Sales Support Engineer

technische projectenorganisatie – bouwkundige kennis – groeiambitie

Vacature

Ben jij graag de schakel tussen techniek en sales? Heb je bouwkundige kennis en zet je deze graag in om te komen tot innovatieve oplossingen? En wil je graag aan de slag in een groeiend en ambitieus bedrijf? Dan is de functie van Sales support engineer bij Spijkerman misschien iets voor jou!

Jouw klanten zijn voornamelijk (bouwkundig) aannemers en ontwerpbureaus, soms heb je te maken met een eindklant. Je werkt in een team met drie directe collega’s, van wie een de offerteaanvragen op de afdeling verdeelt. Daarnaast werk je nauw samen met de accountmanagers en heb je veel contact met de leveranciers en partners, bij wie bepaalde werkzaamheden en/of materialen worden uitbesteed of ingekocht. Dit zijn veelal vaste partners met wie jaarlijks afspraken worden gemaakt en met wie de relatie langdurig en vertrouwd is. 

Je vertaalt technische informatie uit een bestek en/of programma van eisen en technische (bouw)tekeningen naar een kostencalculatie, soms aangevuld met een technische voorsteltekening in AutoCad. Hierbij bepaal je als eerste een passende maatvoering van de prefab behuizing, bereken je de benodigde materialen en selecteer je elementen zoals (computer)vloeren, ventilatieroosters, hemelwaterafvoeren, toegangsdeuren, waarover je nauw contact hebt met de leveranciers en indien nodig specifieke offertes opvraagt. Bij vragen of onduidelijkheid neem je contact op met de klant, je denkt mee en geeft indien nodig vakkundig advies. Elk project is anders en de tendens is dat deze steeds complexer en omvangrijker worden, met meer eisen inzake de prefab behuizing. Duurzaamheid en veiligheid zijn thema’s die bij veel opdrachtgevers spelen.

Er wordt gewerkt met calculatieprogramma Ibis-Trad. Jij zorgt ervoor dat alle gegevens juist verwerkt worden en komt zo tot een aanbod op maat. De maatwerk offerte stem je af met de accountmanager en je verstuurt deze naar de klant. Eventuele aanpassingen aan het aanbod of ontwerp worden vervolgens in overleg door de commerciële binnendienst of jouzelf gedaan.  

Het betreft een functie met ruimte om te groeien. Binnen de organisatie is veel kennis aanwezig waar je op kunt terugvallen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen om je de benodigde kennis eigen te maken. Dit maakt de functie zeer geschikt voor iemand die graag wil leren.

Standplaats: Amersfoort

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde relevante opleiding op MBO/MBO+-niveau, bijvoorbeeld richting Bouwkunde. Het is mooi als je daarnaast ervaring hebt in een soortgelijke functie. Je hebt goede computervaardigheden. Kennis van een calculatieprogramma is een pre, net als kennis van een technisch tekenprogramma zoals Autocad. Kandidaten met een bouwkundige achtergrond die graag de stap van een buitenrol (bij voorbeeld in de bouw) naar een binnenrol willen maken, worden van harte uitgenodigd te reageren. Je bent woonachtig in de regio Amersfoort.

Persoonskenmerken
Je bent technisch onderlegd en hebt goede communicatieve vaardigheden. Je werkt nauwkeurig en kunt goed overzicht houden over verschillende lopende trajecten.  Van nature duik je graag diep in de materie om alle relevante informatie boven te krijgen. Hiervoor spit je graag technische informatie en tekeningen door om een goed beeld te krijgen van de klantwensen en -eisen. Bij onduidelijkheden schroom je niet om contact te zoeken met de opdrachtgever en vraag je goed door om de juiste informatie te verkrijgen. Je denkt graag mee en komt met praktische, uitvoerbare oplossingen. Je spreekt de taal van (bouwkundige) aannemers en ontwerpbureaus, snapt hun belangen en speelt hierop in. In de communicatie met collega’s, opdrachtgevers en leveranciers ben je open, eerlijk en gericht op samenwerking. Van nature ben je nieuwsgierig en resultaatgericht, daarnaast heb je een hoge mate van flexibiliteit. Bovenal voel je je thuis in een ambitieuze, ondernemende organisatie met korte lijnen. 

Wat staat hier tegenover
Persoonlijke ontwikkeling staat centraal binnen het personeelsbeleid van deze organisatie. Je krijgt de nodige ondersteuning en veel ruimte om je te kunnen ontplooien en te kunnen doen waar je sterk in bent. Je komt te werken in een omgeving waar openheid en elkaar kunnen aanspreken als belangrijk in de omgang worden gevonden, evenals collegialiteit, de schouders er samen onder zetten en plezier hebben en houden in het werk wat je doet. 

Bij deze functie hoort een goed salaris dat aansluit op je kennis en ervaring plus een goed arbeidsvoorwaardenpakket inclusief opleidingsmogelijkheden en een goede pensioenregeling. Het is de bedoeling dat je in vaste dienst komt. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Spijkerman Prefab Solutions in Amersfoort met een betonproductielocatie in Elst. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van veilige en geconditioneerde prefab betonnen behuizingen, voor netwerken t.b.v. elektriciteit, gas, telecommunicatie en meet- en regelsystemen. Daarnaast leveren ze prefab betonelementen voor allerlei toepassingen binnen met name de industrie. Zij leveren de prefab behuizingen kant en klaar op als totaalpakket, desgewenst inclusief sondering, het grondwerk, de fundering, plaatsing en montage. De uitvoering hiervan doen zij in samenwerking met gespecialiseerde partners. 
 
Spijkerman is een innovatieve organisatie, die altijd bezig is oplossingen te bedenken voor de vragen van hun klanten. Kwaliteit is hierbij het uitgangspunt. Niet alleen van de technische installatie zelf, ook de betonnen behuizing eromheen én de dienstverlening. In Nederland en België worden ze gezien als een opvallend klantgerichte, flexibele en proactieve organisatie met korte communicatielijnen. 

Toekomstambitie
Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Dit vraagt om een uitbreiding in bemensing en tegelijkertijd meer procesmatig werken, met behoud van een verantwoorde balans tussen gestructureerd werken en de juiste mate van flexibiliteit. Doelstelling is om een toekomstbestendige organisatie neer te zetten teneinde verdere groeiambities te kunnen realiseren.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.