Manager Projecten Scheepswerf

organiseren – klantcontact – 30 fte

Vacature

De afgelopen jaren is het bedrijf gegroeid naar ongeveer vaste 40 medewerkers. Daarnaast is er dagelijks een variërend aantal onderaannemers en ZZP-ers aan het werk op de werf. In verband met de groei van de onderneming zijn wij voor onze opdrachtgever op zoek naar een manager projecten voor de scheepswerf. 

In deze nieuwe en uitdagende rol ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van zo’n 30 medewerkers op de werf aan, deels direct en deels indirect. De meesten zijn in vaste dienst en daarnaast is er een aantal ZZP-ers en onderaannemers werkzaam. Je werkt nauw samen met de twee projectleiders, van wie een de directeur/eigenaar is, die de nieuwbouwprojecten van A-tot-Z begeleiden en hierbij ook de mensen aansturen. Jij richt je op de reparatiewerkzaamheden, zo’n 80% van de opdrachtenportefeuille. 

Gemiddeld liggen er tussen de vier en acht schepen droog voor keuring en/of reparatieprojecten. De looptijd van een project is heel variërend, van een week tot een half jaar. Het terrein is groot en bestrijkt verschillende hallen en werkplaatsen. 

Vaak komen schepen gepland voor keuring door een externe partij naar de werf, waarna uit de keuring verschillende verplichte reparatiewerkzaamheden naar voren komen. Voor deze werkzaamheden wordt door de directeur/eigenaar een offerte gemaakt. Bij akkoord wordt het werk door jou ingepland en juist verwerkt in ERP-pakket Trimergo. Je deelt hierbij de werkzaamheden juist in, maakt werklijsten en noteert de juiste materialen zodat deze door de collega op kantoor besteld kunnen worden. Je hebt overleg met de klanten, maar ook met de keurmeester, de voormannen op de werf en met diverse onderaannemers om zaken op elkaar af te stemmen en de werkzaamheden goed en efficiënt uit te voeren. Het is van groot belang dat zaken juist worden geregistreerd zodat een juiste (voor- en na) calculatie kan worden gemaakt. Op dagelijkse basis verzamel en controleer je de werkbriefjes en gebruikte materialen en zorg je dat uren op het juiste project worden geboekt. Daarnaast richt je je op het structureren van processen op de werf en op kantoor en zie je het belang van verdere automatisering. Gedurende het project ben jij het eerste aanspreekpunt voor alle betrokken partijen, zowel intern als extern.

Op de werf ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de medewerkers. Werkzaamheden die op de werf worden verricht zijn onder andere het schoonspuiten en conserveren van de schepen, lassen, constructie ijzerwerk, leidingwerk en hydrauliek (schroef-, as – en stuurwerk). Je werkt met ervaren vakmensen die grotendeels zelfstandig hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Omdat jij het grote geheel overziet, bepaal jij samen met de voormannen prioriteiten en verdeel je het werk. Je houdt de planning voor de gehele werf in de gaten, voor zowel de korte als de lange termijn en houdt daarbij rekening met ad hoc opdrachten die met grote regelmaat tussendoor komen. Je controleert het werk, houdt overzicht en grijpt tijdig in als er problemen dreigen te ontstaan. Ook ben je verantwoordelijk voor het op orde houden van de bezetting en regel je indien noodzakelijk inhuur van tijdelijke krachten. 

Standplaats: Zwartsluis

Functie-eisen

Je hebt een gedegen technische opleidingsachtergrond en ruime ervaring in een leidinggevende rol in een technische omgeving. Je hebt kennis van schepen en/of machinekamers. Je hebt affiniteit met automatisering en hebt ervaring in het werken met een ERP-pakket.

Persoonskenmerken
Je bent een stevige persoonlijkheid met goede communicatieve vaardigheden. Je bent een duidelijk leider, besluitvaardig en communiceert op heldere wijze. Dit geldt zowel intern met de mannen op de werf als extern met klanten en onderaannemers. In een dynamische en hectische omgeving zorg jij voor rust en houd je de controle en overzicht. Je weet prioriteiten te stellen en bewaakt de grote lijnen, waarbij je belangrijke details niet uit het oog verliest. Je kunt snel schakelen, ziet problemen als uitdagingen en weet op creatieve wijze zaken op te lossen. Je hebt de drive om kwaliteit te leveren en processen zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Bovendien heb je geen 9 tot 5 mentaliteit. Je voelt je zowel thuis op de werf als op kantoor en je bent bewust op zoek naar een functie waarin je beide combineert.

Bedrijfsomschrijving

Scheepswerf Poppen is een familiebedrijf dat zijn oorsprong kent in 1946 in het Groningse Winsum en via Lemmer sinds 1963 gevestigd is in het dorp Zwartsluis in de ‘Kop van Overijssel’. Het vakmanschap is inmiddels overgedragen aan de vierde generatie scheepsbouwers.

Voor hun klanten zijn zij een betrouwbare partner die de ondernemer begrijpt en ondersteunt om hun belangrijkste investering optimaal te kunnen laten varen. Als familiebedrijf is de cultuur te omschrijven als no-nonsense, harde werkers en korte lijnen.

De afgelopen jaren is het bedrijf gegroeid naar ongeveer vaste 40 medewerkers. Daarnaast is er dagelijks een variërend aantal onderaannemers en ZZP-ers aan het werk op de werf. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.