Manager projecten

hands on - internationale teams – agri/food

Vacature

Het betreft een spilfunctie op het snijvlak van techniek, commercie en organisatie, waarin je schakelt tussen internationale klanten, leveranciers en collega’s. Samen met een aantal collega managers projecten breng jij professionaliteit en structuur in de projecten die je van A-Z leidt. Gemiddeld heb je een opdrachtenportefeuille van 10-15 projecten tegelijk.

Je geeft op informele en meewerkende wijze leiding aan internationale projectteams. Als offertes zijn geaccordeerd ben jij aanspreekpunt voor de klant. Je maakt een projectplan en je werkt samen met collega engineers uit binnen- en buitenland opstellingstekeningen uit, laat onderdelen tekenen, bewaakt klantspecificaties, organiseert inkoop bij eigen fabrieken en externe leveranciers en leidt het project naar de oplevering en training bij de klant. Door een efficiënte projectuitvoering borg je de hoogwaardige kwaliteit. Jij bewaakt planningen en budgetten en maakt voortgangsrapportages voor het managementoverleg. 

Binnen projectteams coach, begeleid en controleer je collega’s. Je vervult een voorbeeldrol in de samenwerking tussen sales, engineering, productie, montage en service. In werkoverleggen bespreek je projecten/planningen, worden processen geëvalueerd en desgewenst geoptimaliseerd. Je werkt intensief samen met internationale collega’s van verschillende disciplines en je rapporteert aan de directeur van de vestiging Lelystad. 

Heat and Control B.V. biedt je een uitdagende rol in een klein team binnen een grote moederorganisatie. Je werkt in een internationale, ambitieuze werkomgeving waar ruimte is voor zelfstandigheid, innovatie en ontwikkeling.
 

Functie-eisen

Je beschikt over een afgeronde HTS opleiding en ruime ervaring als manager in een professionele internationale projectenorganisatie. Daarnaast ben je op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van productietechnieken. Je beheerst Engels en Duits zeer goed in woord en geschrift.

 
Persoonskenmerken
Als ervaren projectmanager ben je een gedreven schakel tussen sales, engineering en realisatie. In jouw werk ben je zelfstandig, verantwoordelijk, gestructureerd en op samenwerking gericht. Je denkt niet in problemen, maar in uitdagingen en je hebt een ‘hands on’ instelling. Vanuit een helicopterview bewaak je de grote lijnen, maar heb ook je oog voor belangrijke details. Je komt snel tot de kern van de zaak en bent eraan gewend om resultaat- en oplossingsgericht te werken. 

Je bent een peoplemanager die ervan houdt kennis en ervaring te delen en mensen te prikkelen om zich verder te ontwikkelen. Vanuit authenticiteit en oprechtheid creëer je een sfeer waarin mensen ‘gezien’ worden en het normaal is elkaar aan te spreken op afspraken. Verbinden, regelen en organiseren is jouw tweede natuur. Je staat stevig in je schoenen en weet op prettige wijze zaken van mensen gedaan te krijgen. Communicatief ben je zeer vaardig. Vanzelfsprekend voel je je thuis in een internationale omgeving en ben je reisbereid.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Heat and Control B.V., leverancier van machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Het Amerikaanse familiebedrijf heeft ruim 60 jaar ervaring en is toonaangevend in de voedingsmiddelenindustrie. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Californië en er werken wereldwijd meer dan 1100 medewerkers op meer dan 30 locaties, zowel productielocaties als verkoopkantoren. 

Heat and Control B.V. levert industriële productiemachines voor onder andere de voedingsmiddelenindustrie (Food Processing and Packaging Systems, Process Prepared Systems, Snack Systems, French Fry Systems, Product Handling Systems, Inspection Systems, Control and Information Systems). Technische kennis, innovatie, service en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Internationaal wordt veel kennis uitgewisseld en in projecten werken mensen vanuit verschillende landen en continenten met elkaar samen.

De locatie in Lelystad  is gericht op de verkoop, projectmanagement en service van losse machines als zowel complete productielijnen in Noord-, Midden- en Oost Europa en Rusland. De Nederlandse vestiging bedient met een team van circa 15 ambitieuze medewerkers vooraanstaande klanten en grote merken.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.