Project Inkoper

oil & gas/energy – “A-tot-Z” – HBO – groei ambitie

Vacature

In deze nieuwe en afwisselende functie ben je betrokken bij de aanbesteding fase en gedurende de uitvoeringsfase van projecten en daarnaast lever je jouw bijdrage bij het selecteren van een leverancier. Je werkt nauw samen met de procurement manager, die ook jouw leidinggevende is. Daarnaast heb je veel contact met de projectmanagers en met het proposal team. Afhankelijk van je eigen kennis en ervaring, bestaat de mogelijkheid de eerste periode ondersteunend aan de procurement manager te werken om je de complexe materie eigen te maken. Het doel is om je zelf te ontwikkelen om zoveel mogelijk zaken zelfstandig uit te voeren en de inkoop voor projecten van A-tot-Z te verzorgen. 

Veruit het grootste gedeelte van je werk richt zich op de aanbesteding- en uitvoeringsfase van projecten. Meer dan 70% van het projectbudget wordt door VONK uitbesteed en jij bent samen met de procurement manager verantwoordelijk voor de inkoop hiervan. Procurement is bij VONK al in de aanbestedingsfase betrokken om inzicht te krijgen in planningen en invloed uit te kunnen oefenen. Zodra een opdracht door de klant gegund is, wordt een projectteam gevormd waarvan je deel uitmaakt. Je bestudeert de projectspecificaties van de klant en selecteert leveranciers die hieraan kunnen voldoen. Dit vereist technisch inzicht en creatief denken, met een proactieve houding en focus op de integrale kostprijs. Telkens kijk je project overstijgend naar de planning en houd je o.a. rekening met de capaciteit bij leveranciers en hun ervaringen met soortgelijke projecten. 

Je vraagt offertes aan bij de verschillende leveranciers en beoordeelt vervolgens of uitgebrachte offertes voldoen aan de voorwaarden en op inhoudelijke juistheid. Je denkt na over garantieperiodes en betalingsschema’s en spart met de projectmanager over de planning en de leverancierskeuzes. De projectmanager is verantwoordelijk voor het begeleiding van het productie proces, maar bij escalaties of problemen met leveranciers neem jij het van hem over en los je deze met de leverancier op. Na afronding van elk project vindt er met het projectteam een projectevaluatie plaats, waarbij ook leveranciersprestaties worden meegewogen. Hierbij kijk je zowel intern als extern kritisch om continu te blijven verbeteren, en tegelijkertijd bouw je aan langdurige relaties in de leveranciersketen. 

De afgelopen jaren is een netwerk van leveranciers opgebouwd in voornamelijk Europa, maar ook daarbuiten. Het belang bij onze klanten om werk uit te voeren in het land waar ze gevestigd zijn wordt steeds groter, daardoor zal dit netwerk de komende tijd verder uitgebouwd worden. Jij ondersteunt de procurement manager hierin door het doen van marktonderzoek en het identificeren van leveranciers die mogelijk interessant zijn. Daarna leg je het eerste contact en doe je een eerste schriftelijke verificatie en rapporteer je de resultaten. Bij positief resultaat wordt vervolgens audits ter plaatse uitgevoerd om te bepalen of de leverancier opgenomen zal worden de prefered vendor list. 

Standplaats: Zwolle

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde relevante HBO- opleiding en bij voorkeur enige ervaring als procurement professional. Ervaring binnen een technische projectenorganisatie is een pré. Je hebt aantoonbaar technische affiniteit een goede beheersing van de Engelse taal.

Persoonskenmerken
Je hebt een praktische instelling en bezit de nodige doortastendheid en assertiviteit om zaken zowel intern als extern daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. Van nature ben je nieuwsgierig, ondernemend en leergierig. Je werkt nauwkeurig en gestructureerd, bent alert en kostprijsbewust. Je ziet de grote lijnen, kunt verbanden leggen, risico’s inschatten en vooruitdenken en verliest daarbij belangrijke details niet uit het oog. Je hebt een zakelijke, commerciële instelling, maar tegelijkertijd ben je een op de relatie gerichte persoon en communiceer je op prettige wijze met leveranciers en collega’s. Je communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus. Daarnaast ben je flexibel ingesteld, stressbestendig en voel je je thuis in een internationale setting. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is VONK, met het hoofdkantoor in Zwolle en vestigingen in het Midden Oosten en Verre Oosten. Met meer dan 80 jaar ervaring is Vonk een vooraanstaande speler in het bieden van electrical & instrumentation (E&I) en control & automation (C&A) oplossingen in de olie & gas en energie markten. Ze ontwerpen, assembleren en installeren (prefab) energiedistributieapparatuur en besturings- & automatiseringssystemen die van cruciaal belang zijn voor het productieproces van hun klanten. Vonk is een onafhankelijke organisatie, onderdeel van de Industry International Group.

Iedere klant en elk project van VONK is uniek, maar hun missie blijft hetzelfde: de juiste innovatieve oplossing vinden voor de meest complexe uitdagingen. VONK besteedt veel tijd aan het in kaart brengen van iedere situatie om te kunnen komen met maatwerk oplossingen die perfect aansluiten bij de wensen van elke klant. VONK bezit de expertise, specialistische kennis en contacten om elk project succesvol te maken en kostenbesparing voor hun klanten te realiseren.
VONK kan de meeste toegevoegde waarde bieden in complexe projecten waarin snel geleverd moet worden in lastig bereikbare gebieden. Betrouwbaarheid, innovatie, flexibiliteit en vakbekwaamheid zijn waar VONK voor staat. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.

 

Routebeschrijving