QESH-manager (40 uur)

verpakkingsindustrie – groei jij mee? – continu verbeteren

Vacature

In deze nieuwe en afwisselende functie ben je de expert binnen de organisatie op het gebied van QESH. Je bent het aanspreekpunt voor directie, productieleider en medewerker op dit vlak en altijd op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving. Je hebt hierin een proactieve, ondersteunende en adviserende rol. 

Ongeveer 50% van je tijd ben je aanwezig op de productievloer, waar je kwaliteitscontroles uitvoert, analyses maakt, registreert en rapporten opstelt. Je werkt hierbij nauw samen met de productieleiding. Je bent volledig verantwoordelijk voor de borging van kwaliteit en (product) veiligheid binnen het productieproces en daarvoor is het noodzakelijk dat je goed weet wat er speelt zodat je direct kunt inspelen op eventuele interne of externe afwijkingen of problemen. 

Naast de kwaliteitscontroles initieer en coördineer je verbetertrajecten en procedures m.b.t. QESH en ben je verantwoordelijk het continu bijwerken, finetunen en actualiseren van de handboeken en procedures op het gebied van QESH. Je onderhoudt diverse kwaliteits- en certificeringssystemen om voortdurend te blijven voldoen aan steeds veranderende wet- en regelgeving en de strenge kwaliteitseisen die gelden zoals BRC-Iop, FSC en SEDEX. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van RI&E, ergonomische en milieutechnische onderzoeken. Je hebt een adviserende, begeleidende en bewakende rol en je bevordert het bewustzijn van QESH binnen de organisatie. Dit doe je o.a. door het trainen van medewerkers en je stimuleert gedragsveranderingen die leiden tot een betere productkwaliteit en nog veiligere werkomgeving. 
 

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde relevante HBO+ of academische opleiding en werkervaring in een vergelijkbare rol in een productieomgeving in bij voorkeur de verpakkings- en/of levensmiddelenindustrie. Je hebt goede kennis van de Engelse  taal, beheersing van Duits of Pools is een pré.  

Persoonskenmerken
Je bent een harde werker, met passie voor het vak en hebt geen ‘9 tot 5 mentaliteit’. Je kunt je vinden in de term ‘gaat niet, bestaat niet’ en zal er altijd alles aan doen om de kwaliteit van de producten te borgen. Je vindt het leuk om technische, technologische en wettelijke ontwikkelingen m.b.t. grondstoffen- en verpakkingen op de voet te volgen en deze in de praktijk toe te passen. Hierbij ben je in staat beleid te maken en vervolgens de vertaalslag te maken naar de dagelijkse praktijk. Door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden ben je in staat op verschillende niveaus en met uiteenlopende menstypen op een juiste en overtuigende manier te communiceren, enthousiasmeren en draagvlak te creëren. Je bezit het doorzettingsvermogen en het vermogen om “out of de box” en pragmatisch te denken om bij problemen of knelpunten snel te zorgen dat processen weer goed verlopen en de kwaliteit wordt geborgd. Je bent organisatorisch sterk, analytisch en procesmatig waardoor je het overzicht bewaart zonder hierbij belangrijke details uit het oog te verliezen. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Total Packaging B.V., een toonaangevende organisatie binnen de (luxe) verpakkingsindustrie. Het bedrijf biedt creatieve oplossingen voor allerlei verpakkingsvraagstukken. Total Packaging ontwikkelt, produceert en verkoopt met name voor de A-merken uit de consumentenmarkt. Ze beschikken over een eigen studio en moderne, geavanceerde productiefaciliteiten, waardoor er snel kan worden geschakeld. De producten onderscheiden zich door hun kwalitatief hoogstaande uitvoering en hoge attentiewaarde. 

Total Packaging is een financieel gezonde onderneming en het bedrijf heeft twee productielocaties: in Harderwijk en in Hoogerheide. In Harderwijk is tevens het hoofdkantoor gevestigd. Medewerkers zijn erg betrokken bij het bedrijf en er is weinig verloop; over het algemeen zijn medewerkers voor lange duur werkzaam bij Total Packaging.  Standplaats: Harderwijk

De bedrijfscultuur binnen Total Packaging is het beste te omschrijven met de volgende trefwoorden: resultaatgericht, no nonsense, ‘gaat niet, bestaat niet’ en ‘de klant is koning’. Meer informatie over onze opdrachtgever kun je vinden op www.totalpackaging.nl. 

Een extern adviseur heeft het kwaliteits- en productveiligheidssysteem van Total Packaging opgezet en ondersteunt op dit moment nog op het gebied van o.a. interne audits, validatie, verificatie, management reviews, klantenquestionnaires en externe audits. Gezien de groei die het bedrijf de laatste jaren heeft doorgemaakt, willen ze de interne kennis omtrent arbeidsomstandigheden, veiligheid, milieu, kwaliteit, productveiligheid en efficiënt werken vergroten. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.