Manager Operations (lid directieteam)

’mensen & processen’ – metaalsector – participeren op termijn

Vacature

In verband met de ambitieuze toekomstplannen van de directie zijn wij voor Vecomach op zoek naar een manager operations.

In deze uitdagende rol ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het bedrijfsbureau en de productie van standaard producten en specials. De volgende bewerkingen vinden in huis plaats: voorbewerking, lasersnijden, kanten, draaien, zagen  lassen, coaten en assemblage. In totaal 20 medewerkers. De directeur/eigenaar, tevens oprichter, doet een stap opzij en gaat zich richten op productontwikkeling en commercie om nieuwe klanten binnen te halen. Hij is jouw sparringpartner, samen stellen jullie de begroting op en je houdt hem op de hoogte van de plannen en de voortgang. Tevens werk je intensief samen met de zoon van de eigenaar die de poedercoating aanstuurt en het transport regelt.  

Zodra de opdracht binnen is, wordt deze jouw verantwoordelijkheid. In de dagelijkse operatie zorg jij ervoor dat benodigde materialen op het juiste moment geleverd worden, de producten op de goede plek klaar staan en de juiste mensen weten op welk moment ze wat moeten doen. Jij bent degene die de inkoop doet, op zoek gaat naar leveranciers en kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van deze leveranciers borgt. Je sluit hierin aan bij de wensen van de klant en houdt rekening met de financiële consequenties. Tevens ben je verantwoordelijk voor een gedegen projectadministratie, orde en netheid op de werkvloer en naleving van veiligheidsvoorschriften. 

Het ontwikkelen van de medewerkers in de productie is een belangrijk onderdeel van je takenpakket. Dit zijn echte vakmensen die van jou het vertrouwen krijgen om hun verantwoordelijkheid te nemen en steeds meer zelfstandig hun werk te kunnen doen. Je motiveert en coacht en spreekt hen aan op gedrag, acties of productiviteit en haalt zo het beste in hen naar boven. 

De behoeftes van de klant maken dat binnen de organisatie snel geschakeld moet (kunnen) worden, wat het dagelijks werk dynamisch en uitdagend maakt. Door jouw technisch inzicht en vakkennis weet je bij problemen snel te schakelen richting een oplossing en zorg je dat orders tijdig worden geleverd. Het ERP-pakket Ridder IQ helpt jou daarbij. Jij zorgt dat dit pakket verder geoptimaliseerd en op de juiste wijze gebruikt wordt. Binnen Vecomach is een Ridder IQ specialist werkzaam die alle benodigde wijzigingen in processen kan implementeren in het ERP-pakket.      

Continu analyseer je de productieprocessen, voer je cijfermatige analyses uit en ben je alert op mogelijke verbeteringen op de afdelingen om te zorgen dat werkprocessen soepel en efficiënt verlopen en de kwaliteit wordt verhoogd. Daarnaast richt je je op het verder structureren van de overdracht van opdrachten van commercie naar productie en voor je structureel werkoverleg in. 

Op termijn ontstaat de mogelijkheid tot deelparticipatie in de onderneming met de zoon van de eigenaar. 

Standplaats: Emmeloord

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en HBO werk- en denkniveau. Je hebt ruime ervaring als leidinggevende in een metaalbedrijf. Tevens beschik je over voldoende technische en automatiseringskennis om met alle personen binnen de organisatie te kunnen communiceren en plannen te maken. 

Persoonskenmerken
Je bent een stevige en energieke persoonlijkheid, een besluitvaardige leider en een verbindende peoplemanager die zijn sporen verdiend heeft in de metaalsector. Je bent integer, houdt van hard werken en hebt hart voor mens en organisatie. Je hebt een gestructureerde manier van denken en werken. Door jouw helicopterview weet je goed overzicht te houden en tegelijkertijd verlies je belangrijke details niet uit het oog. Op technisch gebied ben je sterk onderlegd en je houdt ervan om te zoeken naar verbeteringen op technisch en organisatorisch gebied en neemt daarin initiatieven. Je weet door je enthousiasme en persoonlijke aanpak een motiverende en verbindende rol te vervullen binnen de organisatie. 

Coachen en leidinggeven doe je op een natuurlijke wijze. Jouw collega’s werken graag met én voor jou. Je bezit overtuigingskracht, bent een echte sparringpartner voor de directeur/eigenaar en levert een inhoudelijke bijdrage in het directieteam. Enerzijds ben je kritisch en direct, maar anderzijds ben je er ook op gericht om relaties goed te houden.. 

Boven alles heb je de passie voor techniek en de ambitie om samen met jouw collega’s het bedrijf te blijven professionaliseren, te laten groeien en te koersen naar een optimaal resultaat.

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Vecomach Metaalbewerking in Emmeloord is totaalleverancier van maakdelen aan OEM-ers (Original Equipment Manufacturers). Vecomach ontwerpt, produceert en assembleert maakdelen voor machines die worden ingezet in de agrarische sector, de voedingsmiddelenindustrie, de bouwwereld, de verpakkingsindustrie en in andere industriële bedrijven. Als betrouwbare totaalleverancier levert het bedrijf toegevoegde waarde in de vorm van enkel stuks, kleine series, complete producten en assemblages. Vecomach onderscheidt zich in de markt door korte doorlooptijden en een hoge betrouwbaarheidsgraad wat levering betreft. De expertise ligt op het gebied van  lasersnijden, kanten, draaien, zagen, lassen en poedercoating. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.