Senior Technisch Schrijver

Engels & Duits – contentmanagement – coördineren en verbinden

Vacature

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het contentmanagement van alle technische documentatie van de Webasto producten. Vanuit een meewerkende rol coördineer je het team van drie schrijvers en twee vertalers. Met elkaar geven jullie werkplaats-handboeken, gebruiksaanwijzingen en installatie-instructies zowel tekstueel als grafisch vorm.

Er zijn veel ontwikkelingen in het vakgebied technische documentatie. Jij zorgt ervoor dat je daarvan op de hoogte bent en neemt het team mee in het implementeren van nieuwe en innovatie communicatiemogelijkheden. De afdeling is bezig met de overstap naar het database publishing system Schema ST4. Jij neemt het voortouw in de verdere ontwikkeling van platte tekst naar het gebruik van apps, online tools en andere moderne manieren om content te communiceren. Je ziet de mogelijkheden voor vernieuwing en verbetering en komt actief met voorstellen om processen en werkwijzen te optimaliseren. Je coördineert de planning, bewaakt de deadlines en houdt overzicht over de stand van zaken van de lopende projecten. Daarnaast schrijf je ook zelf actief mee aan de Engelse en Duitse documenten. 

De productie van de auto- en marinedaken, kachels, airconditioning en laadpalen vindt plaats in Duitsland en Italië. Door de plaatselijke productspecialisten worden de brondocumenten en CAD-files aangeleverd. Jij hebt voldoende technische kennis om de tekeningen en schema’s te lezen en op niveau inhoudelijke gesprekken te voeren met je technische collega’s. Je brengt balans en verbinding tussen de specialisten die denken vanuit het product en de schrijvers die denken vanuit de klant. Om het contact met de Duitse en Italiaanse afdelingen van het bedrijf te versterken ben je met enige regelmaat daar op locatie aanwezig. 

Standplaats: Kampen

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde technische hbo-opleiding en brede technische kennis. Je hebt ervaring in het werken met een database publishing system en ruime ervaring met technische documentatie. Je spreekt en schrijft vloeiend Engels en Duits.  

Persoonskenmerken
Je bent een persoon die verbinding brengt. Je bent communicatief sterk en schakelt makkelijk tussen verschillende gesprekspartners en culturen. Uiteraard heb je uitstekende schrijfvaardigheden en zijn jouw teksten foutloos. 

Je bent innovatief, ziet kansen en mogelijkheden en bent proactief in het voorstellen en uitwerken van nieuwe ideeën. Op een inspirerende manier neem je de afdeling mee in en betrek je je collega’s actief bij de ontwikkelingen. Je denkt planmatig en werkt gestructureerd. Je ziet helder welke stappen er wanneer nodig zijn om een document of project op tijd af te ronden. Je denkt vooruit en houdt vanuit een helicopterview overzicht. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Webasto Groep in Kampen. Webasto is een wereldwijde partner in innovatieve systemen voor vrijwel alle producenten in de automotive/mobiele sector en is een van de 100 topleveranciers in deze industrie. De kernactiviteiten omvatten het ontwikkelen en produceren van zonnedaken, panoramadaken en cabriodaken alsmede verwarmingssystemen voor alle soorten aandrijvingen. Daarnaast bouwt Webasto met batterijsystemen en laadoplossingen haar productportfolio uit op het gebied van elektromobiliteit. De Webasto Groep heeft meer dan 13.000 werknemers op meer dan 50 locaties wereldwijd. Het hoofdkantoor van het in 1901 opgerichte bedrijf is gevestigd in Stockdorf (Duitsland). 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.