Manager Engineering (10 fte)

internationale staalbouw – HBO+/WO – robotisering

Vacature

Voor Kampstaal in Emmeloord zijn we op zoek naar een manager engineering.

In deze nieuwe en uitdagende functie ben je eindverantwoordelijk voor de afdeling engineering, bestaande uit acht engineers en twee constructeurs, en behartig je de belangen van de afdeling. De aansturing wordt nu nog gedaan door de bedrijfsleider. In verband met zijn promotie naar directeur van Kampstaal, is besloten vorm te geven aan deze nieuwe functie, waardoor er meer focus is en er een transitie gemaakt kan worden om klaar te zijn voor de toekomst. Je bent de schakel tussen de projectleiders, de productieleiders en de afdeling engineering met als doel synergetische effecten te bewerkstelligen. Je rapporteert aan de operationeel directeur van Kampstaal. 

Op de afdeling worden ontwerpen, constructieve berekeningen en productietekeningen gemaakt. Jij zorgt voor een volledige overdracht naar projectleiders en schakelt indien nodig zelf met de klanten om aanvullende informatie in te winnen. Er wordt vaak weken of maanden aan een project gewerkt en er komen regelmatig wijzigingen en vragen van klanten. Jij fungeert dan als aanspreekpunt voor klanten, in samenspraak met de projectleider. Er wordt intensief samengewerkt met zusterbedrijf Kamplacon vanuit een gedeelde BIM-omgeving. Verdergaande integratie en optimalisatie van processen zowel met Kamplacon alsook met andere klanten en leveranciers vanuit een Lean-, Agile- en/of Scrum-gedachte is wat de komende jaren een van jouw focuspunten zal zijn.

Je geeft op ontspannen wijze leiding aan de afdeling en bent verantwoordelijk voor de efficiency, structuur en rust om kwaliteit te waarborgen. Je zorgt voor een stabiele workflow, bent verantwoordelijk voor voldoende bezetting en het efficiënt benutten van de beschikbare capaciteit. Indien nodig schakel je een extern tekenbureau in. Je stelt in overleg met projectleiders en productieleiders de prioriteiten in het werk en zorgt voor de verdeling van het werk op de afdeling. Voor de engineers ben je een klankbord en je spart regelmatig inhoudelijk met hen over de beste oplossing. Je controleert met kritische blik de output en kijkt samen naar wat efficiënter, beter en anders kan om te komen tot de best maakbare en effectieve oplossing. Je kijkt waar zaken gestandaardiseerd kunnen worden en zorgt voor de opbouw van een digitale bibliotheek en andere manieren om zaken te verbeteren.

Er liggen uitdagingen op het gebied van automatisering. Er wordt nu nog getekend met Tekla maar op termijn zal wellicht met nieuwe of extra teken- en/of constructiesoftware programma gewerkt gaan worden. Er zullen in de toekomst steeds meer robots in de productie komen, wat tevens gevolgen heeft voor de manier waarop getekend dient te worden. Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de markt bezoek je regelmatig (internationale) vakbeurzen, netwerkbijeenkomsten, etc. Vervolgens weet je de vertaalslag te maken naar de praktijk bij GB Steel Group en weet je intern collega’s te motiveren om nieuwe methoden en programma’s te gebruiken en zo verbeteringen door te voeren. 

Kortom; je bent het eerste aanspreekpunt van de afdeling en de ‘smeerolie’ tussen projectmanagement, productie en de engineers. Je zorgt hiermee dat de engineers en constructeurs op ontspannen wijze hun projecten kunnen uitwerken en daarmee de klantverwachtingen kunnen waarmaken. Tegelijkertijd heb je je blik gericht op de toekomst en zorg je dat de afdeling ook op termijn in staat blijft om efficiënt te werken.

Standplaats: Emmeloord

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding in technische richting. Je hebt ervaring in een vergelijkbare technische functie in de industrie en bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van innovatie, robotisering en automatisering binnen de metaalbranche. Je hebt uitstekende automatiseringskennis en kennis van technische tekenprogramma’s en bent het gewend te werken met een ERP-systeem. Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift. 

Persoonskenmerken
Je bent een echte verbindende peoplemanager en weet door jouw inspirerende en motiverende houding zaken voor elkaar te krijgen. Je bent het gewend mensen op een positieve en sturende wijze te betrekken bij de optimalisatie van processen, afdelingen en systemen. Je kunt overtuigend zijn en nieuwe inzichten verschaffen, maar daarnaast ben je ook informerend en sta je open voor de ideeën en werkwijzen van anderen. Je bent samenwerkingsgericht en transparant. Tegelijkertijd sta je ook stevig in je schoenen, ben je besluitvaardig en doortastend. Hierdoor kun je waar nodig opkomen voor de belangen van jouw afdeling en heb je natuurlijk overwicht om zaken gerealiseerd te krijgen. Een sterk ontwikkeld analytisch vermogen stelt je in staat proactief te handelen en te anticiperen op mogelijke knelpunten. Je gelooft in synergie en de uitspraak 1+1=3. 

Bovenal voel je je thuis in de informele cultuur van een familiebedrijf en ben je een prettige aanvulling op het team.

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever GB Steel Group uit Emmeloord staat aan het hoofd van vier staalverwerkende bedrijven die leveren aan internationale bouw-, transport- en machine-industrie. Bouw gerelateerde bedrijven Kampstaal en Kamplacon richten zich op utiliteitsbouw en industrie en Nauta Heeg op natte (water)bouw. Vossebelt is toeleverancier voor de transportsector en ontwerpt en produceert kippers, containers en bandlossers. GB Steel Group verenigt deze bijzondere bedrijven in staal, wat ervoor zorgt dat ze efficiënter werken en slimmere oplossingen kunnen bieden voor hun klanten. Door de samenwerking bieden ze bijzondere flexibiliteit en kunnen ze grotere projecten aanpakken, kennis delen en de juiste mensen inzetten. Alle bedrijven maken gebruik van een aantal diensten op centraal niveau, zoals financieel beheer, facilitair beheer, HR, ICT, marketing en productie automatisering. Met in totaal 240 medewerkers is GB Steel Group uitgegroeid tot een belangrijke speler op de staalmarkt met een omzet van 65 miljoen euro per jaar. In 2018 stonden ze nummer 53 op de lijst van de Nederlandse maakindustrie. Hun streven is de komende jaren internationaal hun kennis, ervaring en bouwsnelheid verder op de kaart te zetten. GB Steel Group streeft ernaar voorop te blijven lopen op het gebied van technische proces- en productinnovatie. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.