Manager productie (MT-lid)

biologische uien en bieten – HBO-niveau – verbindend

Vacature

In deze afwisselende functie ben je verantwoordelijk voor de aansturing en organisatie van de productiehallen waar de gewassen worden verwerkt en verpakt. Van Andel Bio zit in een transitiefase en is bezig de organisatie verder in te richten. In je inwerkperiode zul je je voornamelijk richten op de aansturing van de uien, de bieten worden aangestuurd door een werknemer die de organisatie gaat verlaten. Over ca een half jaar zul je beide hallen aansturen. Je bent lid van het managementteam en denkt vanuit deze rol mee over hoe jullie het bedrijf verder uit kunnen bouwen en de groeiambitie kunnen realiseren. 

Standplaats: Zeewolde

Je geeft leiding aan tussen de 10 en 15 productie- en inpakmedewerkers. In de verschillende hallen worden de uien en bieten gereinigd, gesorteerd, gelezen en vervolgens verpakt. Dit wordt deels handmatig en deels machinaal gedaan. Voor de bieten is het proces gestructureerd en zijn er vaste telers en klanten. Voor de uien geldt dat dit sterk in ontwikkeling is en daarom ligt hier in eerste instantie jouw focus, in nauwe samenwerking met een ander bedrijf. 

Je onderhoudt contact met klanten over planningen, stemt met hen af over wijze en tijdstip van leveringen en bespreekt zaken als het type verpakking dat gewenst is. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de producten, waarbij je te maken hebt met strenge eisen met betrekking tot kwaliteit, (voedsel)veiligheid en certificering (bijv. SKAL, Global Gap, BRC). Jij zorgt voor de juiste papieren en certificeringen zodat te allen tijde aan de strenge eisen wordt voldaan.

Verder ga je samen met de beide eigenaren aan de slag om het bedrijf te verbeteren en processen te optimaliseren. Je houdt je bezig met het verbeteren van procedures, logistieke-, personeels- en onderhoudszaken. Medewerkers neem je mee in verbeteringsprocessen, je vervult een voorbeeldfunctie en stimuleert continue verbetering. Je zet een structuur op voor functionerings- en beoordelingsgesprekken en gaat aan de slag met thema’s als multi-inzetbaarheid van personeel, kwaliteitsverbetering en binden en boeien van medewerkers.

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en HBO-niveau. Je hebt ruime werkervaring opgedaan in een leidinggevende functie binnen een productieomgeving in de food sector. Je hebt aantoonbare affiniteit met en ervaring in de agrarische sector. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed. Enige technische kennis is vereist.

Persoonskenmerken
Je bent een toegankelijke, integere en verbindende people manager met een praktische, daadkrachtige instelling. Op coachende, samenwerkingsgerichte, maar doortastende wijze ben je in staat jouw medewerkers te motiveren en stimuleren. Een vriendelijke manier van leidinggeven met respect voor anderen past bij jou. Je verdeelt je tijd op natuurlijke wijze tussen de hallen en kantoor. Hierbij heb je de stijlflexibiliteit om op verschillende niveaus helder te kunnen communiceren en je kunt goed plannen en organiseren. In een dynamische en hectische omgeving zorg jij voor rust, structuur en houd je de controle over de processen. Je weet prioriteiten te stellen en bewaakt de grote lijnen, waarbij je belangrijke details niet uit het oog verliest. Je kunt snel schakelen en anticipeert snel op mogelijke externe en interne knelpunten, waarbij je oplossingsgericht denkt. Bovendien heb je geen 9-tot-5 mentaliteit en heb je sterke affiniteit met de agrarische wereld. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Van Andel Bio is een biologisch akkerbouwbedrijf in Zeewolde, met eigen verwerking en afzet. In 1990 is het bedrijf opgestart door de huidige eigenaar en zijn vrouw. Over de jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grotere spelers op de Nederlandse markt voor uien en bieten, met een teelt van 350 hectare akkerbouwgrond. De producten worden op eigen terrein rauw verwerkt en verpakt. In totaal bestaat de organisatie momenteel uit drie Bv’s, waaronder Bio Beta. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met een aantal andere bedrijven. 

In totaal werken er 18 vaste medewerkers binnen het bedrijf, in de oogstperiodes aangevuld met enkele tientallen extra medewerkers. Om de continuïteit te borgen wordt het bedrijf de komende jaren stapsgewijs overgedragen aan een van de huidige directieleden. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.