Manager projecten

ontwerp tot installatie – brede technische kennis – hbo

Vacature

Als manager projecten bij KTB ben je verantwoordelijk voor je eigen projecten en ondersteun je de mede-eigenaar. Met een bedrijfsleider die jou aanstuurt en een tekenaar vormen jullie een team, wat de komende jaren verder zal uitbreiden. 

De mede-eigenaar van KTB heeft zeer veel technische kennis en ontwerpt veel ‘out of the box’ oplossingen op locatie. Bij deze grote projecten ondersteun jij hem met het uitwerken en tekenen van de constructies. Daarnaast begeleid je zelfstandig je eigen projecten, tot ongeveer 1 ton, van A tot Z. Hierbij ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten en verantwoordelijk voor het hele proces van ontwerp tot productie en installatie. 
Je laat installaties inmeten, bewaakt klantspecificaties, organiseert de inkoop bij de eigen fabriek (Consmema) en externe leveranciers en leidt zo het project richting de oplevering. Je bent de vraagbaak voor de interne productie en kunt zelf de voortgang in de hal bekijken. Je bewaakt de planning, stelt begrotingen op en je bent verantwoordelijk voor de CE-documentatie. 

Naast het projectmanagement ben je ongeveer 60% van je werk bezig met 3D-engineering in Inventor. Je maakt zowel de basic engineering voor een offerte als de gedetailleerdere uitwerking voor de productie. Je stelt (constructie en mechanische) berekeningen en technische tekeningen op en zorgt ervoor dat deze documenten op tijd klaar zijn. Elk ontwerp is klantspecifiek, wat erom vraagt dat je continu rekening houdt met de maakbaarheid, de wensen van de klant en uiteraard de technische mogelijkheden en specificaties. Je hebt hierbij te maken met uiteenlopende technische onderwerpen zoals sterkteberekeningen, besturingen, motoren en veiligheid. 

Standplaats: Hattemerbroek

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde technische HBO-opleiding. Je hebt brede technische kennis en ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt goede kennis van de Engelse taal en het spreken van de Duitse taal is een pre. 

Persoonskenmerken
Met jouw uitstekende technische kennis en inzicht leid jij projecten efficiënt en effectief. 
Je houdt gemakkelijk overzicht over meerdere projecten zonder belangrijke details over het hoofd te zien. Je werkt nauwkeurig en gestructureerd en zorgt ervoor dat projecten volgens planning verlopen. 

Je gaat voor kwaliteit en denkt in kansen en creatieve oplossingen. Je werkt zelfstandig en verantwoordelijk. Uiteraard heb je goede rekenvaardigheden, maar daarnaast ben je ook organisatorisch sterk. Je communiceert op een professionele en verbindende manier met collega’s, leveranciers en klanten. 

Bedrijfsomschrijving

KTB Machinery ontwerpt en levert sinds 2015 innovatieve speciaal machines en constructies voor binnen- en buitenlandse opdrachtgevers met name in de betonindustrie. Van stand-alone opstellingen tot volledig geautomatiseerde productielijnen en installaties. KTB heeft veel kennis en ervaring op het gebied van custom-made machinebouw en productieautomatisering voor de industrie en onderzoekinstellingen. Met een pragmatische aanpak en ‘out of the box’ oplossingen is KTB partner voor gehele projecten van schetsontwerp tot en met realisatie.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.