Manager productie planning

ERP-kennis – operational excellence – internationale setting

Vacature

In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor alle processen en taken rondom de inkoop en het voorraadbeheer van Edel Carpets. Je valt direct onder de algemeen directeur en geeft leiding aan een supply planner. 

Bij het plannen van het tuften houd je rekening met de beschikbare capaciteit en de doorlooptijd. Het is jouw taak om de interne processen te optimaliseren. Dit geldt ook voor het voorraadbeheer. Jouw doel is het bereiken van de ideale voorraad op basis van de EOQ-formule (economic order quantity). Wat zijn de optimale bestelhoeveelheden met betrekking tot de kosten, ruimte en risico? Hoe kun je dat zo efficiënt mogelijk inrichten? Dat zijn vragen waar jij mee aan de slag gaat.  

Op basis van de verkoop forecast en informatie uit het ERP-systeem waarin een advies, de voorraad, en de verkoop van de laatste maanden wordt weergegeven beslis jij wat en hoeveel er besteld wordt. Een kwart van je week ben je bezig met het analyseren van data, het signaleren van afwijkingen en verbanden in de rapporten en het maken van beredeneerde keuzes. De gemeten betrouwbaarheid van de forecast bespreek je vervolgens met de salesmanager. 

Je koopt onder andere tuftdoek en garens in en stemt telefonisch dan wel per mail af met de leveranciers. Veel van de materialen worden ingekocht bij vaste leveranciers verspreid door heel Europa. Een aantal keer per jaar ga je, alleen of samen met de algemeen directeur, op leveranciersbezoek in binnen- of buitenland. Daarnaast stel je productie- en verkooporders op, boek je pakbonnen in en ben je de vraagbaak over het ERP-systeem. Richting andere afdelingen stel je je samenwerkingsgericht op, maar durf je ook op basis van je vakkennis en professionaliteit heldere beslissingen te nemen. 

Standplaats: Genemuiden

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding en ervaring in een vergelijkbare rol in een productie- en/of handelsomgeving. Je kunt goed werken met Excel en BI-tools en bent bekend met ERP-systemen. Kennis van en ervaring met Navision is een pré. 

Persoonskenmerken
Je hebt een hands-on mentaliteit en kunt met alle niveaus binnen en buiten de organisatie goed communiceren. Je bent betrouwbaar, daadkrachtig en samenwerkingsgericht. Je hebt een groot analytisch en cijfermatig vermogen waardoor je uit veel data en informatie de juiste conclusies trekt. Je houdt gemakkelijk overzicht over de verschillende zaken en systemen die naast elkaar lopen. Je werkt accuraat en gestructureerd en vindt het leuk om met spreadsheets, BI-tools en Excel te werken. 

Je doorziet de invloed van wijzigingen in klant- en leveranciersafspraken, planningen en processen. Daarin kun je goed conceptueel en planmatig denken en stel je de juiste prioriteiten. Voor jou is het vanzelfsprekend dat het gehele proces uiteindelijk een connectie heeft met de kwaliteit en klanttevredenheid. Je bent communicatief sterk en staat stevig in je schoenen. Je signaleert knelpunten in een proces, handelt daarop en neemt doordachte beslissingen waarvoor je durft te staan. En boven alles streef je naar operational excellence van jezelf en het bedrijf. 
 

Bedrijfsomschrijving

Edel Carpets in Genemuiden produceert al sinds 1918 hoogwaardige tapijten voor het midden- en topsegment. Het bedrijf streeft ernaar om beste polyamide garenleverancier van Europa te worden. Door de hoge kwaliteit van de producten, de hoge mate van service en de onderscheidende collectie wordt deze over de gehele wereld verkocht. Internationale klanten worden bediend vanuit verkoopkantoren in Engeland en Duitsland. Sinds september is het bedrijf en haar twee dochterondernemingen (Edel Extrusie en Edel Yarns) onderdeel van de Condor Group.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.