Marketingadviseur stad en regio Zwolle (HBO-niveau / 24-32 uur)

regiomarketing – politiek/economische setting – netwerker standplaats Zwolle

Vacature

Regio Zwolle heeft de ambitie vierde economie van Nederland te worden. De stad Zwolle fungeert daarbij als economische en culturele turbo. Jij speelt daarin een belangrijke rol. Als Marketingadviseur ben je verantwoordelijk voor het vermarkten van het merk Regio Zwolle met als vier pijlers; binnenstad, economie, onderwijs en congressen. Voor deze vier pijlers maak je elk een eigen campagne-aanpak. Daarbij werk je samen met andere partijen binnen de pijlers. Denk aan het Zwollefonds (binnenstad), de 8 Zwolse mbo- en hbo-instellingen, Kennispoort (economie) en overheden (economie). Zo zorg je er voor dat alle sectoren bijdragen in het halen van de gezamenlijke ambitie om vierde economie van Nederland te worden. 

In het team ‘stad en regio Zwolle’ werk je samen met 4 collega’s. Ieder met een eigen specialisme. Jij bent de marketingspecialist en vertaalt vanuit je expertise de strategie per pijler naar een jaarplan voor de tactische uitvoering. Je verzorgt een deel van de uitvoering van het jaarplan zelf, waarbij je wordt ondersteund door een collega. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de campagnes, de middelen en uitingen en onderhoud van de communicatiekanalen van stad en regio Zwolle. Daarnaast jaag je aan op het gebied van productontwikkeling. Jij faciliteert stakeholders met betrekking tot het verhaal van stad en regio Zwolle, waarbij jij de processen uitrolt en begeleidt. Je overlegt met externe partijen, netwerken of samenwerkingspartners in stad en regio. Jij kent en begrijpt hierbij de verschillende belangen die spelen en weet jezelf daarin goed staande te houden. 

Om je werk goed te kunnen doen blijf je op de hoogte van regionale actualiteiten, ontwikkelingen en publicaties in de media. Je vindt het leuk om contacten te onderhouden en/of op te bouwen met het journalistieke netwerk in de regio, maar vooral buiten de regio Zwolle. Je weet welke kanalen je in moet zetten om de stad en de regio regelmatig in het nieuws te brengen. Eén van je taken is het opzetten van een economisch persnetwerk. 

Standplaats: Zwolle

Functie-eisen

Je hebt HBO niveau. Je hebt minimaal 5 tot 7 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, waardoor je ervaring hebt in het speelveld van zowel overheid, onderwijs als het bedrijfsleven. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en bent bekend met de stad en de regio Zwolle. Idealiter breng je een eigen netwerk mee. 

Persoonskenmerken
Je hebt een stevige persoonlijkheid en bent commercieel, ondernemend en flexibel ingesteld. Je bent ambitieus en leergierig en vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Je houdt jezelf en anderen scherp op ontwikkelingen in de markt, waardoor je je eigen werk en daarmee het team (en de organisatie) naar een hoger niveau weet te tillen. Je bent een netwerker en maakt gemakkelijk contact met verschillende persoonlijkheden. Je hebt overtuigingskracht en bent verbaal sterk, zonder daarbij de goede relatie uit het oog te verliezen.

Je bent politiek/economisch geïnteresseerd en blijft graag op de hoogte van de (regionale) actualiteiten. Je doet je werk zelfstandig, signaleert kansen en kan daarin goed schakelen tussen strategisch, tactisch en uitvoerend niveau. Je werkt nauwkeurig, efficiënt en gestructureerd en houdt van aanpakken en doorpakken.
In je ideeën ben je proactief, creatief en innovatief, maar je houdt ook op diplomatieke wijze rekening met de verschillende belangen zowel binnen als buiten de organisatie. 
Daarnaast ben je taalgevoelig en communicatief (zowel schriftelijk als verbaal) sterk. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever MarketingOost is een toonaangevende partij, die met marketingexpertise en specifieke kennis van de regio initieert, regisseert en realiseert om middels destinatiemarketing de regionale economie duurzaam te versterken. MarketingOost is de verbindende schakel tussen ondernemers, overheid en andere belanghebbenden in de regio. Binnen MarketingOost werken teams voor verschillende merken en regio’s. Eén daarvan is ‘stad en regio Zwolle’. Voor dit team zoeken wij een marketingadviseur.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.
Op 22 november eind van de middag zullen met de geselecteerde kandidaten, kennismakingsgesprekken plaatsvinden via videoconferencing en de vervolggesprekken zullen plaats vinden op 26 november. De startdatum is bij voorkeur 1 januari 2019.