Manager projecten on- en offshore wereld

complexe laad- en lossystemen – procesmatig - verbindend

Vacature

Als manager projecten ben je verantwoordelijk voor de organisatie van gemiddeld zo’n 20 complexe projecten tegelijkertijd, afhankelijk van de grootte van de projecten. De projecten verschillen in looptijd van enkele weken tot maanden en bevinden zich in diverse stadia. De meeste opdrachtgevers bevinden zich in de on- en offshore sector. 

Voordat het project aan jou wordt overgedragen heeft de werkvoorbereider het project al tot in detail voorbereid. De tekeningen en lange termijn planning liggen klaar en materialen zijn ingekocht. Je werkt nauw samen met de productieleider en kwaliteitsmanager over de status van het project, knelpunten, wijzigingen en kwaliteitsissues. Deze samenwerking verloopt niet vanuit hiërarchie maar op basis van gelijkwaardigheid; ieder streeft het gezamenlijk doel na om kwalitatief hoogwaardige producten af te leveren bij een tevreden klant.

Tijdens het productieproces bestaat jouw rol uit organiseren en controleren en houd je overzicht over de projectuitvoering. Je bewaakt de productievoorgang door middel van holdpoints (o.a. controle van kwaliteitseisen). Je bent dan ook regelmatig te vinden in de productiehallen om fysiek te beoordelen, te overleggen en bij te sturen waar nodig. Je bent verantwoordelijk voor de projectplanning, bewaakt budgetten en deadlines en schrijft voortgangsrapportages voor directie en opdrachtgever. Daarnaast onderhoud je contacten met leveranciers van materialen en diensten. Tevens plan je kwaliteitscontroles en klantafnames en begeleid je inspecteurs wanneer deze GEMA bezoeken. 

Je hebt intensief contact met verschillende vaste contactpersonen bij opdrachtgevers. Je bespreekt de voortgang en status van het project, communiceert over levertijden en stemt zaken af m.b.t. wijzigingen in de opdracht tijdens de productiefase. In die gevallen ontvang je van de tekenaars wijzigingen van de productietekeningen die je vervolgens weer overdraagt aan de productieleider. 

Gedurende de uitvoering van jouw werk ben je continu alert op mogelijkheden voor verbeteringen. Wat kan beter, efficiënter, slimmer of effectiever en hoe kunnen kosten worden bespaard zonder in te leveren op kwaliteit of deze juist te verhogen? Je constateert, bedenkt oplossingen, doet voorstellen aan de directie en borgt vervolgens implementatie. Deze verbeteringen kunnen over allerlei onderwerpen gaan; van automatisering en procesoptimalisatie tot materiaalgebruik, technieken, personeelsbezetting en planning. Alle zaken die de prestaties van GEMA ten goede komen hebben jouw aandacht. 

Standplaats: Biddinghuizen

Functie-eisen

Je hebt minimaal een gedegen technische opleidingsachtergrond, HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een aanvullende opleiding projectmanagement gedaan. Daarnaast heb je ervaring in een soortgelijke functie binnen een technische projectmatige werkomgeving en heb je affiniteit met techniek, lean en continuous improvement. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Ervaring met Ridder IQ is een pre.
Ervaring in 3d-tekenen kan een voordeel zijn.

Persoonskenmerken
Je bent authentiek, betrouwbaar en ‘hebt altijd de zaken voor elkaar’. Jouw werkwijze is gestructureerd, nauwkeurig en planmatig. Je bent gewend projectmatig te denken en vindt het leuk om meerdere projecten tegelijkertijd en in verschillende projectstadia te runnen. Bovendien heb je een proactieve houding, een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel en houd je van regelen en organiseren. In een dynamische omgeving houd jij het overzicht en ben je goed in staat prioriteiten stellen. Je bent zelfstandig en zelf startend en hebt de ‘gunfactor’ van waaruit je makkelijk samenwerkt en zaken geregeld krijgt. Je kunt goed schakelen tussen verschillende menstypen op verschillende niveaus. Uiteraard heb je een goed ontwikkeld analytisch vermogen. 

Je bent gedreven om het altijd beter te doen, in jouw eigen werk, maar ook in andere organisatie-brede processen en onderwerpen. Je denkt hierbij niet in problemen, maar in oplossingen en komt met concrete voorstellen voor verbetering. Vervolgens ben je in staat om ook andere hierin mee te nemen en de voordelen in te laten zien. Hiermee borg je een succesvolle implementatie van veranderingen.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever GEMA-Apparatenbouw uit Biddinghuizen is een modern en professioneel productiebedrijf dat maatwerk levert voor de petrochemische industrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in een uniek lasprocedé voor staal, RVS en aluminium. Door dit lasprocedé kan GEMA zeer hoogwaardige producten met een perfecte lasnaadverbinding aan opdrachtgevers leveren. Vakmanschap staat bij GEMA dan ook hoog in het vaandel. Dit zie je ook terug in de ISO-9001 certificering. Bovendien werkt GEMA met diverse medewerkers die bevoegd zijn voor het lassen volgens de PED-norm, de Amerikaanse norm ASME IX en de Euronorm EN15614.

GEMA-Apparatenbouw, opgericht in 1990, is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een productiebedrijf met ruim 50 medewerkers. De bedrijfscultuur kenmerkt zich door openheid, gedrevenheid, verantwoordelijkheidsgevoel, korte lijnen en resultaatgerichtheid. Met een enthousiast team timmert het bedrijf hard aan de weg. Meer informatie kun je vinden op: www.gemaapparatenbouw.nl
 

Contactinformatie

Het volledige wervings- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, upload dan je CV en motivatie via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.