(Senior) Constructeur

‘innovatie in bruggenbouw’ – internationale setting – HBO+/academisch

Vacature

In deze specialistische functie ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en berekenen van uitdagende stalen brugconstructies. Je werkt in een team met twee ervaren collega constructeurs. Je rapporteert rechtstreeks aan de projectmanagers, die ook de engineers aansturen. 

Je werkt aan verschillende projecten tegelijk, in verschillende stadia. Met als basis bestaande modulaire brugconstructies wordt voor elk project een oplossing op maat gemaakt. De engineer maakt een 3D ontwerp in Inventor of AutoCad op basis van het overdrachtsdocument van de accountmanager. Jij gaat het ontwerp vervolgens berekenen en controleren met onder andere de Eindige Elementen Methode en met gebruik van RFEM software. Je maakt detailberekeningen van bout- en lasverbindingen volgens de Eurocode, valideert statische en dynamische berekeningen en maakt vermoeiings- en krachtberekeningen. Hierbij toets je de technische mogelijkheden en staan praktische uitvoerbaarheid en kwaliteit altijd voorop.

Naast je werk aan lopende projecten onderzoek, test en verbeter je nieuwe en bestaande detailverbindingen en werk je aan het ontwikkelen en optimaliseren van de bestaande en nieuwe modulaire brugconstructies. Je onderhoudt contact met internationale leveranciers over geleverde producten en biedt technische ondersteuning aan collega’s in binnen en buitenland. Daarnaast ga je een aantal maal per jaar als technisch specialist mee naar (internationale) klanten, of voer je on site technische inspecties uit. Het grootste gedeelte van je tijd ben je echter werkzaam op kantoor in Hank.

Je werkt in een gedreven projectenorganisatie met goed opgeleide professionals. Janson Bridging biedt een afwisselende, zelfstandige en verantwoordelijke baan met veel vrijheid en mogelijkheid tot zelfontplooiing. Hierbij hoort een passend salaris dat aansluit op je kennis en ervaring aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Standplaats: Hank
 

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HTS of TU opleiding in de richting mechanische of civiele techniek. Je hebt ervaring in een soortgelijke rol en in het werken met RFEM, Autocad/Inventor of een vergelijkbaar tekenpakket. Daarnaast heb je kennis van Eindige Elementen Software en berekenen volgens de Eurocode. Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.  

Persoonlijkheid
Als specialist vind je het leuk om met jouw kennis en ervaring toegevoegde waarde te leveren aan complexe stalen brugconstructies. In de dynamiek van projecten houd je overzicht, signaleer je knelpunten en bewaak je deadlines. Je bent het technisch geweten van de organisatie en kunt goed de consequenties van bepaalde keuzes overzien. Hierbij neem je verantwoordelijkheid voor je werk. Veiligheid, kwaliteit en technische uitvoerbaarheid staan voor jou altijd boven alles. Je bent nauwkeurig, gestructureerd, daadkrachtig en professioneel. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en in contacten met collega’s ben je betrokken en samenwerkingsgericht. Het is jouw ambitie om je binnen het team verder te ontwikkelen op jouw vakgebied en samen met je collega’s de groeiambities van de organisatie te realiseren.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, Janson Bridging speelt wereldwijd een toonaangevende, innovatieve rol in de verhuur en verkoop van standaard modulaire stalen bruggen, pontons, roro-installaties en ferry’s voor zowel civiele als militaire doeleinden. Via een achttal buitenlandse vestigingen bedient Janson Bridging de Europese markt, waar zij marktleider is. De focus ligt nu op Noord-West Europa, in de toekomst zal Polen hier ook aan toegevoegd worden. een netwerk van agenten zorgt daarnaast voor de verdere wereldwijde distributie. Janson Bridging heeft sterke groeiambities en ontwikkelt zich op een nog dominantere positie op de wereldmarkt. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.