Sales- en Marketingmanager (lid MT)

‘innovatieve architectuur’ – internationalisering – HBO+/WO

Vacature

In deze uitdagende en afwisselende rol ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de afdeling sales en marketing. Jouw doel is om de afdeling efficiënt te laten draaien en het team naar een hoger plan te brengen. Daarnaast heb je een meewerkende rol op de afdeling sales en maak je vanuit je MT-rol plannen voor nieuwe concepten en producten.

Wat biedt Metadecor jou?

Natuurlijk krijg je een salaris dat marktconform is en de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen. Maar Metadecor heeft je meer te bieden:

  • Ruimte voor een stevige persoonlijkheid: in deze functie kun je met lef en charisma zowel intern als extern veel zaken voor elkaar krijgen.
  • Een fijne werkplek: de ruime en lichte kamers kijken uit over de N50. A room with a view dus.
  • Afwisseling: geen twee projecten zijn hetzelfde. Je verveelt je nooit.
  • Leuke mensen: Metadecor is een jong bedrijf met enthousiaste en gedreven werknemers. Daar maak jij deel van uit.

Hoe ziet jouw werk eruit?

Je verhoogt de efficiency van de afdeling door het verbeteren en implementeren van processen, systemen en taakverdelingen. Hiermee geef je richting aan het team en stuur je de collega’s op hooflijnen aan. Je schept de kaders, waarbij het belangrijk is dat je overzicht houdt. Daarnaast weet je goed de balans te houden tussen je team de ruimte geven en tegelijkertijd duidelijkheid te bieden. Je bewaakt en rapporteert resultaten, marges en kansen en analyseert en verbetert verkoopresultaten.

Dit alles doe je vanuit een meewerkende rol waarin je zelf ook actief bent in het benaderen van klanten en het binnenhalen van opdrachten. Je gebruikt hierbij jouw eigen bestaande netwerk en breidt deze uit. Je onderhandelt met de klant over prijs en inhoud en ondersteunt en ontwikkelt hierin jouw team. Bovendien hou je je bezig met contractmanagement voor complexe zaken. Je verdiept je in projecten, beoordeelt juridische structuren, legt deze naast wet- en regelgeving en zorgt dat de projecten commercieel-juridisch worden geborgd. Je bent gemiddeld 2/3 van de tijd op kantoor en 1/3 van de tijd ben je onderweg. Het eerste jaar werk je vooral in Nederland, maar in de toekomst zal dit ook gedeeltelijk in het buitenland zijn.

Samen met de directeur/eigenaar, de R&D manager en de manager operations vorm je het Management Team. Hierin bespreek je onder andere de ideeën voor nieuwe producten. Deze komen vanuit de markt en R&D en in het MT-overleg bepalen jullie welke verder ontwikkeld worden door R&D. Vervolgens maak je plannen om deze nieuwe concepten en producten commercieel in de markt te zetten, ook in het buitenland. Je ontwikkelt hiervoor marketingstrategieën en voert dit in samenwerking met jouw collega’s ook daadwerkelijk uit. Je bent hiervoor een aantal keer per jaar in het buitenland om deze nieuwe concepten te verkopen. Je betrekt de marketingmedewerker actief, waarna deze met een door jou aangegeven budget zelfstandig aan de slag gaat.

Standplaats: Kampen

Functie-eisen

Wat vraagt Metadecor van jou?

Metadecor vraagt het volgende:

  • Ervaring: je hebt ervaring in een leidinggevende commerciële rol binnen een projectorganisatie. Ervaring in de bouwwereld en/of architectuur is een pre.
  • Opleiding: je hebt een afgeronde HBO+/WO-opleiding.
  • Vaardigheden: je spreekt en schrijft goed Engels en bent vaardig in programma’s als MS Projects en/of ERP-systemen. Daarnaast heb je juridische kennis van contractvorming in binnen- en buitenland.

Daarbij heb je uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden. Je bent klantgericht en dienstverlenend, maar weet ook de belangen van Metadecor te behartigen. Hierin vind je een goede balans. Je kunt intern een verbinder zijn, terwijl je extern als het nodig is harder en zakelijk bent. Als leidinggevende ben je toegankelijk, transparant en coachend. Je kunt knopen doorhakken en spreekt waar nodig anderen aan op hun verantwoordelijkheden.

Je werkt gestructureerd en planmatig, bent analytisch sterk en weet prioriteiten te stellen. Je vindt het leuk om te innoveren en verbeteren en neemt je team hierin mee. Je gaat problemen niet uit de weg en helpt met oplossingen het bedrijf vooruit.

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, Metadecor uit Kampen, bedenkt, ontwerpt, levert en monteert spraakmakende gevels. Metadecor staat voor functioneel design in nieuwe en/of bestaande architectuur. Door innovatief materiaalgebruik, het ontwikkelen van originele concepten en de verbindende rol in samenwerkingen, heeft Metadecor een unieke positie in de nichemarkt waar zij actief is.

Bij Metadecor zijn ongeveer 30 goed opgeleide professionals in vaste dienst. Daarnaast werkt de organisatie met een flexibele schil van inleenkrachten. Er wordt intensief samengewerkt, waarbij ieder zijn kennis en talenten inzet. Het doel is om er samen iets bijzonders van te maken voor de klant. De cultuur binnen Metadecor is te omschrijven als technisch en esthetisch innovatief, no-nonsense, informeel en collegiaal.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.