Senior accountmanager (HBO+)

verpakkingsindustrie - food/cosmetica – creatief

Vacature

Als senior accountmanager bij Total Packaging krijg je de kans en de vrijheid om met veel creativiteit en voorbereiding bestaande klantencontacten te onderhouden en nieuwe klanten te werven. Doelstelling is dat je circa 10 nieuwe key-accounts werft in een periode van één tot twee jaar. In deze rol ben je de helft van de tijd op kantoor werkzaam om voor te bereiden en uit te werken. De overige tijd heb je afspraken bij klanten of ben je op zoek naar interessante klanten door fysiek merken te bekijken in winkels (storechecking). Klanten zijn voornamelijk actief in de food- en cosmeticasector. 

Door middel van deskresearch en storechecking onderzoek je welke merken interessante klanten voor Total Packaging kunnen zijn. Je ‘bijt je vervolgens vast’ in zo’n merk door de eigenschappen van het product volledig in beeld te krijgen (maten, materialen/ingrediënten, hoeveelheden) en bepaald vast welk type verpakking (vouwkartonnage, omplakte kartonnage, kokers en vacüumvormen) binnen de productiemogelijkheden van Total Packaging geschikt zou zijn en ook daadwerkelijk toegevoegde waarde biedt of onderscheidend is aan de huidige verpakking. Vervolgens bepaal je wie de juiste contactpersoon bij deze potentiële klant is en probeer je een afspraak te plannen. Wanneer dit is gelukt, zorg je dat je met een volledig uitgedacht en origineel prototype op deze afspraak verschijnt. Op deze wijze weet je indruk te maken op de klant en maak je hem enthousiast, waardoor deze de verpakking bij Total Packaging wil laten maken. Tijdens dit gesprek inventariseer je uiteraard de wensen, eisen, budgetten, hoeveelheden en termijnen van de klant en je denk je mee in het creatieve proces. Je vat dit samen en past vervolgens het prototype hierop aan. Je maakt een calculatie binnen het budget van de klant en levert een offerte. Nadat de klant akkoord heeft gegeven op het prototype en de offerte, draag je alle informatie over aan de trafficer (intern accountmanager) die ervoor zorgt dat het gehele productieproces tot aan levering bij de klant een soepel verloop heeft. 
 

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO opleiding en werkervaring in een commerciële buitendienstrol in een professionele setting bij een productiebedrijf in de grafische sector, verpakkingsindustrie of aanverwant. Je hebt een stabiel arbeidsverleden waarin je logische keuzes hebt gemaakt en kunt je goed redden in de Duitse en Engelse taal.  Je woont centraal in Nederland; maximaal een uur reistijd tot kantoor in Harderwijk.   

Persoonskenmerken
Je bent een relatiebeheerder/netwerker met een hoge gunfactor. Je hebt een  commerciële drive, harde werker, uitstekende communicatieve vaardigheden en een representatief voorkomen. Jouw benadering naar klanten is persoonlijk en op continuïteit gericht. Je hebt een proactieve, projectmatige, conceptuele en resultaatgerichte manier van werken. Je kunt je goed verplaatsen in de klant en zijn producten. Je weet hoe je klanten moet enthousiasmeren en stimuleren. In gesprekken met klanten heb je het vermogen om op aanstekelijke wijze creatieve ideeën voor te leggen.  

Je bent een harde werker, met passie voor het vak, hebt geen ‘9 tot 5 mentaliteit en je kunt je vinden in de term ‘gaat niet, bestaat niet’. Net als jouw collega’s doe je jouw werk met enthousiasme en bevlogenheid en houd je ervan om je uiterste best te doen om indruk te maken op klanten met perfect passende oplossingen. Communicatief ben je sterk ontwikkeld en kun je omgaan met uiteenlopende types mensen, zowel intern als extern. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Total Packaging B.V., een toonaangevende organisatie binnen de (luxe) verpakkingsindustrie. Het bedrijf biedt creatieve oplossingen voor allerlei verpakkingsvraagstukken. Total Packaging ontwikkelt, produceert en verkoopt met name voor de A-merken uit de consumentenmarkt. Ze beschikken over een eigen studio en moderne, geavanceerde productiefaciliteiten, waardoor er snel kan worden geschakeld. De producten onderscheiden zich door hun kwalitatief hoogstaande uitvoering en hoge attentiewaarde. 

Total Packaging is een financieel gezonde onderneming en het bedrijf heeft twee productielocaties: in Harderwijk en in Hoogerheide. In Harderwijk is tevens het hoofdkantoor gevestigd. Medewerkers zijn erg betrokken bij het bedrijf en er is weinig verloop; over het algemeen zijn medewerkers voor lange duur werkzaam bij Total Packaging.  

De bedrijfscultuur binnen Total Packaging is het beste te omschrijven met de volgende trefwoorden: resultaatgericht, no nonsense, ‘gaat niet, bestaat niet’ en ‘de klant is koning’. Meer informatie over onze opdrachtgever kun je vinden op www.totalpackaging.nl. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.

Routebeschrijving