QESH-manager

Metaalsector - samenwerkingsgericht – pragmatisch

Vacature

In deze veelzijdige rol ben je vanuit de projecten verantwoordelijk voor het borgen van de hoge kwaliteitsstandaarden die GEMA nastreeft. Je werkt intensief samen met de productieleider, projectmanagers en voormannen. GEMA heeft meerdere productielocaties waar afhankelijk van de fase waarin de projecten verkeren verschillende bewerkingen worden uitgevoerd. Tevens worden bewerkingen als coating en snijwerk uitbesteed. Dagelijks heb je vanuit projecten contact met klanten en leveranciers om issues te bespreken en zaken af te stemmen. Je bent zelf veel te vinden in de productiehallen en bezoekt ook regelmatig leveranciers om ter plekke werkzaamheden te beoordelen en eventueel bij te sturen. 

Je besteedt ongeveer de helft van jouw werktijd aan het aansturen van twee interne inspecteurs en het uitvoeren van de inspecties zelf. Elke morgen neem je samen door welke inspecties er die dag op de agenda staan. Het gaat om de controle van o.a. lasnaden, snijwerk, coatwerk, maatvoeringen en functionaliteit op uitgaande producten en op binnenkomende goederen van leveranciers. Ook worden hydrostatische tests uitgevoerd; Dit alles op basis van tekeningen en specificaties van de producten binnen het betreffende project. In piekperiodes spring je zelf ook bij. Bij goedkeuring geef je het productieproces vrij voor de volgende fase. Wanneer niet aan de eisen wordt voldaan heb jij de bevoegdheid om het proces stil te leggen en onderdelen opnieuw te laten bewerken of aan te passen. Ook schakel je met leveranciers om goederen terug te sturen of te vervangen. Uiteraard doe je dit altijd in overleg met de productieleider en projectmanager en denk je op praktische wijze mee over oplossingen. Elk product wordt tevens gekeurd door inspecteurs van de klant zelf. Overigens wijzigt de planning gedurende de dag regelmatig door spoedklussen, wijziging van prioriteiten of wanneer projecten vertragen door afkeuringen. Hier ga je flexibel mee om en je informeert alle betrokkenen tijdig. 

Ook ben je continue alert op mogelijke verbeteringen in het productieproces en andere projectgebonden processen zoals communicatie met leveranciers, klanten en transporteurs, overdrachtsmomenten en bijbehorende documenten, inrichting van productielijnen etc.. Je doet hierop verbetervoorstellen en zorgt, bij instemming van het management, voor implementatie en borging. 

Daarnaast houd je je bezig met het periodiek bijwerken van o.a. het kwaliteitshandboek, de RI&E, ISO-certificering, inspectielijsten en overstempelverklaringen, het controleren van de hijsmiddelen in de werkplaats en het kalibreren van drukmeters. Ook ben je, samen met de productieleider, verantwoordelijk voor de naleving van ARBO- veiligheidsrichtlijnen op de werkvloer en de orde en netheid in de productiehallen. Iedere maand stel je een rapportage op waarin je vermeld welke issues er zijn geweest en hoe deze zijn opgelost. 

Standplaats: Biddinghuizen

Functie-eisen

Je hebt HBO werk- en denkniveau en een gedegen afgeronde technische opleiding. Daarnaast heb je een aantal jaren werkervaring opgedaan in een soortgelijke functie binnen een technische projectmatige werkomgeving en heb je affiniteit met techniek. Het is een pre wanneer je kennis van bewerkingstechnieken als draaien, frezen, en lassen hebt en je bent in staat om 2D en 3D tekeningen te lezen. 

Persoonskenmerken
Je bent een enthousiasmerende teamspeler voor wie een gestructureerde manier van werken vanzelfsprekend is. Je ziet er de uitdaging in om met een kritische en technische blik te onderzoeken wat er beter kan. Bovendien heb je een proactieve houding, een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel en houd je van regelen en organiseren. Je hebt een positief kritische instelling en streeft er altijd naar praktische oplossingen te bieden bij problemen. In een dynamische omgeving houd jij het overzicht en ben je goed in staat prioriteiten stellen. Uiteraard heb je een goed ontwikkeld analytisch vermogen en werk je nauwkeurig. Bovenal ben je een leuke collega voor het team.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever GEMA-Apparatenbouw uit Biddinghuizen is een modern en professioneel productiebedrijf dat maatwerk levert voor de petrochemische industrie. Zij zijn gespecialiseerd in een uniek lasprocedé voor staal, RVS en aluminium. Door dit lasprocedé kunnen zij zeer hoogwaardige producten met een perfecte lasnaadverbinding aan hun opdrachtgevers leveren. Vakmanschap staat bij GEMA-Apparatenbouw dan ook hoog in het vaandel. Dit zie je ook terug in hun ISO-9001 certificering. Bovendien werkt GEMA- Apparatenbouw met diverse medewerkers die bevoegd zijn voor het lassen volgens de PED-norm, de Amerikaanse norm ASME IX en de Euronorm EN15614.

GEMA-Apparatenbouw, opgericht in 1990, is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een productiebedrijf met ruim 50 medewerkers. De bedrijfscultuur kenmerkt zich door openheid, gedrevenheid, verantwoordelijkheidsgevoel, korte lijnen en resultaatgerichtheid. Met een enthousiast team timmert het bedrijf hard aan de weg. Meer informatie kun je vinden op: www.gemaapparatenbouw.nl. 
 

Contactinformatie

Het volledige wervings- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, upload dan je CV en motivatie via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.