Meewerkend Voorman Logistiek

voedingsmiddelenindustrie – 80% meewerken – ERP-kennis – 4 fte

Vacature

In deze afwisselende functie heb je vanuit een meewerkende rol de medeverantwoordelijkheid de logistieke processen intern en extern van magazijn tot transport aan te sturen. Je stuurt drie magazijnmedewerkers aan, die werken in het grondstoffen-, tussen- en het afweegmagazijn. 

In het magazijn komen de grondstoffen voor productie binnen. Het betreft enkele honderden soorten verschillende grondstoffen, waarbij jij zorgt voor het beheer van de voorraad, controle of er geen afwijkingen zijn en opslag van de goederen in het magazijn. Op basis van de productieplanning worden de orders voor de recepturen gepickt en klaargezet voor productie. Onder jouw aansturing verloopt dit proces efficiënt, accuraat en gestructureerd. Het overgrote van de tijd ben je op de werkvloer te vinden om vragen van collega’s te beantwoorden en zelf de handen uit de mouwen te steken. Je motiveert medewerkers om samen te werken, elkaar te helpen en spreekt hen aan op hun verantwoordelijkheden t.a.v. kwaliteit en de orde en netheid op de werkvloer. Voor de medewerkers ben jij degene die vanuit een meewerkende rol rust, duidelijkheid en structuur biedt in het werk dat gedaan moet worden.

De resterende tijd ga je aan de slag met verbeterplannen om de processen in het magazijn verder te optimaliseren. Je analyseert werkwijzen en ziet in wat er beter, anders en efficiënter kan. Recent is het ERP-pakket Navision geïmplementeerd binnen Bakels Senior. Jij denkt proactief mee over optimaal gebruik van dit pakket voor de logistiek. Je komt vanuit je kennis en ervaring zelf met ideeën en suggesties hiervoor en weet deze te vertalen naar praktisch uitvoerbare plannen. Je neemt zelf daarbij het voortouw en krijgt je mannen daarin mee. 

Eind 2020 zal een verhuizing plaatsvinden naar een groter pand in Zeewolde, waarbij het magazijn uitgebreid zal worden met een gereed product magazijn en er orderpicking voor klanten zal worden toegevoegd. Uiteraard zal jij bij deze verhuizing meedenken over het inrichten van de logistieke processen.

Standplaats: Weesp / Zeewolde

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde MBO/MBO+ opleiding met ervaring in een vergelijkbare coördinerende en logistieke rol in een productieomgeving, bij voorkeur in de voedingsmiddelenindustrie. Ervaring met een ERP pakket is een vereiste, kennis van Navision is een pre. Je hebt heftruckervaring en bent in het bezit van een heftruckcertificaat. Weesp en in de toekomst Zeewolde is voor jou goed bereisbaar.

Persoonskenmerken
Je bent een aanpakker die houdt van orde en netheid om zich heen, zeer nauwkeurig werkt en positief-kritisch is. Je vindt het leuk om grotendeels zelf mee te werken en daarnaast zaken te regelen en coördineren en je collega’s te motiveren en aan te sturen. Je kunt goed overzicht houden zonder belangrijke details over het hoofd te zien. Je gaat planmatig te werk maar hebt ook de flexibiliteit om soepel in te kunnen spelen op onverwachte situaties. Daarnaast heb je een procesmatige manier van denken, gericht op verbetering en optimalisatie. Organiseren en regelen, zowel mondeling als op papier, doe je op ontspannen, correcte en gestructureerde wijze. Met deze werkwijze zorg je voor rust, duidelijkheid en structuur binnen de afdeling. In de omgang met leveranciers, klanten en collega’s ben je in staat jouw wijze van communiceren af te stemmen op de persoon met wie je te maken hebt. Hierbij behartig je de belangen van de afdeling en heb je er geen moeite mee grenzen aan te geven.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, Bakels Senior, met locaties in Almere en Weesp, is een wereldwijd opererend concern dat gespecialiseerd is in de productie en verkoop van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten voor de industriële en ambachtelijke brood- en banketbakkerij. Met productiebedrijven in meer dan 20 landen nemen ze een vooraanstaande positie in binnen de branche. Daarnaast beschikt Bakels Senior over een geselecteerd netwerk van distributeurs en agenten die het Bakels-assortiment in meer dan 120 landen verkopen. 

Op de productielocatie in Weesp worden met 4 productielijnen ongeveer 200 verschillende recepturen geproduceerd en getransporteerd naar de klanten van Bakels Senior in Nederland, maar ook verder in Europa. Eind 2020 zal de productielocatie verhuizen naar een groter pand in Zeewolde. 

Bakels Senior wil voor haar klanten, leveranciers en medewerkers een betrokken en betrouwbare partner zijn die groei, innovatie en ontwikkeling stimuleert. Voor Bakels Senior zijn de volgende kernwaarden onmisbaar: respect, samenwerken, doorzettingsvermogen en efficiency.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.