Supply Chain Manager

internationale food omgeving – analytisch – groeiambitie – ‘af en toe reizen’

Vacature

In deze nieuwe en veelzijdige functie ben je verantwoordelijk voor het gehele proces van centrale inkoop van grondstoffen voor de wereldwijde productielocaties van de Bakels Groep. Je stuurt twee logistiek medewerkers aan die zorgdragen voor de verzending van grondstoffen wereldwijd. Je werkt nauw samen met de group purchasing manager, aan wie je rapporteert. Over circa vijf jaar gaat hij met pensioen en bestaat voor jou de mogelijkheid naar deze functie door te groeien. Een aantal keer per jaar reis je internationaal om leveranciers of productielocaties te bezoeken. 

De productielocaties van Bakels zitten wereldwijd en hebben een eigen lokale inkoper. Jaarlijks analyseer je hun inkoopdata van alle ingekochte producten. Je adviseert hen vervolgens gevraagd en ongevraagd over het optimaliseren van hun inkoopprocessen. Gesprekken gaan onder andere over volumes, kostprijzen, benchmarking, marktinformatie, nieuwe productgroepen en innovaties. Door jouw expertise in te zetten win je het vertrouwen van de lokale inkoper en voeg je waarde toe waardoor ze je steeds beter weten te vinden. 

Jaarlijks sluit je contracten met leveranciers voor het inkopen van een geselecteerd aantal producten. Jij schrijft ieder jaar tientallen tenders uit bij leveranciers, vergelijkt binnengekomen voorstellen op prijs en voorwaarden en komt met een onderbouwd advies aan de group purchasing manager over te sluiten contracten. Je denkt hierbij na over juridische voorwaarden, vereiste certificaten en documentatie, kwaliteit, risicospreiding en logistiek. Na akkoord zorg je voor de administratieve afhandeling van het contract zodat alle afspraken geborgd zijn. 

Je hebt altijd je oren en ogen open voor nieuwe technologieën, product ontwikkelingen en innovaties in de markt. Regelmatig draag je intern ideeën aan voor innovaties en na akkoord rol je deze uit. Je bent ook steeds op zoek naar nieuwe product categorieën die interessant zijn om centraal in te gaan kopen. Hiervoor analyseer je data, interpreteer je marktinformatie, doe je marktonderzoek en kom je met doordachte adviezen zodat een gestructureerd productenpakket ontstaat, met bijbehorende leveranciers. Je bouwt aan open, eerlijke en langdurige relaties met leveranciers en productielocaties en zorgt dat de activiteiten van de centrale inkoop worden geoptimaliseerd en uitgebouwd.  

De logistiek medewerkers werken vrij zelfstandig, maar jij bent op de hoogte van alles wat er speelt, coördineert de werkzaamheden en bent aanspreekpunt bij vragen of problemen. Je denkt na over de verdere optimalisering en automatisering van de logistieke processen en bij drukte, vakantie of ziekte werk je zelf mee op de afdeling.

Er is een gedegen inwerkperiode om je de benodigde specifieke kennis eigen te maken, inclusief de mogelijkheid voor een stageperiode bij een van de buitenlandse productielocaties.

Standplaats: Almere

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde relevante opleiding op HBO niveau en een aantal jaren ervaring in een soortgelijke rol, bij voorkeur in de grondstoffen inkoop binnen de levensmiddelen sector. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift en hebt zeer goede logistieke en automatiseringskennis. 

Persoonskenmerken
Je bent een energiek persoon met een resultaatgerichte houding. Je bent een verbinder, een op de relatie gerichte persoon waardoor je op prettige wijze communiceert met leveranciers, zusterbedrijven en directe collega’s en op die manier zaken voor elkaar weet te krijgen. Je bent in staat te onderhandelen met leveranciers en de belangen van Bakels te verdedigen, maar tegelijkertijd te bouwen aan duurzame relaties en leveranciers voor langere tijd aan je te binden. Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen, zowel intern als extern, doorziet situaties en verschillende belangen snel en speelt hier soepel op in. Analytisch en cijfermatig ben je sterk en je hebt een gestructureerde en procesmatige denkwijze. Je hebt oog voor detail en doorziet snel hoe processen kunnen worden geoptimaliseerd. Door jouw enthousiasme, open houding en persoonlijke integriteit ben je een prettige gesprekspartner voor anderen. Je hebt doorzettingsvermogen en geeft niet op totdat je doel is bereikt. Je voelt je thuis in een klein team binnen een internationale omgeving en wilt samen met je collega’s de schouders eronder zetten om de gewenste resultaten te behalen.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, Bakels Groep, is een wereldwijd opererend concern dat gespecialiseerd is in de productie en verkoop van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten voor de industriële en ambachtelijke brood- en banketbakkerij. Met productiebedrijven in meer dan 20 landen nemen ze een vooraanstaande positie in binnen de branche. 

Bakels Groep heeft een centrale inkooporganisatie welke met name de productie maatschappijen voorziet van een deel van hun grondstof behoefte. Deze organisatie is gevestigd in Almere van waaruit containers wereldwijd worden verscheept.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus. De sollicitatiegesprekken zullen deels in het Engels zijn.