R&D engineer (electrical engineering)

maritieme wereld – internationale setting – 32-40 uur

Vacature

Als enige electrical engineer in Harderwijk werk je aan het ontwikkelen van nieuwe producten voor de productlijn Davits, de hijssystemen voor reddingstoepassingen. Door jou wordt specialistische kennis aan de organisatie toegevoegd en kunnen stappen worden gemaakt voor de toekomst. Daarnaast werk je aan klant specifieke projecten, optimalisatie en bied je ondersteuning aan de afdeling service.

Jouw team 
Enerzijds ben je onderdeel van een klein team van engineers in Nederland, waarbinnen jij de specialist ben als enige electrical engineer. Anderzijds werk je binnen een internationaal center of excellence (R&D platform) samen met een wereldwijd team van electrical experts, met je wie kunt sparren en kennis kunt delen. Je vindt het leuk om met regelmaat naar de buitenlandse locaties te reizen, of naar het hoofdkantoor in Oostenrijk.

Jouw kennis
Op basis van specificaties van je mechanical collega’s ga jij aan de slag met het ontwerpen en controleren van elektrische systemen. Je maakt het ontwerp van de besturingskast en zorgt voor aansturing van de lieren en cilinders. Je ontwerpt het systeemoverzicht in E-plan, waarbij je de systeemveiligheid borgt. De focus van Palfinger ligt op een betrouwbaar, functioneel ontwerp dat onderhoudsvrij is. In jouw ontwerp is dit je uitgangspunt.

R&D
Er zijn momenteel drie standaard productportfolio’s met in totaal 70 unieke producten. Doelstelling is om dit terug te brengen naar circa 40 vernieuwde en geoptimaliseerde producten. Jij hebt een onderbouwde mening over principekeuzes die nog gemaakt moeten worden, bijvoorbeeld op het gebied van besturing. Met je collega’s maak je hierin keuzes en werk je aan optimalisatie van de productportfolio van de Davits. Hierbij weet je de juiste balans te vinden tussen enerzijds zoveel mogelijk modulariteit en anderzijds standaardisatie. Ook ben je betrokken bij leverancierselecties voor componenten. Je spart en overlegt zowel met je mechanical en hydraulische collega’s in Nederland als met je internationale electrical collega’s, bij wie veel specialistische kennis aanwezig is. In Nederland trek jij de kar op elektrisch gebied en ben je als specialist een waardevolle toevoeging aan het team. 

Standplaats: Harderwijk

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de richting Elektrotechniek of Mechatronica en relevante ervaring als electrical engineer, bijvoorbeeld in de machinebouw, scheepsbouw of procestechniek. Je hebt kennis van E-plan of een vergelijkbaar engineering pakket. Je spreekt goed Engels en bij voorkeur ook Nederlands. Flexibiliteit in werktijden is mogelijk, deels op de andere locatie van Palfinger (Schiedam) werken ook. 

Persoonskenmerken 
Je bent een daadkrachtige persoon en hebt een positieve, op samenwerking gerichte werkmentaliteit. Enerzijds trek je de kar op elektrisch gebied en voel je je prettig in de rol als expert op dit gebied, anderzijds sta je ervoor open om van anderen te leren en maak je slim gebruik van de beschikbare kennis binnen de organisatie. Van nature ben je nieuwsgierig en vind je het een uitdaging te komen met oplossingen die tegelijk functioneel en creatief zijn. Je bent in staat relevante informatie en gegevens te filteren uit technische specificaties met veel details en deze te vertalen naar een elektrisch ontwerp inclusief e-schema’s. Je behoudt overzicht en begrijpt hoe jouw ontwerp en keuzes invloed hebben op het gehele proces. 

Door jouw kennis en ervaring als elektrisch specialist voeg je kennis toe binnen de organisatie die er nog niet is. Als teamspeler werk je graag samen met collega’s om zo een bijdrage te leveren aan het geheel. Je voelt je thuis in een klein team met een open en informele werksfeer.

Bedrijfsomschrijving

Palfinger Marine is een wereldwijd toonaangevend producent van zeer betrouwbare, innovatieve en op maat gemaakte dekuitrusting en handlingsoplossingen voor de maritieme industrie. Het productportfolio omvat kranen, reddingsmiddelen, lieren en boten. Een wereldwijd servicenetwerk zorgt voor snelle en professionele ondersteuning ter plaatse, inclusief levering van reserveonderdelen. 
Het engineeringsteam van Palfinger Marine Nederland in Harderwijk bestaat uit 16 enthousiaste collega’s in een groeiend team. In Harderwijk wordt onder andere aan de productlijn Davits gewerkt, dit zijn hijssystemen voor reddingstoepassingen. Er wordt veel samengewerkt met internationale centers of excellence (R&D platforms), een wereldwijd team van experts verdeeld over verschillende locaties, met wie samen nieuwe systemen voor Palfinger worden ontwikkeld.

Je werkt bij een groot, internationaal bedrijf, maar in Harderwijk maak je deel uit van een klein en hecht team. De cultuur in Harderwijk is te omschrijven als dynamisch, informeel en transparant met een hoog niveau van teamspirit en collegialiteit en ruimte voor eigen initiatief.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.