Manager Projecten

technisch generalist - industriële & infraprojecten – ‘van A tot Z’

Vacature

Zorgen dat projecten een goed verloop hebben tot aan levering en montage bij de opdrachtgever. Dàt is waar jouw rol in de kern om draait. Je vervult een spilfunctie tussen engineering, productie, montage, toeleveranciers en de klant. Je legt verantwoording af aan de technisch directeur. Je werkt aan meerdere projecten tegelijkertijd van wisselende omvang en in verschillende stadia. 

Vanaf het moment dat een offerte is geaccepteerd ben je het aanspreekpunt voor de opdrachtgever. Tijdens een interne overdracht worden specifieke aandachtspunten en klanteisen besproken. Daarna ligt de verantwoordelijkheid voor een juiste realisatie van het project bij jou. Je zorgt ervoor dat je je alle projecteisen en voorwaarden eigen maakt en stelt project- en productieplanningen op. Vervolgens organiseer je de inkoop bij externe leveranciers en borgt dat materialen en tekeningen op tijd klaarliggen voor de productiefase. Je zorgt voor een gedegen overdracht naar de collega’s in de productie. Indien nodig besteed je werk uit bij andere bedrijven. In de productiefase ben je regelmatig in de werkplaats te vinden om controles uit te voeren en de voortgang te bewaken. Tussentijds zorg je ervoor dat de vereiste kwaliteitscontroles worden uitgevoerd en gedocumenteerd. Bij knelpunten denk je op pragmatische wijze mee over efficiënte en kwalitatief hoogwaardige oplossingen. Tot slot zorg je voor een juiste overdracht naar je collega’s van de montageafdeling. 

Je anticipeert, stuurt, organiseert een project van ‘A tot Z’; je bent verantwoordelijk voor de gehele technische, kwalitatieve, financiële, operationele en logistieke organisatie en bewaking van een project alsook voor de nacalculatie en projectevaluatie. Je bewaakt budgetten en maakt voortgangsrapportages voor de directie. Documentatie is een belangrijk aspect binnen de projecten. Het dossier bevat o.a. planningen, ITP, lasplannen, montageplannen, materiaalcertificaten en checklists. Tussentijds heb je regelmatig contact met de klant om de voortgang en eventuele aanpassingen te bespreken en details af te stemmen. 

Standplaats: Nijverdal

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde technische HBO-opleiding en werkervaring in een vergelijkbare technisch organisatorische functie binnen een project gestuurde organisatie. Daarnaast ben je goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in productietechnieken. Je hebt ervaring met Tekla en/of Autocad en bent bekend met de normen EN 1090 en EN-ISO 3834. Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal. 

Persoonskenmerken
Als ervaren projectmanager ben je een gedreven schakel tussen engineering, productie en montage. In jouw werk ben je zelfstandig, verantwoordelijk, gestructureerd en op samenwerking gericht. Je denkt niet in problemen, maar in uitdagingen en je hebt een ‘hands on’ instelling. In een dynamische omgeving ben je goed in staat prioriteiten te stellen en je bent gewend te denken in processen. Bovendien heb je een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en je kan goed overzicht houden over meerdere, complexe projecten tegelijkertijd. Hierbij heb je de gave om belangrijke details niet over het hoofd te zien. Je komt snel tot de kern van de zaak en bent eraan gewend om resultaat- en oplossingsgericht te werken. 

Verbinden, regelen en organiseren is jouw tweede natuur. Je staat stevig in je schoenen en weet op prettige wijze zaken van mensen gedaan te krijgen. Communicatief ben je zeer vaardig en schakel je makkelijk tussen interne en externe gesprekspartners. Een hoog kwaliteitsbewustzijn, een gestructureerde manier van werken en ‘afspraak is afspraak’ is iets wat voor jou kenmerkend is.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Broeze Nijverdal. Het bedrijf is in 1922 gestart als hoefsmederij en heeft zich via het vervaardigen van landbouwmachines en stalhekken ontwikkeld tot een dynamisch en marktgericht bedrijf in gespecialiseerde bouw- en industriële toepassingen. 

Broeze levert diverse oplossingen binnen de sectoren industrie, infra, staalbouw en nucleaire staaltoepassingen en zet zich voor zowel kleine als grote complexe projecten in. Met een eigen engineering- en productieafdeling is Broeze een flexibele partij. Vakmanschap, kennis, kwaliteit, veiligheid en duidelijkheid zijn de belangrijkste pijlers. 

Broeze is een groeiende organisatie en de opdrachtenstroom neemt toe. De technisch directeur, tevens mede-eigenaar, wil daarom een deel van zijn projecten overdragen. In dat kader zijn wij voor Broeze op zoek naar een manager projecten.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.