Projectmanager (32-40 uur)

bouwteams – duurzaam & synergetisch – 60% extern

Vacature

Werken vanuit de overtuiging dat samenwerken meer is dan een optelsom van disciplines. Dan kan bij Onderpand! Vanuit een krachtige samenwerking is alle specialistische kennis die nodig is voor goed vastgoedbeheer bij elkaar gebracht. 
Het afgelopen jaar heeft Onderpand een forse groei doorgemaakt. Het loopt zo goed dat uitbreiding van het team nodig is om de groeiende stroom opdrachten aan te kunnen. 

Je werkt binnen een kleine setting gebruik makend van de faciliteiten van de grotere samenwerkingspartners. 

Waar ga je mee aan de slag? 
In deze rol ben je de schakel tussen opdrachtgever en management en tegelijkertijd stuur je de medewerkers binnen het projectteam aan. Je leidt projecten van ‘A tot Z’, vanaf calculatie tot aan oplevering; voornamelijk E-renovaties en totaal onderhoudstrajecten (o.a. bouwkundig, installatie en schilderwerk) voor woningcorporaties en vastgoedorganisaties. Je werkt met projectteams samengesteld uit voormannen, werkvoorbereiders en vakmannen van de verschillende partnerorganisaties, die goed op elkaar zijn afgestemd. Ook heb je regelmatig contact met bewoners.

Vanuit jouw positie:

 • verzamel je alle woningopnames op basis waarvan de benodigde werkzaamheden worden bepaald; 
 • vraag je prijzen op voor een open calculatie en stel je deze op voorzien van alle specificaties;
 • stel je, in overleg met de directie van de partnerorganisaties, de projectteams samen;
 • maak je de projectplanning;
 • stel je V&G plannen op en laat deze toetsen door de KAM-coördinator; 
 • leid je de kick-off meeting bij de start van het project; 
 • stuur je de voormannen op locatie aan en ben je procesbewaker tijdens de uitvoering;
 • voer je de projectadministratie en verslaglegging;
 • denk je mee en coördineer je oplossingen wanneer problemen of knelpunten 
 • ontstaan;
 • ben je regelmatig aanwezig op bouwlocaties voor het controleren van de kwaliteit, veiligheid, orde en netheid. 
 • woon je bouw- en projectvergaderingen bij (of zit deze voor) voor het bespreken van de voortgang, processen, knelpunten, VGM;
 • je organiseert klankbordgroepen voor bewoners.

Terwijl je dit alles doet, zorg je ervoor dat alle betrokkenen continue voorzien zijn van de juiste informatie. Je coördineert de werkzaamheden, bewaakt uren, budgetten en de planning en stelt deze indien nodig bij. 

Standplaats: Deventer

Functie-eisen

Wat heeft Onderpand van jou nodig? 

 • Afgeronde HBO-opleiding; 
 • Ruime werkervaring in een coördinerende rol binnen een bouw gerelateerde setting; 
 • Je woont in de regio.

Daarnaast ben je een energiek en enthousiast persoon die anderen uitdaagt om er ‘samen voor te gaan’. Je hebt een coachende en tegelijk sturende wijze van leidinggeven en vindt het belangrijk anderen mee te laten denken bij het maken van technische en organisatorische keuzes. Bij knelpunten kom je met creatieve oplossingen en kun je door jouw verfrissende blik anderen op ideeën brengen. 

In de dynamiek van de dagelijkse operatie kun je snel schakelen en weet je het beste in jouw mensen naar boven te halen. Je stuurt op hoofdlijnen, maar je weet ook welke details het verschil kunnen maken. Je hebt de stijlflexibiliteit om intern en extern op een soepele en ontspannen wijze met een grote diversiteit aan menstypen om te gaan. 

Een technische opleiding is niet vereist, maar je bent op bouwtechnisch gebied voldoende onderlegd en ervaren om op niveau met collega’s en opdrachtgevers te kunnen communiceren. Je begrijpt hoe processen verlopen en wat de consequenties zijn wanneer hierin wijzigingen worden doorgevoerd.  

Waarom Onderpand? 
Onderpand biedt je de kans mee te werken aan de ontwikkeling van de organisatie en onderdeel te zijn van een totaal nieuwe manier van werken in de bouw. Je werkt aan projecten die gericht zijn op duurzaamheid en bijdragen aan de energietransitie. Als jij dàt belangrijk vindt, zit je bij Onderpand op de goede plek. Daarnaast is het een jonge groeiende onderneming waar volop kansen en mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen.
 

Bedrijfsomschrijving

Onderpand Vastgoedbeheer is een vaste bouwteamsamenwerking tussen PHB Deventer, Nijhof-Willemsen Installatie en Lenferink in Heino. Vanuit deze krachtige samenwerking heeft Onderpand alle specialistische kennis in eigen huis. Hiermee realiseert de onderneming voor partners het optimale vastgoedbeheer. Dit resulteert in de gewenste eindgebruikerstevredenheid en duurzaam rendement. De focus ligt op E-renovaties en totaalonderhoud voor vastgoedeigenaren en beheerders en de doelstelling om langdurige partnerschappen op te bouwen. Ook helpt Onderpand klanten vanuit passie voor duurzaamheid met de energietransitie naar gasloze en CO2-neutrale panden, het energie-akkoord en de routekaart. Onderpand levert onderhoud in de breedste zin van het woord; van e-renovaties, planmatig onderhoud tot dagelijks onderhoud en een eigen 24-uursservice. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.