Manager service, kwaliteit en supply chain (32-40 uur)

fietsen als passie - communicatief – procesmatig – 8 fte

Vacature

In deze uitdagende en afwisselende functie ben je verantwoordelijk voor de aansturing en optimalisatie van de afdeling service, kwaliteit en supply chain (8 FTE). Binnen deze afdeling is een werkplaats waar de complexere reparaties worden uitgevoerd aan de fietsen van Cortina en Alpina en aan accu’s van e-bikes. In de ruimte ernaast worden de retourzendingen en garantievragen behandeld. Deze zendingen komen via de dealers bij Kruitbosch, daar wordt de reden van retour gecontroleerd en vervolgens wordt het product teruggestuurd naar de betreffende leverancier. Er worden tevens audits en kwaliteitscontroles met betrekking tot fietsen uitgevoerd. Jij hebt hierin een coördinerende, initiërende en sturende rol en bent op de hoogte van de kwaliteitsnormen en voorwaarden. Er komen zowel telefonisch als per mail veel vragen binnen over de kwaliteit, garantie en retourzendingen. Jij komt met de dealer of leverancier op een samenwerkingsgerichte en doortastende manier tot een oplossing.

Uiteraard staan de klanten centraal en richt jij de afdeling en de bijbehorende processen, systemen en retourstromen zo in dat de efficiëntie, klantgerichtheid en kwaliteit van de producten zal worden verbeterd. Dit doe je in overleg met klantenservice, account- en productmanagers. Je brengt structuur aan in de werkwijzen, zorgt voor overzicht over de binnenkomende en uitgaande retourzendingen en maakt planningen van de werkzaamheden. Zo zorg je er onder andere voor dat de doorlooptijd wordt verbeterd en dat zowel dealers als leveranciers beter geïnformeerd worden over de status van een retourzending. 

Je analyseert informatie uit kwaliteitscontroles, klachten en reparaties en vertaalt jouw conclusies naar rapportages en concrete voorstellen voor productoptimalisatie. De productmanager bespreekt deze vervolgens met de betreffende leverancier. 

Daarnaast werk je de regelgeving en richtlijnen, bijvoorbeeld rondom accu’s, uit en zorg je ervoor dat deze worden toegepast. Je bent veel aanwezig op de werkvloer en zo nodig werk je daar hands-on mee. 

Standplaats: Zwolle
 

Functie-eisen

Je hebt HBO werk- en denkniveau en ervaring in een coördinerende functie binnen een service- en kwaliteit afdeling of magazijn. Ervaring met Lean-projecten is een pre. Je hebt affiniteit met fietsen en techniek. De functie is voor minimaal 32 uur. 
 
Persoonskenmerken
Je hebt een proactieve en resultaatgerichte manier van werken en weet van doorpakken. 
Over alle verschillende zaken die lopen heb jij het overzicht. Je ziet de grote lijnen, kunt verbanden leggen, risico’s inschatten en vooruitdenken en verliest daarbij belangrijke details niet uit het oog. Je hebt een proces- en projectmatige manier van denken, gericht op verbetering en optimalisatie en vindt het leuk om structuur in processen aan te brengen en knelpunten op te lossen. Je hebt een goed ontwikkeld abstractieniveau, waardoor je snel in staat bent de consequenties van wijzigingen in processen, klant- en leveranciers-afspraken en planningen te doorzien. 

Je hebt een dienstverlenende en klantgerichte instelling met een commerciële inslag. Je bent een verbinder, een op de relatie gerichte persoon waardoor je op prettige en samenwerkingsgerichte wijze communiceert met dealers, leveranciers en collega’s. Anderzijds kun je ook helder, doortastend en standvastig zijn waardoor je zaken voor elkaar weet te krijgen. Je hebt de nodige stijlflexibiliteit om te kunnen communiceren met verschillende menstypes.

Je bent een natuurlijk leider die op een motiverende, inspirerende en coachende wijze leiding geeft aan jouw team. Je vindt het belangrijk dat medewerkers hun talenten ontwikkelen en werken vanuit hun kracht en kennis. Je vindt het leuk om een zelfstandige en verantwoordelijke rol te hebben in een dynamische en technische omgeving. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Kruitbosch, in Zwolle, is eigenaar van de sterk groeiende fietsmerken Cortina en Alpina en levert een compleet assortiment fietsonderdelen en –accessoires. Verder adviseert Kruitbosch de tweewielerspecialist op het gebied van communicatie- en promotiemiddelen en bij de inrichting van de winkel. Al 60 jaar is Kruitbosch op innovatieve en vernieuwende wijze dé leverancier voor alles op fietsgebied. 
Belangrijke waarden binnen de bedrijfscultuur zijn ambitieus, innovatief, betrouwbaar, betrokken en dynamisch. Kruitbosch is een sterk groeiend familiebedrijf met 170 enthousiaste medewerkers.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.