Manager warehouseprojecten

innovatie en efficiency – 10.000 m2 magazijn - HBO+/WO

Vacature

In deze nieuwe rol ben je verantwoordelijk voor het leiden van verschillende innovatie projecten op logistiek vlak die toename van efficiency, automatisering en kostenbesparing realiseren. Een aantal jaar geleden is al een voice pickingsysteem ingevoerd, nu is het tijd voor de volgende stap ’van magazijn 3.0 naar 4.0’. Je werkt intensief samen met het directieteam van Kruitbosch om de juiste doelstellingen voor ogen te houden, verwachtingen te managen en tussentijds zaken af te stemmen.

De eerste periode waarin je werkzaam bent bij Kruitbosch gebruik je om grondig te inventariseren wat er al is. Je onderzoekt systemen, werkwijzen, planningen, wijze van transport, communicatiestromen, registratie van productinformatie, wijze van verpakking etc. Wanneer je hiervan een goed beeld hebt, bepaal je op welke vlakken stappen gezet kunnen worden.

Vervolgens ga je n.a.v. van jouw inventarisatie onderzoeken welke mogelijkheden er zijn m.b.t. ‘goods to men’ oplossingen. Je bezoekt leveranciers, legt referentiebezoeken af, laat je voorlichten en informeren, doet ideeën op en stelt kritische vragen. Op basis daarvan bepaal je wat de beste oplossing(en) is/zijn voor Kruitbosch en vertaal je dit naar een concreet voorstel. Deze onderbouw je met een heldere argumentatie met voor- en nadelen en een kosten- en baten analyse. Je bent je hierbij vanzelfsprekend bewust van de balans die er moet zijn tussen investeringskosten en terugverdientijd. 

Wanneer jouw voorstel wordt goedgekeurd ben je tevens verantwoordelijk voor de begeleiding van het gehele implementatietraject tot en met de ingebruikname. Je zorgt er hierbij voor dat je draagvlak creëert bij medewerkers door hen goed te informeren en te overtuigen van voordelen. 

Daarnaast liggen er grote uitdagingen op het gebied van samenwerking met partners. Het betreft de inrichting van gestroomlijnde processen m.b.t. ingaande en uitgaande goederen en voorraadbeheer. Hierbij moeten koppelingen met systemen worden gelegd en je hebt te maken met strenge wet- en regelgeving m.b.t. opslag en transport. Jij begeleidt deze ontwikkelingen op planmatige en gestructureerde wijze en weet hier mensen te motiveren ‘alle zeilen bij te zetten’ om tot een succesvolle afronding te komen. 

Naar verwachting zal bovenstaande in circa twee jaar zijn afgerond, waarna bepaald zal worden welke rol jij krijgt binnen of buiten de organisatie. 

Standplaats: Zwolle

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding en ruime ervaring met diverse logistieke systemen en oplossingen en het op projectmatige wijze implementeren, bijvoorbeeld bij een systemintegrator of bent intern verantwoordelijk geweest voor innovatie op logistiek gebied. 

Persoonskenmerken
Je bent een stevige persoonlijkheid die doorpakt en overtuigingskracht heeft, maar die ook vanuit samenwerking wil werken aan een optimaal resultaat. Anderen betrek je bij processen en laat je input en hun mening geven. Dit laat je meewegen in de keuzes die je vervolgens maakt. Je werkt vanuit een plan en gestructureerd en je weet door doelgericht te werken een project te starten en tot een concrete afronding te brengen. Hierbij houd je een vooraf ingeschat tijdspad vast. 

Jouw communicatievaardigheden zijn uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Tussen verschillende typen mensen weet je snel te schakelen in communicatiestijl. Je vraagt door tot de kern en kunt informatie voor jezelf ordenen en een compleet helder beeld vormen van een situatie. Je houdt andere betrokkenen op de hoogte van ontwikkelingen.

Bovenal lijkt het je een uitdaging om bij te dragen aan het verhogen van de efficiency en kostenbesparing en daarmee het succes van de Kruitbosch organisatie. 

 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Kruitbosch, in Zwolle, is eigenaar van de sterk groeiende fietsmerken Cortina en Alpina en levert een compleet assortiment fietsonderdelen en –accessoires. Verder adviseert Kruitbosch de tweewielerspecialist op het gebied van communicatie- en promotiemiddelen en bij de inrichting van de winkel. Al 60 jaar is Kruitbosch op innovatieve en vernieuwende wijze dé leverancier voor alles op fietsgebied. 
Belangrijke waarden binnen de bedrijfscultuur zijn ambitieus, innovatief, betrouwbaar, betrokken en dynamisch. Kruitbosch is een sterk groeiend familiebedrijf met 170 enthousiaste medewerkers.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.