Senior Areamanager Zuid-Europa

marktontwikkeling – Mefiag® Filters & Pumps – Engels- en Spaanssprekend

Vacature

In deze nieuwe rol onderzoek je de markten in Zuid-Europa (m.n. Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië) om daar gedegen distributiekanalen voor de producten van Mefiag op te zetten. Je bent zo’n 50% van de tijd aan het reizen en werkt de overige tijd vanuit huis of het kantoor in Heerenveen.

Mefiag is een expertisecentrum op het gebied van chemie, techniek en de combinatie van die twee. Tevens worden er pomp- en filterapplicaties ontwikkeld waarbij de chemisch technologische kennis de basis vormt. Ook is er veel kennis aanwezig van oppervlaktebehandelingstechnieken. Doel is deze kennis te ontsluiten en een partnernetwerk op te bouwen waardoor distributeurs Mefiag als logische leverancier van pompen en filters voor de galvaniserende industrie gaan zien. 

Je richt je op één land tegelijk en maakt inzichtelijk hoe de markt voor dat land in elkaar zit, welke distributeurs er zijn (bijv. chemie leveranciers, systemintegrators etc.), welke rol zij spelen in de markt en welke eindklanten zij bedienen. Je bezoekt o.a. beurzen en netwerkbijeenkomsten om potentiële partners te vinden. Door deze partijen te bezoeken, contacten te leggen en relaties op te bouwen, creëer je een netwerk in dat land van partners voor Mefiag. Je inventariseert welke klanten er bediend worden, welke kennis aanwezig is en welke kennis mist, welke problemen er spelen en waar Mefiag van toevoegde kan waarde zijn. De contactpersonen bij de distributeurs breng je in contact met de specialisten en consultants bij Mefiag in Heerenveen. Zij kunnen op urenbasis ingezet kunnen worden om bijvoorbeeld vragen te beantwoorden, te adviseren over de beste inrichting van lijnen of de combinatie tussen techniek en chemie. Je regelt communicatielijnen in (mail, telefonisch of videoconferentie), legt samenwerkingsafspraken op papier vast, organiseert informatie-uitwisseling, zorgt voor voldoende foldermateriaal en organiseert kennistrainingen voor de verkopers van de distributeurs die door een collega worden gegeven. 

Per land en partner regel je zaken in op basis van maatwerk. Wanneer de markt van het ene land in kaart is gebracht en relaties zijn gelegd, verleg je je focus naar het volgende land. In eerste instantie richt je op de landen in Zuid-Europa, op termijn kunnen hier ook de landen in Zuid-Amerika bij komen. Je legt verantwoording af aan de commercieel directeur. 

Functie-eisen

Je hebt een HBO/WO opleiding afgerond en ruime werkervaring in een commerciële buitendienst rol binnen een technisch georiënteerde internationale setting. Het goed kunnen spreken van de Engelse en Spaanse taal is een eis. Het is een pre als je daarnaast ook Frans, Italiaans of Portugees spreekt. Je begrijpt de Zuid-Europese cultuur goed genoeg om daar zaken te kunnen doen. 

Persoonskenmerken
Je bent een relatiebeheerder en netwerker in hart en nieren, speelt goed in op de behoeften van de distributeurs en weet ook makkelijk de juiste contacten te leggen en te onderhouden. Je weet door de juiste vragen te stellen het vertrouwen van distributeurs te winnen en te behouden. Je investeert graag in lange termijn relaties. Jij weet hoe en bij wie je informatie vandaan haalt en brengt distributeurs met de juiste personen in contact. Vanzelfsprekend heb je een sterke commerciële en dienstverlenende drive en een representatief voorkomen. Je voert je werk op een systematische, ondernemende en doelgerichte wijze uit. Vanwege je uitstekende communicatieve vaardigheden ben je in staat om complexe, logistieke en technische materie te vertalen naar begrijpelijke formuleringen en concrete vragen die je doorspeelt naar collega’s. Je hebt een zeer hoge gunfactor en de stijlflexibiliteit om met andere culturen en verschillende partners om te kunnen gaan. Verder ben je flexibel ingesteld en heb je een proactieve en resultaatgerichte manier van werken. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Mefiag® Filters & Pumps, een internationaal bedrijf met het hoofdkantoor in Heerenveen. De organisatie maakt deel uit van CECO Environmental. Kijk voor meer informatie op www.cecoenviro.com.  

Mefiag® Filters & Pumps is wereldleider in de ontwikkeling, vervaardiging en levering van  corrosie bestendige filters en pompen die voornamelijk worden gebruikt in de galvaniseer-, anodiseer- en metaalbewerkingsindustrie. Opgericht in Nederland in 1953, heeft Mefiag® haar eerste filterunit voor de galvaniseerindustrie meer dan 60 jaar geleden gemaakt. Vandaag de dag is er een grote variëteit aan filters en pompen beschikbaar voor andere toepassingen zoals de automotive, bouwsector, luchtvaart, bleek producenten en sanitaire industrie. 

Technische kennis, innovatie, service en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Kennisuitwisseling komt regelmatig voor op internationaal niveau en medewerkers uit verschillende landen werken intensief samen in projecten. 

De locatie in Heerenveen fungeert zowel als productielocatie als competentiecentrum voor Mefiag wereldwijd alsook als verkoopkantoor voor Europa. Andere verkoopkantoren bevinden zich in de VS en China; hier zijn ook de andere productielocaties gevestigd. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.