QA/QC-Manager

‘marine & automotive’ - werelden verbinden – procesmatig & hands-on

Vacature

Voor de vestiging in Kampen zijn wij voor onze opdrachtgever op zoek naar een QA/QC-Manager. 

In deze uitdagende functie ben je eindverantwoordelijk voor kwaliteit binnen de vestiging in Kampen. Binnen de complexiteit van de organisatie is behoefte aan iemand die op alle niveaus kan functioneren en moeiteloos schakelt tussen procesmatige en operationele werkzaamheden. Je bent in staat de werelden van enerzijds de leveranciers en anderzijds de klanten intern te verbinden. Je stuurt drie collega’s aan en rapporteert zelf rechtstreeks aan de algemeen directeur.  

Je hebt te maken met zowel meer systematische als pragmatische kwaliteits- en veiligheidseisen. De steeds veranderende klantwensen vertaal jij in een goed functionerend kwaliteitssysteem. Ook aan de leverancierskant is het belangrijk dat de veranderende eisen op de juiste wijze worden overgebracht, waarbij je je continu realiseert wat je positie is ten opzichte van de leveranciers. Samen met de manager supply chain bezoek je regelmatig (potentiële) leveranciers in binnen en buitenland om aansluiting te houden en te zien wat er bij hen speelt. Samen met leveranciers zoek je naar de meest optimale samenwerkingsvorm. Belangrijk daarbij te weten is dat veel van de leveranciers kleine/middelgrote bedrijven zijn voor wie Webasto niet de grootste klant is. Dit vereist aanpassingsvermogen, creativiteit en meedenken vanuit Webasto; jij hebt hierin een belangrijke bijdrage. Ook begeleid je diverse interne en externe product- en procesaudits. 

Je houdt je bezig met continue verbetering op het gebied van kwaliteit in de breedste zin van het woord. Hierbij hoort uiteraard het maken van strategische plannen en het optimaliseren van processen, werkwijzen en beleid, tegelijkertijd verlies je nooit de aansluiting met de dagelijkse realiteit. Regelmatig wordt jouw input gevraagd over de oplossing van een kwaliteitsprobleem, waarbij je diverse factoren moet afwegen. Indien een dergelijk probleem speelt, begrijp je de prioriteit hiervan en onderneem je direct actie, zonder dat je strategische zaken uit het oog verliest. Je weet hierin de juiste balans te vinden. Daarnaast bepaal je het beleid m.b.t. Kwaliteit, Arbo en Milieu, houd je toezicht op de uitvoering en naleving van het kwaliteitsbeleid, kwaliteitssysteem, Arbo en het milieubeleid en beheer en onderhoud je de bijbehorende systemen. 

Ook ben je betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Je hebt een nauwe samenwerking met R&D, supply chain en productie en spart met hen over kwaliteitsissues en mogelijke verbeteringen en oplossingen. Tevens heb je regelmatig contact met het hoofdkantoor in Duitsland, van waaruit ook beleid op het gebied van kwaliteit wordt gemaakt. Je bouwt aan een goede onderlinge verstandhouding en neemt hen mee in de ontwikkelingen en issues die er spelen in Nederland, waardoor er meer onderling begrip ontstaat.

Standplaats: Kampen 

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO en/of WO-opleiding en ruime werkervaring in een vergelijkbare kwaliteitsrol. Je hebt affiniteit met het technisch MKB en snapt het spel met toeleveranciers en klanten. Daarnaast heb je ervaring met automatisering en voldoende technische kennis om op niveau met collega’s en leveranciers te kunnen communiceren. Je hebt prima kennis van de Engelse en Duitse taal. Je bent bereid om met enige regelmaat meerdere dagen op reis te zijn binnen Europa. Expliciet willen wij nog benadrukken dat het om een dienstverband in loondienst gaat; freelance/interim niet bespreekbaar. 

Persoonskenmerken
Je bent doortastend, proactief, kritisch maar pragmatisch, maar kunt ook goed omgaan met systematische kwaliteits- en veiligheidseisen. Je vindt het leuk om intensief samen te werken met je collega’s en met externe partijen. Hierbij heb je de stijlflexibiliteit om op verschillende niveaus en met uiteenlopende menstypen met verschillende belangen op de juiste wijze te communiceren. Je hebt een goed gevoel voor onderlinge verhoudingen, weet mensen te verbinden en draagvlak te creëren binnen de organisatie en daarbuiten. Met een gezonde dosis humor en respect voor anderen lukt het je kwaliteit beter op de kaart te zetten binnen de organisatie en deze samen naar een hoger plan te tillen. In een dynamische werkomgeving ben je in staat prioriteiten te stellen en de balans te bewaken tussen strategie en dagelijkse lopende zaken. Bovenal kun je je vinden in de principes “afspraak is afspraak” en “samen staan we sterker”. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Webasto Benelux BV in Kampen. Webasto is een wereldwijde partner in innovatieve systemen voor vrijwel alle producenten in de automotive/mobiele sector en is een van de 100 topleveranciers in deze industrie. Haar kernactiviteiten omvatten het ontwikkelen en produceren van zonnedaken, panoramadaken en cabriodaken, alsmede verwarmingssystemen voor alle soorten aandrijvingen. Daarnaast bouwt Webasto met batterijsystemen en laadoplossingen haar productportfolio uit op het gebied van elektromobiliteit. Webasto Groep heeft meer dan 13.000 werknemers op meer dan 50 locaties (met meer dan 30 productielocaties) wereldwijd. Het hoofdkantoor van het in 1901 opgerichte bedrijf, is gevestigd in Stockdorf, vlakbij München (Duitsland). 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.