Manager finance, IT & P&O (HBO+/WO-niveau)

procesoptimalisatie – verbinding – out of the box

Vacature

Als manager ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de interne organisatie, waaronder financiën, IT en P&O. Je spart en werkt veel samen met de technisch georiënteerde algemeen directeur. Hij heeft vooral veel inhoudelijke kennis van de technieken en de markt. Jij neemt de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en professionaliteit van alle processen op je. Samen voer je de directie van Tjaden. 

Het bedrijf groeit en zal, gezien de zich snel ontwikkelende markt en de actualiteit van het thema behoud en energie transitie, ook blijven groeien. Jij zorgt ervoor dat de professionalisering van de interne organisatie in dezelfde mate mee ontwikkelt. Je monitort de processen en ziet waar de verbeterpunten liggen. Je richt je op het optimaliseren van processen, werkwijzen en samenwerkingen. Daarnaast initieer je verbeterprojecten, die je vervolgens indirect aanstuurt.

Op strategisch niveau stel je rapportages, business- en beleidsplannen op. Die bespreek je vervolgens met de algemeen directeur van Tjaden en de internationaal directeur van de gehele Hölscher Group. Je zorgt voor goede relaties en communicatie met het moederbedrijf. Je zoekt internationale aansluiting (binnen de Hölscher Group) in bijvoorbeeld de implementatie van nieuwe IT en ERP systemen. Op uitvoerend niveau maak je procesbeschrijvingen. 

Je bent zowel intern als extern gericht op het opbouwen van goede, duurzame samenwerkingen. Je maakt optimaal gebruik van de aanwezige kennis en expertise van de medewerkers. Je stelt gezamenlijke doelen en motiveert hen die na te streven. Je brengt daarbij verbinding, maar schept ook duidelijke kaders. 

Standplaats: Heerjansdam

Functie-eisen

Je beschikt over een afgeronde HBO+/academische opleiding. Je hebt ruime werkervaring in een soortgelijke functie waarbij je betrokken bent geweest bij zowel de commerciële als de organiserende kanten van een onderneming. Je beheerst uitstekend Engels in woord en geschrift.

Persoonskenmerken
Je bent een verbindende peoplemanager die op coachende wijze het beste uit medewerkers haalt. Je bent relatiegericht en schakelt makkelijk tussen verschillende gesprekspartners. In het implementeren van veranderingen neem je mensen op een inspirerende manier mee. 

Je ziet als vanzelf waar de kansen en mogelijkheden liggen voor verbetering. Je hebt inzicht in het verloop van processen en weet wat de gevolgen en consequenties van veranderingen daarin zijn. Je bent zowel cijfermatig als analytisch sterk waardoor je doorziet waar meer efficiëntie en structuur nodig is. Je denkt innovatief en commercieel. Je staat stevig in je schoenen en maakt doordachte en onderbouwde beslissingen. Je ziet de grote lijnen, maar hebt ook oog voor belangrijke details. Je houdt gemakkelijk overzicht over verschillende projecten en weet de juiste prioriteiten te stellen. 

Je zit in jouw kracht als je kunt schakelen tussen strategische, tactische en operationele niveaus. Op al die niveaus weet jij professionalisering door te voeren waardoor je het bedrijf als geheel naar een hoger plan tilt.  
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Tjaden te Heerjansdam en is expert in grondwatermanagement in binnen- en buitenland met meer dan een eeuw ervaring. Opdrachtgevers uit de bouw, de watersector en de markten voor de aanleg van duurzame energiesystemen en ondergrondse infrastructuur schakelen Tjaden in voor een uitgebreid pakket aan werkzaamheden. Het dienstenpakket strekt zich uit van bemaling, bronboringen en waterbehandeling, tot bluswatervoorzieningen en -installaties, bodemenergiesystemen en (geohydrologisch) advies.

Tjaden is marktleider in grondwatermanagement in Nederland en onderdeel van de Hölscher Group, welke marktleider is in Europa. Tjaden is volledig gecertificeerd en heeft haar klanten veel te bieden. Bij alle activiteiten neemt Tjaden projecten van start tot finish voor haar rekening. Van advisering, ontwerp en engineering tot uitvoering, beheer en toezicht , service en onderhoud. Door veel aandacht te besteden aan onderzoek en ontwikkeling is Tjaden op veel terreinen voorloper wanneer het gaat om de toepassing van nieuwe, efficiente werkwijzen en technieken. Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.tjaden.nl.  
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.