Projectcoördinator (28-40 uur)

technische projectenorganisatie – groeiambitie – werktijden flexibel in te delen

Vacature

Houd je van regelen en coördineren en ben je graag de aanjager die zorgt dat alles reilt en zeilt binnen projecten? Houd je van hectiek, kun je goed overzicht houden en werk je gestructureerd? En heb je daarnaast ook nog enige technische kennis? Dan is de functie van projectcoördinator bij Spijkerman prefab solutions zeker iets voor jou!

Als belangrijke spil binnen de organisatie maak je deel uit van de afdeling werkvoorbereiding. Je werkt nauw samen met je collega’s van het bedrijfsbureau, waar de calculatie en uitvoering zijn ondergebracht. Hierbij heb je vooral veel contact met de projectmanagers, die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering, en met de accountmanagers. Daarnaast heb je veel externe contacten, met tekenbureaus, leveranciers (veelal vaste partners) en natuurlijk met de klanten. Dit betreft voornamelijk aannemers en ontwerpbureaus, soms heb je te maken met een eindklant. Jouw contactpersonen zijn vaak projectleiders.

Zodra een opdracht binnen is, krijg je deze overgedragen en wordt deze jouw verantwoordelijkheid. Je hebt diverse lopende projecten onder je hoede, in verschillende stadia. Als eerste maak je een projectplanning. Je zorgt dat je alle benodigde informatie hebt om aan de slag te kunnen. Hierover schakel je met de projectleider, accountmanager maar ook met de leveranciers. Je houdt rekening met productie- en levertijden, eisen vanuit de klant en gemaakte afspraken. Ook controleer je beschikbare technische tekeningen op maatvoering en benodigde elementen als deuren, kozijnen, roosters, vloeren etc. Technische beslissingen worden door je collega’s gemaakt, jij controleert of gemaakte afspraken juist zijn weergegeven. 

Je instrueert het tekenbureau zodat zij overzicht- en elementtekeningen kunnen maken en in een later stadium de productietekeningen voor de betonelementen. Ook koop je benodigde elementen in bij de vaste partners en besteed je bepaalde werkzaamheden aan hen uit. Je zorgt steeds dat de juiste stappen worden doorlopen en dat anderen verder kunnen met hun werk. Continu bewaak je de voortgang binnen de projecten en behoud je overzicht. Hierbij bewaak je gestelde targets en deadlines, meer- en minder werk en nakomen van gemaakte afspraken. Bij vragen of onduidelijkheid onderneem je direct actie, je denkt mee en geeft indien nodig advies. 

Zodra de uitvoering start, ondersteun je de projectleiders in het coördineren van transporten en het aanmelden van personeel op de bouwplaats, inclusief aanvragen van bouwpassen. 

Het betreft een functie met ruimte om te groeien. Binnen de organisatie is veel kennis aanwezig waar je op kunt terugvallen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen om je de benodigde kennis eigen te maken. 

Standplaats: Amersfoort

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en aantoonbaar MBO+/HBO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je relevante ervaring binnen een technische projectenorganisatie. Je hebt voldoende technische kennis om (bouw)tekeningen te kunnen lezen en hieruit relevante informatie te filteren. Affiniteit met of ervaring in de bouw is een pre. Je hebt kennis van Excel en Word en bent het gewend te werken met een ERP-pakket. De functie is zowel parttime als fulltime in te vullen. De werkdagen en -tijden zijn flexibel en eventueel (deels) onder schooltijd in te plannen, maar er wordt wel van je verwacht dat je 5 dagen per week (gedeeltelijk) op kantoor aanwezig bent. Je bent woonachtig in de regio Amersfoort.

Persoonskenmerken
Als echte spin in het web houd je ervan om veel ballen in de lucht te houden. Door jouw gestructureerde manier van werken behoud je overzicht over alle verschillende projecten in diverse stadia. Hierdoor weet je precies wat je wanneer moet doen om de voortgang van de projecten te borgen. Je hebt hierbij de rol van aanjager en onderneemt direct en proactief actie als zaken lijken te stagneren. Je bezit uitstekende communicatieve vaardigheden en de stijlflexibiteit om je communicatiestijl aan te passen aan je gesprekspartner. Je schakelt gemakkelijk tussen een dienende en een leidende rol en voelt je in allebei comfortabel. Je spreekt de taal van de klanten en samenwerkingspartners van Spijkerman, snapt hun belangen en speelt hierop in. Van nature ben je nieuwsgierig en resultaatgericht, daarnaast heb je een hoge mate van zelfstandigheid. In een hectische werkomgeving breng jij rust en overzicht. Bovenal voel je je thuis in een ambitieuze, ondernemende technische organisatie met korte lijnen. 

Wat staat hier tegenover
Persoonlijke ontwikkeling staat centraal binnen het personeelsbeleid van deze organisatie. Je krijgt de nodige ondersteuning en veel ruimte om je te kunnen ontplooien en te kunnen doen waar je sterk in bent. Je komt te werken in een omgeving waar openheid en elkaar kunnen aanspreken als belangrijk in de omgang worden gevonden, evenals collegialiteit, de schouders er samen onder zetten en plezier hebben en houden in het werk wat je doet. 

Bij deze functie hoort een goed salaris dat aansluit op je kennis en ervaring plus een goed arbeidsvoorwaardenpakket inclusief opleidingsmogelijkheden en een goede pensioenregeling. Het is de bedoeling dat je in vaste dienst komt. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Spijkerman Prefab Solutions in Amersfoort met een betonproductielocatie in Elst. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van veilige en geconditioneerde prefab betonnen behuizingen, voor netwerken t.b.v. elektriciteit, gas, telecommunicatie en meet- en regelsystemen. Daarnaast leveren ze prefab betonelementen voor allerlei toepassingen binnen met name de industrie. Zij leveren de prefab behuizingen kant en klaar op als totaalpakket, desgewenst inclusief sondering, het grondwerk, de fundering, plaatsing en montage. De uitvoering hiervan doen zij in samenwerking met gespecialiseerde partners. 
 
Spijkerman is een innovatieve organisatie, die altijd bezig is oplossingen te bedenken voor de vragen van hun klanten. Kwaliteit is hierbij het uitgangspunt. Niet alleen van de technische installatie zelf, ook de betonnen behuizing eromheen én de dienstverlening. In Nederland en België worden ze gezien als een opvallend klantgerichte, flexibele en proactieve organisatie met korte communicatielijnen. 

Toekomstambitie
Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Dit vraagt om een uitbreiding in bemensing en tegelijkertijd meer procesmatig werken, met behoud van een verantwoorde balans tussen gestructureerd werken en de juiste mate van flexibiliteit. Doelstelling is om een toekomstbestendige organisatie neer te zetten teneinde verdere groeiambities te kunnen realiseren.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.