Sales- en Marketingcoördinator (30% extern / lid MT)

Nederland en Europa – 3 fte – scholen- en hobbymarkt

Vacature

Het bedrijf maakt een sterke groei door. Om die reden zijn wij voor onze opdrachtgever op zoek naar een sales- en marketingcoördinator. 

In deze nieuw rol ben je met name verantwoordelijk voor de sales in Nederland. De sales in andere Europese landen wordt primair al jarenlang door een agent uitgevoerd waarmee Collall een intensieve samenwerking heeft en wil blijven houden. Met deze agent werk jij ook nauw samen. Ook ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van het assortiment, de aansturing van de backoffice en het gestructureerd opzetten en bewaken van werkwijzen, processen en protocollen. Je werkt vanuit een mooi, onlangs verbouwd en gemoderniseerd pand in Stadskanaal waar je drie binnendienstmedewerkers aanstuurt. Klanten zijn voornamelijk school- en hobbygroothandels en retail ketens. 

Intern zet je in samenwerking met de directie een stevige, gestructureerde en proces gestuurde verkooporganisatie op. Je legt procedures en werkwijzen vast, zorgt voor heldere overdrachtsdocumenten en formats voor gesprekverslagen. Ook het borgen van klachtenafhandeling pak je op. Wanneer je op kantoor bent, beantwoord je vragen van jouw medewerkers en spar je over hoe om te gaan met issues. Ook onderweg ben je goed bereikbaar en reageer je vlot en adequaat op vragen. Gedurende jouw werkdag ben je continu alert op mogelijke verbeteringen, maak je hiervoor plannen en zorg je voor de implementatie ervan. 

Daarnaast ga je actief aan de slag met de positionering van Collall en het verstevigen van de marktpositie. Je brengt marktsegmenten in kaart, maakt plannen hoe deze te benaderen en voert deze gestructureerd uit. Je inventariseert welke vragen er liggen in de markt en spart met de directie over aanpassingen in het assortiment om aan deze behoeften te voldoen. In die lijn valt ook de marketing van Collall onder jouw verantwoordelijkheid, zowel online als offline. Op deze wijze ga je aan de slag met het verstevigen van de naam Collall in de markt. 

Gemiddeld ben je zo’n 30% van de werktijd op pad. Je bezoekt zowel bestaande als nieuwe klanten en bezoekt of vertegenwoordigt Collall op beurzen (o.a. Creativeworld in Frankfurt). Soms word je uitgenodigd door klanten en andere momenten benader je hen proactief, bijvoorbeeld om nieuwe producten te presenteren. Je praat met klanten over behoeften, assortimenten, producteigenschappen en omzet(doelstellingen) en onderhandelt over prijzen en hoeveelheden. Je legt afspraken vast, stelt offertes op en handelt deze zelf af. Het nieuwe pand biedt de mogelijkheid relaties uit te nodigen voor presentaties, demonstraties en rondleidingen door de productiehal. Vanuit de binnendienst kun je rekenen op een gedegen ondersteuning. 

Standplaats: Stadskanaal

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO opleiding en werkervaring in een commercieel coördinerende rol. Je hebt affiniteit met de hobby- of scholenmarkt en woont in Noord-Nederland. Je bent bereid om af en toe meerdere dagen te reizen. 

Persoonskenmerken
Jij beschikt over een combinatie van eigenschappen van zowel commerciële vaardigheden als het organisatorisch sterk en gestructureerd kunnen werken. Je kunt goed in kaart brengen waar kansen en mogelijkheden in de markt liggen en weet deze te vertalen naar concrete plannen en producten. Je houdt van een gestructureerde en goed georganiseerde manier van werken en bent in staat processen en werkwijzen vast te leggen en te borgen.

Communicatief ben je zeer vaardig, waardoor je in staat bent om het ene moment met een klant te sparren over nieuwe assortimenten en het andere moment een presentatie te geven op een beurs, daarbij weet je ook nog jouw interne collega’s op de hoogte te houden en vlot en adequaat op vragen te reageren. 

Als leidinggevende ben je toegankelijk, laat je medewerkers meedenken en ben je erop gericht het beste in medewerkers naar boven te halen. Je bent samenwerkingsgericht, maar weet ook op welke momenten jij de knoop moet doorhakken en je anderen aan moet spreken op hun verantwoordelijkheden. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Collall B.V. in Stadskanaal is een creatief en innovatief familiebedrijf waar lijmen, verven, inkten, hobby- en schoolproducten ontwikkeld en geproduceerd worden. Collall B.V. beschikt over een modern laboratorium en innovatieteam waar constant nieuwe producten ontwikkeld en getest worden. Vervolgens worden de lijmen en verven onder eigen merknaam of als private label geproduceerd, verpakt en getransporteerd naar groothandels en retail ketens. Het bedrijf heeft rond de 250 klanten en is met name actief in de Nederlandse en Europese markt. Er werken ongeveer 20 vaste medewerkers bij het sterk groeiende bedrijf.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.