Marketing- en communicatie specialist (24-40 uur)

internationale, technische omgeving – online & offline – hands-on

Vacature

In deze afwisselende en uitdagende functie ben je medeverantwoordelijk voor het uitvoeren van alle marketinguitingen van Ventilex. Je werkt nauw samen met en rapporteert aan de marketing manager, die samen met het MT en Team Sales de strategie en doelstellingen bepaalt. Samen vertalen jullie deze naar een concreet marketing- en communicatiebeleid dat jij vervolgens uitvoert. De functie is zowel parttime als fulltime in te vullen, afhankelijk van jouw wensen. 

Begin 2020 wordt de nieuw ontwikkelde website van Ventilex gelanceerd, met als doelstelling betere online vindbaarheid. Door het inzetten van SEO zorg jij voor een hoge Google ranking, eventueel met inzet van Google AdWords. Ook maak je landingspagina’s en voer je analyses uit op relevante zoekwoorden. Je zorgt voor interessante content en vult hiermee de website. Ook schrijf je teksten en artikelen voor social media (Linkedin, Facebook), de maandelijkse nieuwsbrief, relevante platforms en andere kanalen. De teksten schrijf je meestal in het Engels. De nieuwsbrieven verstuur je via Active Campaign, dit doe je tevens voor de vestiging in Amerika. In dit kader zorg jij voor het vullen en beheren van de mailinglijsten. 

Je regelt tevens beeld- en fotomateriaal van opgeleverde projecten en nieuwe applicaties. Er wordt gewerkt met een grafische partner voor foto’s en video’s. Als je zelf foto’s en video’s kunt bewerken, is dat handig. Dit materiaal wordt gebruikt voor de website, social media maar ook voor old-school communicatiemiddelen als brochures en leaflets, die jij ontwikkelt.

Jaarlijks neemt Ventilex deel aan een aantal internationale beurzen. Je helpt met de organisatie en ondersteunt hierin van A-tot-Z. Je zorgt dat benodigde materialen ter plaatse zijn, verzorgt communicatie, coördineert de standbemanning en boekt vluchten en hotelovernachtingen. Tijdens de beurs ben je eventueel zelf ter plaatse en je volgt na de beurs, in overleg met Team Sales, bepaalde leads zelf op. 

Je gaat zelf actief op zoek naar onderwerpen met nieuwswaarde door informatie te halen bij collega’s. Voor inhoudelijke technische informatie praat je met engineers of sales collega’s. Er is binnen Ventilex nog veel ruimte om het marketing- en communicatiebeleid verder vorm te geven, je wordt aangemoedigd hierin mee te denken en jouw input te geven, onder eindverantwoordelijkheid van de marketing manager.

Standplaats: Heerde

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding in de richting Marketing en/of Communicatie, eventueel aangevuld met ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op marketing- en communicatiegebied en hebt kennis van social media, SEO/SEA, direct mailing programma’s en CMS systemen. De werkdagen en -tijden zijn flexibel in te delen, afhankelijk van jouw wensen.

Persoonskenmerken
Je bent een energieke persoon met uitstekende communicatieve vaardigheden. Je hebt veel kennis van social media en online marketing en interesse in nieuwe trends en ontwikkelingen op marketinggebied. Enthousiast, hands-on, creatief en initiatiefrijk zijn eigenschappen die op jou van toepassing zijn. Je bent geïnteresseerd in techniek, nieuwsgierig naar wat anderen doen en weet verkregen informatie te vertalen naar pakkende teksten in het Engels. Je kunt goed organiseren, werkt planmatig en gestructureerd en houdt goed overzicht over alle taken en verantwoordelijkheden die je hebt. Je hebt een hands-on en praktische instelling. Tot slot ben je een leuke collega en een goede aanvulling op het team. Je staat achter de visie van Ventilex op het werken in zelfstandige teams en gaat graag de uitdaging aan om samen met je collega’s verder te bouwen aan de organisatie. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Ventilex in Heerde. Het bedrijf is opgericht in 1965 en heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich mondiaal tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, mineralen- en chemische procesindustrie.

Alle systemen worden geconfigureerd en geproduceerd op basis van klant specifieke eisen. De droogoplossing bepaalt Ventilex in haar eigen Test Center. Bij Ventilex wordt gewerkt in zelfstandige teams, waarbij het team verantwoording neemt voor een deel van het proces. Kernwoorden hierbij zijn: samenwerken, continu verbeteren en streven naar first-time-right. De organisatie bestaat in totaal uit 100 fte.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus. In verband met de Kerst periode kan een reactie wat langer duren dan gebruikelijk. In de eerste week van januari ontvang je een terugkoppeling op je sollicitatie.