Proces- en Testengineer

foodindustry – klantgericht – internationale setting

Vacature

Om de commerciële en professionele groei van deze locatie in goede banen te leiden, zijn wij voor onze opdrachtgever op zoek naar een proces- en testengineer. 

Als proces- en testengineer bij Heat and Control heb je een zeer afwisselende rol waarin je je bezighoudt met onder andere de technische ondersteuning van jouw salescollega’s, project management en het uitvoeren van product- en toepassingstesten. 

Je bent van grote waarde voor het salesteam door de technische kant van offertes te begeleiden. Je verwerkt de vraag van de klant in professionele opstellingstekeningen (2D) en degelijke calculaties en offertes. Hiervoor ga je regelmatig met jouw salescollega’s mee naar klanten om installaties in te meten. Daarnaast voorzie je salescollega’s van specialistische technische kennis en argumenten om te gebruiken in presentaties en onderhandelingen. Vanzelfsprekend zorg je ervoor dat je beschikt over alle benodigde informatie en borg je technische haalbaarheid, kwaliteit en rendement, maar ook klanttevredenheid. Je zorgt voor een goede documentatie van standaard specificaties, opstellingen en calculaties in een up-to-date database. Bij de overdracht van sales naar projectmanagement ben je aanwezig voor de technische onderbouwing. 

Extern heb je regelmatig contact met leveranciers in het offertetraject. Je vraag offertes en technische specificaties op. Tevens heb je contact met klanten over specificaties, beschikbare ruimte voor de installatie en levertijden. Omdat de productie voornamelijk in Australië en de VS plaatsvindt, heb je regelmatig contact met collega’s aldaar om te bespreken of voor de juiste oplossingen is gekozen. 

Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor het project management m.b.t. het testen van producten en toepassingen in het offerte traject. Deze testen vinden zowel intern als extern bij de klant plaats. Bewerkingen van producten van de klant worden getest met installaties van Heat and Control om de juiste oplossing voor de klant te vinden en als input voor een goede offerte. Je schrijft een testprogramma waarin je beschrijft wat de uitgangspositie en het gewenste resultaat is, maakt planningen, organiseert het plaatsvinden van de tests, voert de tests uit met proefopstellingen en documenteert resultaten. Tevens verzorg je in overleg met de Regional Sales Manager de communicatie en afstemming met de klant.  

Heat and Control B.V. biedt je een uitdagende rol in een klein team binnen een grote moederorganisatie. Je werkt in een internationale, ambitieuze werkomgeving waar ruimte is voor zelfstandigheid, innovatie en ontwikkeling.

Standplaats: Lelystad

Functie-eisen

Je beschikt over een gedegen opleidingsachtergrond op HTS niveau en ervaring in een professionele, technische, internationale omgeving. Ervaring met Microsoft office applicaties en AutoCAD 2D is wenselijk. Je beheerst de Engelse taal zeer goed in woord en geschrift. Duits is een pre. Wanneer je geen Nederlands spreekt, ben je bereid de taal te leren. 

Persoonskenmerken
Je werkt nauwkeurig, kunt goed overzicht houden en je eigen tijdsplanning bewaken. Kwaliteit, oplossingsgerichtheid en praktijk- en klantgerichtheid staan bij jou hoog in het vaandel. Door jouw technische kennis en ruimtelijk inzicht kan je projecten efficiënt uitvoeren en zelfstandig begeleiden. Je hebt een dienstverlenende instelling, verantwoordelijkheidsgevoel en je bent communicatief vaardig. Als teamspeler vind je het leuk om met collega’s samen te werken en een bijdrage te leveren aan het totaal.

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Heat and Control B.V., leverancier van machines voor de voedingsmiddelenindustrie. (Food Processing and Packaging Systems, Process Prepared Systems, Snack Systems, French Fry Systems, Product Handling Systems, Inspection Systems, Control and Information Systems). Het Amerikaanse familiebedrijf heeft ruim 60 jaar ervaring en is toonaangevend in de voedingsmiddelenindustrie. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Californië en er werken wereldwijd meer dan 1300 medewerkers op meer dan 30 locaties, zowel productielocaties als verkoopkantoren. 

Technische kennis, innovatie, service en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Internationaal wordt veel kennis uitgewisseld en in projecten werken mensen vanuit verschillende landen en continenten met elkaar samen.

De locatie in Lelystad is gericht op de verkoop, projectmanagement en service van losse machines als zowel complete productielijnen in Noord-, Midden- en Oost Europa en Rusland. De Nederlandse vestiging bedient met een team van circa 19 ambitieuze medewerkers vooraanstaande klanten en grote merken.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.