Manager Operations (lid directieteam / 22 fte.)

proces en structuur – peoplemanager – technische kennis

Vacature

Een van de productielocaties is gevestigd in Zwolle. Vanuit deze locatie wordt de markt in de BeNeLux en Scandinavië bediend. Coster BeNeLux Scandinavia is een zelfstandig opererende organisatie met een eigen managementteam. De organisatie is volop in ontwikkeling en er zijn ambitieuze toekomstplannen. Om de organisatie gestructureerd aan te sturen en de ambities te kunnen realiseren zijn we op zoek naar een manager operations (lid directieteam).

Als manager operations bij Coster BeNelux Scandinavia stuur je de productie (assemblage en spuitgiet), het bedrijfsbureau, inkoop, het magazijn en de technische dienst aan. In totaal stuur je 22 medewerkers aan. Je bent deel van het directieteam, naast jou bestaande uit de algemeen directeur, commercieel manager en controller. De zelfsturende en vaste teams werken in een 3-ploegendienst en een dagdienst. 

Zodra de opdracht binnen is, wordt deze jouw verantwoordelijkheid. Je zorgt ervoor dat opdrachten een soepel verloop door de organisatie hebben, op de afgesproken tijd worden afgerond en dat deze voldoen aan de gestelde specificaties en hoge kwaliteitseisen. Je benut de maximale capaciteit van het machinepark en het personeel en tegelijkertijd borg je dat deze niet overvraagd worden. Daarnaast bewaak en stuur je op een optimaal voorraadbeheer, inkoopprocessen en leveranciersafspraken. Tevens bewaak je marges in kosten en uren. Ook stel je, voordat orders worden verwerkt, vast of alle benodigde specificaties helder zijn. Je communiceert over beide onderwerpen (beschikbare capaciteit en orderoverdracht) dan ook regelmatig en duidelijk met jouw commerciële collega’s. 

Het begeleiden en coachen van medewerkers is een belangrijk onderdeel van je takenpakket. Je geeft hen het vertrouwen om verantwoordelijkheid te nemen en steeds meer zelfstandig hun werk te doen. Je bent dan ook een groot deel van de tijd in de werkplaats en op het bedrijfsbureau aanwezig. Je motiveert, luistert, stuurt bij en spreekt medewerkers aan op gedrag, acties of productiviteit en haalt zo het beste in hen naar boven. Voor technische en organisatorische issues ben jij aanspreekpunt en kom je snel met praktische oplossingen. Tevens ben je verantwoordelijk voor de orde en netheid op de werkvloer, naleving van de veiligheidsvoorschriften, functionerings- en beoordelingsgesprekken en opleiding van medewerkers.

Uitdagingen liggen er op het gebied van efficiënt (OEE), gestructureerd en procesmatig werken, technische innovatie en automatisering. Je bent actief betrokken bij deze ontwikkelingen. Ook zorg je dat werkinstructies worden vastgelegd en opgevolgd en dat aan kwaliteitseisen wordt voldaan. Daarnaast dienen er plannen opgesteld te worden m.b.t. preventief onderhoud van het machinepark en denk je mee en adviseer je over investeringen in nieuwe of te reviseren machines. Tot slot heb je te maken met certificeringen en het begeleiden van audits (ISO, GMP, SMETA). 

Standplaats: Zwolle

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde technische opleiding en ruime leidinggevende ervaring binnen een productiebedrijf. Je woont in (de omgeving van) Zwolle. 

Je hebt voldoende technische kennis om op niveau beslissingen te kunnen nemen en deze te onderbouwen. Ook doorzie je snel de omvang en invloed van technische issues en reageer je hier adequaat op. 

Persoonskenmerken
Je bent een stevige persoonlijkheid met een verbindende en samenwerkingsgerichte instelling. Je kunt en durft snel, en toch doordacht, beslissingen te nemen en daarvoor te staan. Je hebt visie op het inrichting van een goed productieproces en het efficiënt inzetten van mensen en middelen. Daarbij maak je gebruik van innovatie en automatisering en ben je een sparringpartner voor de andere leden van het managementteam. 

Leidinggeven doe je op ontspannen, maar duidelijke wijze en door je goede communicatieve vaardigheden ben je in sturing te geven aan uiteenlopende menstypen. Je bent toegankelijk en vindt het belangrijk dat medewerkers het goed hebben, maar hebt ook de helicopterview en het natuurlijk overwicht om op de juiste momenten effectief op te treden en mensen indien nodig aan te spreken op hun verantwoordelijkheden. Bij onverwachte situaties reageer je adequaat, schakel je snel en ben je oplossingsgericht. 

Bedrijfsomschrijving

Coster Group is in 1963 opgericht in Italië en internationaal marktleider als leverancier van oplossingen voor aerosol-verpakkingen en vulapparatuur. Het bedrijf richt zich met name op de voedingsmiddelenindustrie, verpakkingsindustrie en farmacie met een compleet assortiment aan standaard aerosol sproeikoppen, aerosol ventielen, verstuivers, actuatoren en dispensers. Coster heeft een wereldwijd productie- en distributienetwerk. 

 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.