Manager sales engineering (32 - 40 uur)

hands-on - ’innovatie in installatie’ - adviserend

Vacature

Als manager sales engineering ben je verantwoordelijk voor opvolging en coördinatie van alle projectaanvragen en calculaties. Je werkt nauw samen met de twee sales engineers en een stagiair, die je begeleidt. Ook heb je dagelijks contact met de sales manager, aan wie je tevens rapporteert. 

Opdrachtgevers zijn voornamelijk middelgrote tot grote installatiebedrijven, installateurs, system integrators maar ook eindgebruikers. Met de meeste van deze klanten wordt vaker samengewerkt en is de relatie goed. Jouw contactpersonen zijn vaak projectleiders of calculatoren. Vaak wordt door de opdrachtgever bij verschillende partijen een offerte opgevraagd, maar het slagingspercentage bij V&M bv is hoog. Doorslaggevend is niet alleen de scherpe prijs, maar ook het meedenken en het komen met innovatieve en creatieve oplossingen. 

Jij bent verantwoordelijk voor het verdelen van het werk op de afdeling. Door het filteren van de relevante informatie uit het bestek, PvE en de projectomschrijving maak je een inschatting van de risico’s, de prioriteit en de kans van slagen. Indien nodig neem je contact op met de klant voor aanvullende informatie en benodigde details, bijvoorbeeld het moment van uitvoering. Samen met de sales manager bepaal je welke projecten jullie wel en niet gaan calculeren. Vervolgens plan je de werkzaamheden in, brief je je collega’s en bewaak je termijnen. Zelf neem je de kleinere projecten en ad hoc aanvragen voor je rekening. Hierdoor blijft de flow op de afdeling snel en hebben de sales engineers de mogelijkheid de grote meet- en regeltechnische projecten op zich te nemen. 

Elk project is klant specifiek en dit vereist creatief denken, overleg met de klant en het juist inschatten van risico’s en kansen. Je hebt veel interne contacten, bijvoorbeeld met de engineers over de inschatting van benodigde tijd, met de afdeling administratie en met de sales manager. Ook met de klanten heb je veelvuldig contact over wijzigingen en prioriteiten. Bij grote renovatie projecten bestaat de mogelijkheid om samen met de sales manager op klantbezoek te gaan, om een beter beeld te krijgen van de situatie ter plaatse. 

Er wordt gecalculeerd met behulp van Excel, op korte termijn wordt de overgang gemaakt naar een nieuw ERP-pakket. V&M bv heeft processen al goed geautomatiseerd, maar het is de bedoeling dat hier de komende tijd verdere stappen in gezet worden. Jij denkt mee in mogelijkheden tot verbetering, doet hierin realiseerbare voorstellen en voert deze, indien mogelijk, zelf uit. 

Standplaats: Apeldoorn

Functie-eisen

Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau en ervaring in een soortgelijke functie binnen de HVAC of industriële automatisering. Je hebt kennis van meet- en regeltechniek en bij voorkeur ook van elektrotechnische installaties.

Persoonlijkheid
Je werkt nauwkeurig, kunt goed overzicht houden, prioriteiten stellen en tijdsplanningen bewaken. Je bent in staat om relevante informatie te filteren uit grote hoeveelheden informatie en omvangrijke documenten en deze te vertalen naar heldere aanbiedingen. Je denkt in oplossingen en weet je in te leven in de behoeften van de klant. Kwaliteit, innovatie en ‘afspraak is afspraak’ staan bij jou hoog in het vaandel. Je communiceert open en eerlijk, zowel intern als extern en bent gericht op samenwerken. Coördineren, calculeren en het onderhouden van contacten met klanten zijn zaken die jou energie geven. Je voelt je thuis in een platte organisatie met korte lijnen en bent met je positieve no-nonsense instelling een prettige collega voor het team. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, V&M bv in Apeldoorn, is al meer dan 50 jaar dé specialist voor gebouwbeheerinstallaties, schakelpanelen en besturingsinstallaties voor nieuwbouw en renovaties. V&M bv heeft alle expertise in huis voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektrotechnische installaties van bekende merken en technologieën, vooral op het gebied van duurzame technologie en systeemintegratie. Door hun eigen ervaren engineers worden schakelpanelen ontworpen, die vervolgens door vakbekwame servicemonteurs op locatie geplaatst, geïnstalleerd en bedrijfsvaardig worden opgeleverd. Ook de engineering van de software voor de regeltechniek wordt door V&M gedaan. Er wordt gewerkt aan uitdagende projecten in o.a. utiliteit, ziekenhuizen, laboratoria en datacenters.

V&M streeft naar hoge kwaliteit en duurzaamheid, zowel voor de opgeleverde installaties als service en onderhoud. Op het gebied van duurzaamheid en innovatieve technieken loopt V&M voorop in de markt. Er heerst een prettige werksfeer op het kantoor in Apeldoorn, waar ca 75 mensen werken. Het is een platte organisatie en er wordt nauw samengewerkt, zowel met de collega’s onderling als met klanten. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.
Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.