QA-Manager Automotive Sector

aansturend – pragmatisch - afwisseling

Vacature

In deze zelfstandige en uitdagende rol ben je op pragmatische wijze verantwoordelijk voor de borging van de hoge kwaliteitsstandaarden die Progress nastreeft. Je stuurt 1,5 FTE aan. Deze medewerkers doen kwaliteitsonderzoek, steekproeven en verzamelen informatie. Op basis van hun input maak jij gedegen rapportages en praktijkgericht beleid.

In de uitvoering van jouw werkzaamheden ben je je ervan bewust dat kwaliteit gemaakt wordt op de werkvloer. Je houdt je dan ook voornamelijk bezig met kwaliteit op basis van lopende projecten. Bij aanvang van het project bespreek je in een projectvergadering met de projectmanager en engineers de kwaliteitseisen van de klant, kritische factoren en risico’s. Op basis daarvan wordt een procesbeschrijving met werkinstructies gemaakt en bepalen jullie gezamenlijk waar de controlemomenten en steekproeven worden gepland. Je zorgt ervoor dat deze door de productieleiders worden uitgevoerd en aan jouw worden gerapporteerd. Je bent regelmatig op de werkvloer te vinden om hen te instrueren en zelf fysiek producten en processen te beoordelen.

Tevens heb je regelmatig contact met projectleiders of kwaliteitsfunctionarissen bij klanten en leveranciers die je ook bezoekt. In deze contacten ben je pragmatisch en realistisch in het bepalen van de kritische factoren en weet je op welke momenten je leidend of juist dienend moet zijn. Met de klant bespreek je kwaliteitseisen, ga je na waarom deze gesteld worden, hoe belangrijk deze zijn, wat de risico’s zijn wanneer deze niet worden opgevolgd en welke processtappen worden doorlopen in het productieproces. Je leeft je in, in de belevingswereld van de klant en bent creatief in de wijze waarop Progress kwaliteit aantoont (bijv. is het nodig de klant langs te laten komen of kun je zaken ook op afstand laten zien? filmpje o.i.d.). Je besteedt een aanzienlijk deel van jouw tijd aan supplier quality management. Richting leveranciers maak je de vertaalslag van de kwaliteitseisen van de klant in combinatie met interne wensen en eisen en zorgt dat deze worden gecontroleerd. 

Daarnaast houd je je ook bezig met het vertalen van de organisatiedoelstellingen naar concrete en meetbare kwalitatieve doelstellingen. Deze verwerk je vervolgens in rapportages met concrete KPI’s voor de directie. Je hebt te maken met termen als APQP, PPAP, FMEA, DFMEA. Tevens houdt je certificaten bij, ga je aan de slag met de certificering voor ISO 9001:2015 / VDA / IATF 16949 en behoort garantieafhandeling ook tot jouw taken.

Je maakt deel uit van het middenkader en legt verantwoording af aan de directie.

Standplaats: Vaassen

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO opleiding. Je hebt werkervaring als kwaliteitsfunctionaris met coördinerende taken in een internationale professionele setting en bent gewend te werken met protocollen op basis waarvan systemen worden opgezet. Je hebt ervaring met het werken met geautomatiseerde systemen en hebt goede kennis van de Engelse en Duitse taal.
 
Persoonskenmerken
Je bent doortastend, proactief, kritisch, maar pragmatisch en je kunt goed communiceren en organiseren. Je vindt het leuk om intensief samen te werken met collega’s, klanten en leveranciers. Een gestructureerde en analytische manier van werken is voor jou vanzelfsprekend en je bent gewend te denken in processen. Je hebt een hoog kwaliteitsbewustzijn en beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht zodat je op prettige wijze kwaliteit op de agenda van je collega’s en leveranciers kan zetten. Je hebt gevoel voor de politieke verhoudingen de automotive wereld en kunt goed inschatten wanneer een bepalende of volgende benadering gepast is. In een dynamische omgeving ben je goed in staat om prioriteiten te stellen en de balans te bewaken tussen pragmatisme en perfectionisme. Bovenal ben je een teamplayer die samen met collega’s de hoge kwaliteitsnormen van Progress kan waarborgen. 

Bedrijfsomschrijving

Progress Europe Automotive Innovations B.V. in Vaassen ontwikkelt, produceert en verkoopt accessoires voor personenauto’s, bedrijfswagens en vrachtwagens. 
Denk daarbij aan diverse soorten treeplanken van RVS en kunststof, body styling kits, stoot- en bumpersierlijsten, spoilers en verlichtingsdelen. Klanten zijn gerenommeerde afnemers binnen de internationale automobielindustrie, zoals fabrikanten (OEM/OES), Europese inkooporganisaties en auto-importeurs. De organisatie beschikt over eigen afdelingen design, engineering, modelmakerij, productie, assemblage en logistiek. De specials en prototypes worden gemaakt in Vaassen; de halffabricaten worden uitbesteed aan leveranciers in binnen- en buitenland waarna ze bij Progress Europe worden samengesteld om zodoende de kwaliteit te waarborgen. Bij Progress Europe zijn 50-60 mensen werkzaam. Kijk voor meer informatie over Progress Europe op www.progresseurope.nl 

De bedrijfscultuur is het beste te kenmerken met de trefwoorden: klantgericht, no nonsense, pragmatisch, interne- en externe samenwerking, ‘platte organisatiestructuur’.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.