Officemanager (lid directieteam)

marketing & communicatie – klant/servicegericht – 32-40 uren

Vacature

In deze afwisselende functie heb je een echte spilfunctie. Voor klanten ben jij het eerste aanspreekpunt. Je werkt nauw samen met de eigenaar/directeur en jij stuurt zelf een  klein team van collega’s aan.  

Klanten zijn grotendeels gerenommeerde middelgrote tot grote bedrijven uit de regio. Daarnaast bestaat de klantenkring uit een groep MKB-bedrijven. Het zijn veelal vaste klanten met wie een warme en langdurige relatie is opgebouwd. Jij zorgt dat deze relatie onderhouden wordt en bouwt daarnaast aan relaties met nieuwe klanten. 

Jij bewaakt de inkomende en uitgaande orderstromen voor de klanten van Sonodruk. Je maakt orders aan in het ERP-systeem Multipress en zorgt dat alle informatie compleet is voor wat betreft formaten, materialen, aantallen etc. Vervolgens maak je de planning voor je collega’s en bewaak je deze gedurende het proces. Je checkt regelmatig of alles nog verloopt zoals is afgesproken. Bij afwijkingen of vertragingen in het orderproces ben jij degene die schakelt met collega’s en de klant. Je controleert proefdrukken en communiceert hierover met de klant. Indien nodig verricht je zelf eenvoudige DTP-werkzaamheden. Een deel van het drukwerk wordt uitbesteed en jij hebt de contacten met de leveranciers en bewaakt ook hier het proces. Bij ad hoc opdrachten stem je intern en extern af wat wel en niet kan en pas je eventueel planningen aan.  

Binnen de organisatie ben jij degene die het overzicht heeft over alle lopende orders, tijdig mogelijke knelpunten signaleert en hier soepel op inspeelt. Je denkt mee in het optimaliseren van processen, met respect voor bestaande en goedlopende werkwijzen.

Het is de bedoeling dat het dienstenpakket van Sonodruk de komende jaren verbreed en verdiept wordt. Samen met de eigenaar/directeur denk je na over nieuwe activiteiten op het gebied van marketing en communicatie. Jij maakt plannen, werkt zaken uit en vertaalt e.e.a. naar flowcharts, websiteteksten, commerciële acties, etc.   

Standplaats: Heino

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO/academische opleiding in de richting van communicatie, marketing of commercie. Je hebt goede automatiseringskennis en vindt het leuk om steeds nieuwe tools/technieken bij te leren. Je hebt ervaring in een soortgelijke coördinerende spin in het web-rol. Je hebt uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.  

Persoonskenmerken
Je bent een enthousiaste en energieke persoonlijkheid en vindt het leuk om middenin de verschillende opdrachtenstromen overzicht en structuur aan te brengen. Je haalt er voldoening uit zaken zo te regelen en organiseren dat anderen ongestoord en goed gefaciliteerd hun werk kunnen doen. Ook in je contact met klanten ben je servicegericht en dienstverlenend. Je kunt goed en snel schakelen tussen diverse lopende orders. Je maakt realistische inschattingen van tijd en kunt bij wijzigingen snel en oplossingsgericht aanpassingen doen in planningen. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent taalkundig sterk. Je vindt het prettig om te werken in een omgeving waar samenwerking, toegevoegde waarde leveren en klantgerichtheid belangrijke waarden zijn. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Sonodruk is een full-service grafisch bedrijf met niet alleen ervaring als drukker van handels- en familie¬drukwerk, maar ook het bedenken en ontwerpen van promotiematerialen als banners, vlaggen en reclamedoeken. Tevens is Sonodruk de uitgever van de Heino en Raalte Koerier, welke 10x per jaar huis-aan-huis verschijnen. Sonodruk staat in de regio Salland, Zwolle en Deventer bekend om het leveren van kwaliteit en maatwerk en de hoge mate van servicegerichtheid.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.