Manager productie & service (lid MT)

mobiele apparatenbouw – technisch generalist – 30 fte.

Vacature

In deze afwisselende rol geef je leiding aan de medewerkers van zowel de werkplaats als de reparatie/service afdeling. In totaal stuur je 30 medewerkers direct aan en ben je verantwoordelijk voor de lange- en korte termijn (service)planning van werk en personeel. Naast de reparatie/service afdeling wordt gewerkt in vier/vijf hallen waarin verschillende disciplines worden uitgevoerd; staalbouw, carrosserieopbouw, container afzetsystemen, afvalinzamelsystemen en mobiele schredders. Je werkt nauw samen met de afdeling werkvoorbereiding die de werktekeningen en inkoop van materialen verzorgt. Jouw doel is om op efficiënte, gestructureerde en kwalitatief hoogwaardige wijze te zorgen voor een tevreden klant aan het eind van het proces.

50% van jouw werktijd ben je aanwezig in de productiehallen, waarvan gemiddeld de helft op de reparatie/service afdeling. Je kijkt mee, coacht, geeft aanwijzingen, beantwoordt vragen, legt werkvolgordes uit en stuurt bij waar nodig. Indien nodig steek je ook zelf de handen uit de mouwen. Door jouw technisch inzicht en kennis weet je bij problemen snel te schakelen richting een oplossing. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de orde en netheid op de werkvloer en naleving van de veiligheidsvoorschriften. Technieken waar je mee te maken hebt zijn o.a. hydrauliek, pneumatiek, elektrotechniek, laswerk en maatvoeringen. Tevens heb je rekening te houden met continu veranderende strenge wet- en regelgeving en normeringen waar de uitgevoerde werkzaamheden aan moeten voldoen. 

De overige tijd werk je op kantoor waar je planningen maakt, inhuur van personeel regelt, contact met klanten onderhoudt m.b.t. de voortgang en levertijd van opdrachten en om tussentijds zaken af te stemmen etc.. Tevens bestaat een deel van jouw werkzaamheden uit de administratieve afhandeling. Je zorgt dat werkorders en uren juist worden geboekt in verschillende systemen. Naar verwachting zal medio 2019 het ERP-pakket Ridder IQ worden geïmplementeerd. Wat betreft de productieafdeling zal je hierbij nauw worden betrokken en vervul je een voorbeeldrol in het consequent en correct gebruik.

Continu ben je alert op mogelijke verbeteringen en innovatie op de productieafdeling, die ervoor zorgen dat de productie soepel en efficiënt verloopt. Daarnaast richt je je ook op het structureren van processen m.b.t. de overdracht van opdrachten van commercie naar productie. 

Standplaats: Harderwijk

Functie-eisen

Je hebt een gedegen technische opleidingsachtergrond en HBO werk- en denkniveau. Je hebt ruime ervaring in een coördinerende/leidinggevende rol, bij voorkeur in de truck en trailer- of complexe carrosseriebouw, machinebouwbouw voor de agrisetcor. Je hebt affiniteit met automatisering en hebt goede kennis van de Duitse taal. Je woont in de omgeving of bent bereid om te verhuizen. 

Persoonskenmerken
Je bent een stevige en energieke persoonlijkheid en een echte mensenmens. Je hebt  een structurerende manier van denken en werken. Over de grote diversiteit aan taken, opdrachten, technieken en processen weet je door jouw helicopterview goed overzicht te houden en tegelijkertijd verlies je belangrijke details niet uit het oog. Je houdt van korte lijnen, bent proactief, daadkrachtig en stressbestendig. Op technisch gebied ben je sterk onderlegd en je houdt ervan te zoeken naar verbeteringen op technisch en organisatorisch gebied en neemt daarin initiatieven. Bij problemen kun je snel schakelen richting een (technisch) goede oplossing. Je weet door je enthousiasme en persoonlijke aanpak een motiverende en verbindende rol te vervullen binnen de organisatie. Coachen en leidinggeven doe je op een natuurlijke wijze. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Trans-Com B.V. in Harderwijk. Trans-Com ontwerpt en bouwt installaties voor inzameling, overslag en transport van grondstoffen of afvalstromen. Daarnaast is Trans-Com met een eigen servicedienst in dit marktsegment actief. Trans-Com levert voornamelijk klant specifieke oplossingen. Bij het bedrijf zijn momenteel 37 mensen werkzaam.

De bedrijfscultuur bij Trans-com B.V. is het beste te omschrijven met de volgende trefwoorden: informeel, no-nonsense, mensgericht, dienstverlenend en afspraak is afspraak. In de markt onderscheidt de organisatie zich door een hoog serviceniveau en innovatieve maatwerkoplossingen voor de klant.
 

Contactinformatie

Het volledige wervings- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.