Projectleider zonne-energie

afwisseling – particulieren & MKB – 20% kantoor/ 80% buiten

Vacature

Als projectleider zonne-energie ben je van A tot Z verantwoordelijk voor de uitvoering van grootschalige projecten (>100 zonnepanelen) van E2-energie bij voornamelijk overheidsklanten. De duur van de projecten is een aantal dagen tot een aantal maanden, waarbij jij ongeveer 20% op kantoor bent en 80% op locatie bij de projecten aanwezig bent. 

Voordat de uitvoering van start gaat verzorg jij een deel van de werkvoorbereiding. Je maakt een materiaallijst en bestelt het benodigde materiaal, maakt een legplan (obv het projectplan dat is gemaakt door je collega, maakt planningen en controleert of het projectplan compleet en uitvoerbaar is. Ook ben je verantwoordelijk voor het treffen van veiligheidsmaatregelen zoals valbeveiliging. Daarnaast schakel je indien noodzakelijk of gewenst onderaannemers of partners in en stem je de werkverdeling en planning met hen af. Je bent tevens verantwoordelijk voor onderhoud & beheer. Dit is een onderdeel van de service van E2-energie dat de komende periode hard zal groeien. Met behulp van het bestaande beheerplatform maak je proactief plannen om storingen op te lossen, meestal op afstand maar indien noodzakelijk door het bezoeken van de locatie, door jou of een monteur. Ook draag je zorg voor het naleven van verplichtingen op het gebied van onderhoud en beheer voortkomend uit afgesloten servicecontracten. 

Op locatie geef je leiding aan een team van monteurs, variërend in grootte van 2 tot 8 afhankelijk van de grootte van het project. Je bent verantwoordelijk voor de werkverdeling en het borgen van de veiligheid op de bouwplaats. Ook zorg je dat de monteurs de benodigde materialen hebben, waarbij je vooruit denkt en plant. Meestal ben je bij de start van een project een groot deel van de dag aanwezig, maar naarmate een project verder vordert wordt dit vaak een paar uur per dag. Het is dan jouw taak te zorgen dat alles op orde is en de monteurs verder kunnen met hun werk. Kwaliteit is essentieel en jij bewaakt deze, controleert en stuurt indien noodzakelijk bij om het vooraf afgesproken plan ten uitvoering te brengen. 
 

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde relevante opleiding en MBO/MBO+ werk- en denkniveau, verkregen door opleiding of ervaring. Je hebt leidinggevende ervaring in bij voorkeur de bouw of technische branche. Je bent in het bezit van VOL-VCA of bent bereid deze te behalen. Je bent woonachtig in de regio Arnhem. 

Persoonskenmerken
Je bent een stevige persoonlijkheid met een samenwerkingsgerichte instelling. Jouw doel is altijd een perfect resultaat neer te zetten, je bent hierin doelgericht en hebt oog voor kwaliteit. Je bent proactief en ondernemend en speelt vanuit eigen initiatief en eigenaarschap in op kansen en risico’s binnen projecten. Je kunt goed prioriteiten stellen, overzicht houden, planningen bewaken en hebt oog voor detail. Met jouw leidinggevende capaciteiten en technische kennis en ervaring ben je in staat de monteurs te motiveren, instrueren, aan te sturen en te controleren tijdens de uitvoering van de projecten. Communicatief ben je sterk en je hebt de stijlflexibiliteit en fijngevoeligheid om intern en extern met verschillende menstypen met verschillende belangen effectief en oplossingsgericht te communiceren. Kortom; je bent een proactief persoon die de intrinsieke motivatie en capaciteiten heeft om zijn projecten perfect te laten verlopen.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever E2-Energie ontwikkelt en realiseert duurzame zonne-energiesystemen voor consumenten en bedrijven in Nederland. Met de slogan "De toekomst begint vandaag" en het gebruik van de zon als energiebron wil E2-Energie stappen zetten naar een meer duurzame samenleving. Het bedrijf faciliteert de energietransitie met de nieuwste technieken en concrete oplossingen in de vorm van zonnepanelen en de bijbehorende service en monitoring. 

E2-Energie is actief in de markt sinds 2011 en heeft inmiddels meer dan 1750 installaties en 50.000 zonnepanelen geïnstalleerd verspreid door heel Nederland. Het bedrijf kenmerkt zich door een sterke drive voor een betere wereld, grote zorgvuldigheid in het ontwikkelen en produceren en het streven naar een voor de klant zo hoog mogelijk rendement. Naast de 2 eigenaren werken er 2 mensen op kantoor en is er een team van monteurs werkzaam. Het is de bedoeling dat het team de komende periode verder uitgebreid gaat worden.  
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.

Routebeschrijving