Plant Manager (lid MT)

prefab beton elementen – 25 fte – structureren – hands-on

Vacature

Toekomstambitie
Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Dit vraagt om een uitbreiding in bemensing en tegelijkertijd meer procesmatig werken, met behoud van een verantwoorde balans tussen gestructureerd werken en de juiste mate van flexibiliteit. Doelstelling is om een toekomstbestendige organisatie neer te zetten teneinde verdere groeiambities te kunnen realiseren.

Voor deze groeiende organisatie zijn we voor de recent opgestarte betonproductielocatie in Elst op zoek naar een Plant Manager. 

In deze uitdagende en afwisselende functie stuur je de betonfabriek aan, alwaar de productie- montage- en installatiewerkzaamheden plaatsvinden. Daarnaast geef je leiding aan de installatie bv van Spijkerman die momenteel met 5 medewerkers werkzaam is en als e-team de elektrotechnische installaties in de behuizingen monteert. Jouw collega’s hebben veel kennis van beton en de productieprocessen, jij richt je meer op de werkprocessen en de bedrijfskundige kant. Jullie sparren en overleggen veel en hierdoor onderstaat synergie. Samen bouwen jullie aan een toekomstbestendige organisatie. Je rapporteert aan en spart met de directeur/eigenaar. 

Jij draagt zorg voor een soepel verloop van het gehele productieproces, de juiste leverperformance en continuïteit. Je zorgt voor inzicht in kosten, benodigde uren en materialen en gaat aan de slag met het standaardiseren en vastleggen hiervan, zodat efficiënter gewerkt en gepland kan worden, wat van invloed is op de winstgevendheid van de locatie. Je onderhoudt externe contacten, houdt je bezig met procesbeschrijvingen, ISO en veiligheid op de werkvloer. Hierbij monitor je de voortgang van processen, bewaak je productkwaliteit en de productie- en levertijden en stuur je bij waar nodig. Daarnaast heb je oog voor commerciële kansen en onderneem je actie indien je deze ziet, bijvoorbeeld om bepaalde werkzaamheden ook voor externe klanten te gaan doen.

Je draagt actief bij aan het behalen van beoogde bruto marge, omzet- en winstresultaten door er op toe te zien dat foutmarges bij uitvoering van de werkzaamheden en personeelsverloop en verzuim tot een minimum worden beperkt.

Dat doe je door in samenwerking met HR praktische invulling aan de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers te geven. Bijvoorbeeld door zorg te dragen voor de juiste kwantitatieve en kwalitatieve bezetting binnen de teams die onder je bevoegdheden vallen. Zodanig dat deze vitaal, gemotiveerd en succesvol werkzaam zijn en verloop en verzuim laag blijven. Je draagt door een inspirerende en coachende wijze van aansturen eraan bij dat taakvolwassenheid en eigenaarschap van medewerkers vergroot worden. Je voert met hen voortgangs- en loopbaangesprekken, zodanig dat er wordt voldaan aan actuele wet- en regelgeving. Door jouw centrale rol en eenduidige aansturing breng je rust, structuur, duidelijkheid en zorg je voor een goede samenwerking tussen Amersfoort en Elst. Hierbij kun je eveneens rekenen op de steun en begeleiding van het MT en HR.

Standplaats: Elst

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en aantoonbaar HBO+ werk- en denkniveau. Daarnaast heb je ervaring in een leidinggevende rol binnen een technische (productie)omgeving. Je hebt voldoende (bouw)technische kennis en bij voorkeur enige kennis van beton. Daarnaast heb je affiniteit met veiligheid, ISO en kwaliteit. Je hebt goede automatiseringskennis. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal een must, evenals een goede beheersing van het Engels.

Persoonskenmerken
Voor een optimale taakuitvoering is het noodzakelijk dat je een professionele beroepshouding hebt die gekenmerkt wordt door zelfstandigheid, een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en beslissingen durven nemen. Je vertoont daarbij een hoge mate van taakvolwassenheid: je bent in staat om knelpunten zelfstandig op te lossen, trekt tijdig aan de bel bij knelpunten, informeert tijdig over de voortgang van taken en deelt tijdig informatie. Je beschikt over eigenaarschap: je neemt de regie in de route naar het beste advies en de juiste oplossing. Je neemt niet alle stappen zelf of alleen, maar neemt wel de regie om de stappen te bewandelen die nodig zijn om beoogde doelen te behalen. Je haalt indien nodig de juiste personen erbij met als doel om de juiste oplossing op de juiste plaats door de juiste persoon te realiseren.

Dit vraagt om een stevige persoonlijkheid met uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden. Je kunt en durft snel, en toch doordacht, beslissingen te nemen en daarvoor te staan. Leiding geven doe je op ontspannen, maar duidelijke wijze en door je uitstekende communicatieve vaardigheden ben je in staat leiding te geven aan uiteenlopende menstypen. Jouw analytisch vermogen stelt je in staat snel overzicht te krijgen en te zien waar verbetering mogelijk is. Vervolgens maak je hierin vlot de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk en leg je zaken vast in procedures en procesomschrijvingen. Je hebt de helicopterview en het natuurlijk overwicht om op de juiste momenten effectief op te treden en mensen indien nodig aan te spreken op hun verantwoordelijkheden. Bij onverwachte situaties reageer je adequaat, schakel je snel en ben je oplossingsgericht. Bovenal voel je je thuis in een ambitieuze, ondernemende organisatie met korte lijnen. En last but not least: je bent aanspreekbaar op je handelen.

Wat staat hier tegenover
Een zeer afwisselende en uitdagende functie binnen een sterk groeiende, ambitieuze onderneming die op zoek is naar medewerkers die mee willen groeien in de ambities. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal binnen het personeelsbeleid van deze organisatie. Je krijgt de nodige ondersteuning en veel ruimte om je te kunnen ontplooien en te kunnen doen waar je sterk in bent. Openheid en elkaar kunnen aanspreken vinden zij belangrijk in de omgang, evenals collegialiteit, de schouders er samen onder zetten en plezier hebben en houden in het werk wat je doet. 

Bij deze functie hoort een goed salaris dat aansluit op je kennis en ervaring plus een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket inclusief opleidingsmogelijkheden, een goede pensioenregeling en een bedrijfsauto. Het is de bedoeling dat je in vaste dienst komt. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Spijkerman Prefab Solutions in Amersfoort met een betonproductielocatie in Elst. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van veilige en geconditioneerde prefab betonnen behuizingen, voor netwerken t.b.v. elektriciteit, gas, telecommunicatie en meet- en regelsystemen. Daarnaast leveren ze prefab betonelementen voor allerlei toepassingen binnen met name de industrie. Zij leveren de prefab behuizingen kant en klaar op als totaalpakket, desgewenst inclusief sondering, het grondwerk, de fundering, plaatsing en montage. De uitvoering hiervan doen zij in samenwerking met gespecialiseerde partners. 
 
Spijkerman is een innovatieve organisatie, die altijd bezig is oplossingen te bedenken voor de vragen van hun klanten. Kwaliteit is hierbij het uitgangspunt. Niet alleen van de technische installatie zelf, ook de betonnen behuizing eromheen én de dienstverlening. In Nederland en België worden ze gezien als een opvallend klantgerichte, flexibele en proactieve organisatie met korte communicatielijnen. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.