Manager projecten (50% extern)

passie voor agrarische sector – organiseren & coördineren – Duits / Engels

Vacature

Het betreft een spilfunctie op het snijvlak van techniek, commercie en organisatie, waarin je schakelt tussen internationale klanten, leveranciers en collega’s. Je brengt professionaliteit en structuur in de projecten die je van A-Z leidt en organiseert. Gemiddeld heb je een opdrachtenportefeuille van 5 tot 7 projecten tegelijk, in verschillende landen binnen de EU met de focus op Duitsland.

De meeste projecten worden verkocht en uitgevoerd middels een dealer. Deze zorgt voor de montage en plaatsing van de melkinstallaties. De overige projecten worden rechtstreeks door Europe Dairy Systems aan de klant verkocht. Met name bij de grote projecten (zowel via dealers als rechtstreeks aan de klant) heb jij een spilfunctie. Bij kleinere projecten bewaak je zaken vanaf de zijlijn. Als offertes zijn geaccordeerd ben jij aanspreekpunt voor de dealer of de klant. Je maakt de planning, bepaalt overdrachtsmomenten en budgetten. Je hebt contact met architecten, zorgt dat tekeningen compleet en correct zijn en bereid de inkoop van onderdelen voor; een collega koopt daadwerkelijk in. Ook inventariseer je de locatie waar de melkinstallatie komt; zaken waar je rekening mee houdt zijn m.n. bouwkundig van aard zoals de betonconstructie, maar ook het type en de grootte van de stal en de overkapping zijn belangrijke factoren die meespelen. 

De melkinstallaties worden voornamelijk ingekocht bij Dairymaster in Ierland, maar producten eromheen, zoals opdrijfhekken, verstelbare vloeren en standplaatsherkenningssystemen worden bij diverse leveranciers gekocht. Je bent verantwoordelijk voor de afstemming met deze leveranciers en een tijdige levering van alle onderdelen. Je zet externe installatieteams in, bezoekt de projectlocatie op kritische oplevermomenten en testmomenten en leidt het project naar oplevering en training bij de klant (deze wordt door een collega verzorgd). Door een efficiënte projectuitvoering borg je de hoogwaardige kwaliteit. Jij bewaakt planningen en budgetten en maakt voortgangsrapportages voor het managementoverleg. Tevens ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van het projectdossier. Tot slot borg je goede nacalculaties.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het structureren van R&D projecten. Je begeleidt de voortgang, borgt een gestructureerde overdracht naar productiepartijen en verkoop en zet een plan op voor de begeleiding en nazorg bij de ingebruikname van nieuwe producten en prototypen door boeren.  

Deze rol is, m.b.t. de werkdagen, op verschillende manieren in te vullen. Dit kan in vijf dagen per week of in drie langere dagen per week. Het komt regelmatig voor dat een werkdag langer duurt i.v.m. omvangrijke klussen of projectenbezoeken in het buitenland. 

Europe Dairy Systems biedt een uitdagende rol in een klein team waar ruimte is voor zelfstandigheid, innovatie en ontwikkeling. 

Standplaats: Zeewolde

Functie-eisen

Je beschikt over een gedegen afgeronde technische opleiding en hebt HBO werk- en denkniveau. Je hebt ruime ervaring als projectmanager in een professionele projectenorganisatie. Een goede beheersing van de Engelse en Duitse taal is een must. Je hebt een duidelijke affiniteit met de agrarische wereld en géén ‘9 tot 5 mentaliteit’.

Persoonskenmerken
Als ervaren projectmanager ben je een gedreven schakel tussen sales en 
realisatie. In jouw werk ben je zelfstandig, verantwoordelijk, gestructureerd en op samenwerking gericht. Je denkt niet in problemen, maar in uitdagingen en je hebt een ‘hands on’ instelling. Vanuit een helicopterview bewaak je de grote lijnen, maar heb je  ook oog voor belangrijke details. Je komt snel tot de kern van de zaak en bent eraan gewend om resultaat- en oplossingsgericht te werken. 

Verbinden, regelen en organiseren is jouw tweede natuur. Je staat stevig in je schoenen en weet op prettige wijze zaken van mensen gedaan te krijgen. Communicatief ben je zeer vaardig. Vanzelfsprekend voel je je thuis in een internationale omgeving en ben je reisbereid.
 

Bedrijfsomschrijving

Europe Dairy Systems is de distributeur van Dairymaster (Ierland) voor een groot aantal landen in Europa. Tevens zijn zij producent van mobiele melkinstallaties, deze worden in eigen beheer geproduceerd en uiteraard uitgerust met de kwalitatief hoogstaande Dairymaster melktechniek. Dairymaster is een technologisch innovatief bedrijf. Naast de producten van Dairymaster leveren zij ook een groot aantal andere producten zoals middelen voor vloer- en wandverbetering, voersystemen, putvloeren, geavanceerde standplaatsherkenningssystemen, managementprogramma's en reinigingsmiddelen met superieure eigenschappen.
Europe Dairy Systems is gesitueerd in Nederland (Zeewolde) en heeft o.a. een vestiging in Duitsland (Seehausen). Er wordt met een uitgebreid dealernetwerk door heel Europa gewerkt. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.