Projectmanager (20% extern)

internationale setting – technisch generalist – HBO+/WO

Vacature

Het betreft een uitdagende, afwisselende functie waarin je meerdere internationale projecten tegelijkertijd runt. Het betreffen in eerste instantie voornamelijk projecten voor akoestische producten (silencers) met een omvang van enkele duizenden tot tonnen euro’s en een doorlooptijd van 2 tot 5 maanden. De productie vindt plaats in landen verspreid over de hele wereld. Klanten zijn veelal veeleisende internationaal opererende multinationals met hoge kwaliteits- en professionaliteitsstandaarden. Gemiddeld werk je zo’n 80% van je tijd vanuit het kantoor in Nunspeet. De rest van de tijd reis je naar klanten, toeleveranciers en bouwlocaties in binnen- en buitenland. In deze functie stuur je op projectmatige basis een team aan met projectengineers, een project assistent en een supply engineer die vanuit de locatie Nunspeet werken en supervisors die op buitenlandse productie- en bouwlocaties werken om de productie en het proces te controleren en bewaken. Je bent als peoplemanager verantwoordelijk voor het inspireren, motiveren, beïnvloeden en sturen van jouw team, inleners, leveranciers en klanten.

De kick-off meeting is het overdrachtsmoment van sales naar projectuitvoering. Op basis van een datasheet, de klantspecificaties en het ITP (Inspectie en TestPlan) stuur je de engineers aan die de uitwerking van de overzichtstekeningen en fabricagetekeningen verzorgen. Jij anticipeert, stuurt, plant, organiseert een project van A tot Z; je bent verantwoordelijk voor de gehele technische, kwalitatieve, financiële en operationele, logistieke projectbewaking alsook voor de nacalculatie, projectevaluatie en het in gang zetten van het facturatieproces. Je maakt projectplannen, bewaakt budgets en maakt voortgangsrapportages voor directie, management en externen. Documentatie is een belangrijk aspect binnen het project; het betreft een omvangrijk aantal documenten die in relatief korte tijd op orde dient te zijn en omvat o.a. de General Arrangement, Production Order, tekeningen, ITP, databoek, onderzoeksrapporten, materiaalcertificaten, coatingtesten en laspapieren. Tussentijds schakel je regelmatig met de klant en de productielocatie om de voortgang te bewaken en bij te sturen waar nodig. 

Je hebt te maken met diverse technische onderwerpen variërend van materiaalkunde, sterkte-berekeningen, maatvoeringen, constructietechniek tot akoestiek. Naast deze technische onderwerpen heb je veel te maken met juridische, financiële en bedrijfskundige vraagstukken en ben je verantwoordelijk voor de borging van product- en proceskwaliteit. Hiervoor werk je ook intensief samen met collega’s van de afdeling kwaliteit. Zowel intern alsook extern heb je face to face, telefonisch en per mail intensief overleg met een grote diversiteit aan gesprekspartners.   

Op termijn is het mogelijk dat je, afhankelijk van jouw ontwikkeling en die van de organisatie, tevens projecten op het gebied van uitlaatsystemen (exhaust) gaat aansturen. Deze projecten hebben een langere doorlooptijd (soms enkele jaren), een grotere omvang (enkele miljoenen), zijn zeer complex qua organisatie.

Standplaats: Nunspeet

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde technische HBO/WO opleiding en hebt werkervaring in een soortgelijke technische projectmanagersfunctie in een internationale setting. Bovendien ben je een technisch generalist die ruime ervaring heeft met het runnen van complexe projecten. Ook heb je kennis van kwaliteitssystemen en internationale productstandaarden. Je bent het gewend om te werken in andere culturen en je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal. 

Persoonskenmerken
Je bent een stevige persoonlijkheid en doortastend en duidelijk in je communicatie. In een dynamische omgeving ben je goed in staat prioriteiten te stellen en je bent gewend te denken in processen. Bovendien heb je een sterk ontwikkeld, analytisch vermogen en je kan goed overzicht houden over meerdere, complexe projecten tegelijkertijd. Hierbij heb je de gave om belangrijke details niet over het hoofd te zien. Tevens kun je gemakkelijk schakelen tussen de diverse interne en externe gesprekspartners en kun je hen van de juiste informatie voorzien. Je hebt de stijlflexibiliteit om met verschillende culturen om te gaan. Als collega weet je wat er speelt en je bent technisch, organisatorisch en commercieel creatief; je maakt gebruik van onconventionele oplossingen. Een hoog kwaliteitsbewustzijn, een gestructureerde manier van werken en ‘afspraak is afspraak’ is iets wat voor jou kenmerkend is.

Daarnaast ben je een peoplemanager die op een inspirerende, soepele wijze, en met gevoel voor humor en relativering invulling geeft aan de rol van eerste aanspreekpunt en meewerkend voorman. Je zorgt ervoor dat er saamhorigheid heerst binnen het projectteam. Tevens beschik je over een flinke dosis overtuigingskracht zodat je op prettige wijze kwaliteit op de agenda van je collega’s kan zetten. 
 

Bedrijfsomschrijving

Aarding Thermal Acoustics BV is een internationale projectenorganisatie, gespecialiseerd in het leveren van o.a. akoestische producten (Burgess-Aarding) en uitlaatsystemen (Aarding) over de hele wereld aan klanten in de energie- en petrochemische sector. Het bedrijf is onderdeel van het beursgenoteerde CECO Environmental Corp. 

Tailormade oplossingen en complexe projecten worden vanuit het hoofdkantoor in Nunspeet aangestuurd. Hier worden de werkzaamheden op het gebied van engineering, projectmanagement, contractmanagement, inkoop en kwaliteitszorg uitgevoerd. Veel productie- en assemblagewerk wordt uitbesteed aan contractors in o.a. Oost-Europa, Amerika en Azië. Aarding is door de investeringen in de energiesector en de petrochemische industrie de laatste jaren sterk gegroeid tot internationale onderneming. Ter ondersteuning zijn verkoopkantoren in Singapore en de Verenigde Staten geopend. 

Aarding heeft flexibiliteit, eigen initiatief en korte communicatielijnen hoog in het vaandel staan. Op dit moment zijn er 40 mensen werkzaam bij Aarding. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.