Medewerker verkoop binnendienst (MBO)

installatiesector – technische groothandel – relatiebeheer

Vacature

In deze afwisselende functie ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het telefonisch en via email adviseren van en verkopen aan de klanten van Huygmetaal in Nederland. De klanten van Huygmetaal zijn eindgebruikers, zoals installateurs, montagebedrijven en industriële gebruikers en jij hebt inkopers, projectleiders en chefmonteurs als contactpersonen. Met sommigen van hen heb je wekelijks contact, anderen spreek je een paar keer per jaar. Per week verwerken jullie honderden orders. De afdeling bestaat naast jou uit twee directe, ervaren collega’s. De sfeer op de afdeling is uitstekend en er wordt intensief samengewerkt. 

Als een order binnenkomt, controleer je of de bestelling duidelijk is en logisch lijkt. Bij twijfel schakel je hierover met de klant, zodat je zeker weet dat de bestelling juist is. Dit meedenken wordt erg gewaardeerd door de klanten en is een belangrijk deel van de toegevoegde waarde van Huygmetaal. Soms weet een klant precies wat hij wil, maar je wordt ook vaak om advies gevraagd, bijvoorbeeld over welk type product het beste past voor de specifieke werkzaamheden. Regelmatig breng je offertes uit op basis van een klantvraag. Je werkt nauw en intensief samen met de vertegenwoordigers, met wie je dagelijks contact hebt over klantvragen en -wensen. Je verdiept je in de wensen van de klant, denkt creatief mee over een passende technische oplossing en komt met een passende offerte op maat, soms onderbouwd met berekeningen. Bij het geven van het advies houd je uiteraard het commerciële belang voor ogen, maar te allen tijde staat het klantbelang centraal. 

Er is veel inhoudelijke kennis aanwezig binnen de organisatie waar je gebruik van kunt maken en er is sprake van een uitgebreide inwerkperiode om je te benodigde specifieke kennis eigen te maken. 

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde MBO-opleiding in technische of commerciële richting en bij voorkeur enige ervaring in een commerciële binnendienstrol. Je hebt voldoende technisch inzicht om je de specifieke kennis die nodig is voor deze functie eigen te kunnen maken. Je bent woonachtig binnen een reisafstand van een half uur rondom Almere. 

Persoonskenmerken
Je hebt een klantgerichte, samenwerkingsgerichte en dienstverlenende grondhouding met een commerciële inslag. Je werkt nauwkeurig en gestructureerd en bent in staat om overzicht te houden over verschillende lopende orders die veel details bevatten. In communicatie met de klant ben je er altijd op gericht een goede relatie op te bouwen en zaken geregeld te krijgen om zo aan de verwachtingen van de klant te blijven voldoen. Het klantbelang staat bij jou altijd voorop en je doet er alles aan om hen van dienst te zijn, van advies te voorzien en tevreden te houden. Je hebt een positieve, no nonsens instelling en een gezonde dosis humor waardoor je een goede aanvulling bent op het team. Kortom; jij bezit het “Huygmetaal DNA” zoals eerder omschreven.

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, Huygmetaal in Almere, is een groothandel op het gebied van montagesystemen en elektrische gereedschappen binnen de installatiebranche. De organisatie heeft een unieke positie opgebouwd door het concept van op maat gemaakte montagesystemen, technische dienst en de verhuurafdeling. De producten en diensten die worden geleverd variëren van levering en reparatie van handgereedschap, compressoren en aggregaten tot complete, op maat gemaakte montagesystemen. Deze worden rechtstreeks geleverd aan installateurs, waarbij de klant kan rekenen op een zeer technisch ervaren advies en een servicegerichte afwikkeling van de opdracht.

Huygmetaal is gevestigd in Almere. Van daaruit worden de via telefoon of webshop bestelde onderdelen en systemen geleverd vanuit een overzichtelijk magazijn. Op deze locatie worden de complete montagesystemen op maat gemaakt en de diverse gereedschappen gemonteerd en gerepareerd door de technische dienst. Er zijn circa 25  mensen werkzaam in deze organisatie met korte lijnen. Deze mensen zijn over het algemeen al lang in dienst van Huygmetaal en hebben veel technische kennis. Het “Huygmetaal DNA” zit in alle medewerkers; iedereen stelt het klantbelang altijd centraal en biedt toegevoegde waarde door mee te denken, net een stapje extra te zetten dan de klant verwacht en aan een half woord van de klant genoeg te hebben. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.