Sales Medewerker

innovatieve opslagsystemen – MBO-niveau – hecht team

Vacature

Het betreft een afwisselende functie op de afdeling verkoop. Je werkt nauw samen met drie directe collega’s die ook klantbezoeken doen, maar er is altijd minimaal één van hen op kantoor aanwezig. 

De afdeling verkoop is verantwoordelijk voor het adviseren van en verkopen aan de klanten van Hiltra Barneveld B.V. Telefonisch en via email komen informatie-aanvragen, offertes-aanvragen en bestelopdrachten binnen. Jij verwerkt deze in het ERP-pakket Multivers, verzamelt klantgegevens, verwerkt de specifieke aanvraag en zorgt voor de opvolging daarvan. Je hebt veel contact met klanten, zowel telefonisch als via email. Het is het belangrijk dat je steeds goed doorvraagt en de juiste vragen stelt om een goede inschatting te maken van de klantvraag, -behoeften en wat Hiltra voor die klant kan betekenen. 

Soms weet een klant precies wat hij wil, maar er wordt ook vaak om advies gevraagd, bijvoorbeeld over het type opslagsysteem dat het beste past in de specifieke situatie. Je krijgt te maken met complexe wet- en regelgeving en het is vaak niet eenvoudig direct te komen tot het juiste advies. Na verloop van tijd zul je eenvoudige aanvragen zelf gaan afhandelen en naarmate je verder bent ingewerkt zul je steeds meer klantvragen zelfstandig kunnen beantwoorden. 

Binnen de organisatie is veel inhoudelijke kennis aanwezig waar je gebruik van kunt maken en er is een uitgebreide inwerkperiode om je de benodigde specifieke kennis eigen te maken. Gedurende deze inwerkperiode loop je onder andere mee op andere afdelingen binnen Hiltra en ga je met je collega’s naar mee op klantbezoek.

Standplaats: Barneveld

Functie-eisen

Je hebt MBO werk- en denkniveau en aantoonbaar gevoel voor commercie. Daarbij heb je voldoende technisch inzicht om je de specifieke kennis die nodig is voor deze functie eigen te maken. Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands, kennis van Engels en/of Duits is een pré. Je hebt praktische ervaring met Microsoft Office. Je bent woonachtig in de buurt van Barneveld. Belangrijker dan je opleiding en werkervaring zijn de juiste eigenschappen om deze functie tot een succes te maken.

Persoonskenmerken
Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende werkhouding met een commerciële inslag. In communicatie met klanten ben je erop gericht een goede relatie op te bouwen, maar tegelijkertijd schep je direct duidelijkheid over verwachtingen. Soms betekent dit ook dat je een klant niet kunt helpen, en jij bent in staat deze boodschap op een heldere maar prettige manier te brengen waardoor de klant toch tevreden is over de gang van zaken. Vanuit een natuurlijke interesse stel je de juiste vragen om de benodigde informatie te verkrijgen. Je kunt goed verbanden leggen en situaties inschatten. Je bent gemotiveerd, ondernemend en vindt het een uitdaging om nieuwe dingen te leren. Daarnaast heb je een positieve, no-nonsense instelling en bent daardoor een prettige collega voor het team. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, Hiltra Barneveld B.V., is ruim 35 jaar prominent aanwezig op de Europese markt als producent van opslagsystemen voor gevaarlijke (ADR) stoffen. Hiltra ontwikkelt en levert alle mogelijke oplossingen voor de opslag van gevaarlijke stoffen conform de PGS 15 richtlijn. Dit groeiende familiebedrijf heeft een stevige positie in de markt verworven door de levering van gecertificeerde en kwalitatief hoogstaande producten. Klanten bevinden zich voornamelijk in Nederland, Duitsland en België.

Hiltra Barneveld ontwikkelt en produceert de producten grotendeels in eigen huis. 
In de productieruimtes worden zowel standaard producten als niet standaard producten  geproduceerd. Met de circa 20 medewerkers zijn de lijnen kort. Er heerst een informele cultuur in het bedrijf, waar hard gewerkt wordt met een praktische en specialistische benadering van de markt. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.