering ontwerpt en produceert Brink ook het assortiment van het merk Lune. Dit zijn professionele afvalsystemen en plantenbakken van aluminium of RVS die samen met succesvolle, internationale designers en architecten zijn ontwikkeld. 
Brink Industrial kenmerkt zich door een hoog ontwikkelingsniveau en toekomstgerichte visie. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.